دانلود پایان نامه مدیریت : مبنا نیمه تعهدی

مبنا نیمه تعهدی مبنای نیمه تعهدی به یک سیستم حسابداری می گویند که در آن سیستم هزینه ها بر مبنای تعهدی و درآمدها با مبنای نقدی شناسایی و در دفاتر ثبت می شوند . در واقع مبنای نیمه تعهدی ترکیبی از دو مبنای تعهدی و نقدی است . مبنای نیمه تعهدی به لحاظ آنکه برای اکثر کشورها قابلیت اجرا دارد مورد پذیرش و تایید کمیته ها و انجمن های حسابداری دولتی بین المللی قرار گرفته است . به عبارت دیگر چون در ثبت و شناسایی هزینه ها امکان استفاده از مبنای تعهدی وجود دارد ، بنابراین هزینه ها به محض اینکه تحقق پیدا می کنند و یا ایجاد می شوند بدون توجه به زمان پرداخت وجه آنها ، در دفاتر ثبت می شوند . با این ترتیب یکی از محاسن مبنای تعهدی که…

دانلود پایان نامه مدیریت : مبنا نیمه تعهدی

مبنا نیمه تعهدی مبنای نیمه تعهدی به یک سیستم حسابداری می گویند که در آن سیستم هزینه ها بر مبنای تعهدی و درآمدها با مبنای نقدی شناسایی و در دفاتر ثبت می شوند . در واقع مبنای نیمه تعهدی ترکیبی از دو مبنای تعهدی و نقدی است . مبنای نیمه تعهدی به لحاظ آنکه برای اکثر کشورها قابلیت اجرا دارد مورد پذیرش و تایید کمیته ها و انجمن های حسابداری دولتی بین المللی قرار گرفته است . به عبارت دیگر چون در ثبت و شناسایی هزینه ها امکان استفاده از مبنای تعهدی وجود دارد ، بنابراین هزینه ها به محض اینکه تحقق پیدا می کنند و یا ایجاد می شوند بدون توجه به زمان پرداخت وجه آنها ، در دفاتر ثبت می شوند . با این ترتیب یکی از محاسن مبنای تعهدی که…

تفاوت­های بین مدیریت اقلام تعهد ی­ا اختیاری و دست­کاری فعالیتهای واقعی

تفاوت اساسی بین مدیریت اقلام تعهدی اختیاری و دست کاری فعالیتهای واقعی در زمان بندی مدیریت سود است. در مقایسه با مدیریت سود مبتنی بر ارقام حسابداری، هر دست کاری در فعالیتهای واقعی باید در دوره ای از سال به وقوع بپیوندد. دست کاری فعالیت های واقعی هنگامی رخ می دهد که پیش بینی مدیران حاکی از آن است که سود در برآورده ساختن اهداف مورد نظرشان با شکست مواجه خواهد شد، مگر آن که آن ها اعمالی را صورت دهند که از رویه ی عادی شرکت نشأتمی گیرد و/ یا هنگامی که برخی عوامل دیگر (استانداردهای حسابداری سخت گیرانه) مدیرت اقلام تعهدی اختیاری را با محدودیت مواجه می سازند. شزجزییات بیشتر درباره این پایان نامه : (فایل کامل موجود است) پایان نامه رابطه بین مدیریت سود و جنسیت مدیران شرکت های بورس…

استانداردهای حسابداری، اقلام تعهدی اختیاری

الف)میانگین دارایی شرکت:۲ / (دارایی پایان دوره + دارایی ابتدای دوره)=میانگین دارایی های شرکتب)سودعملیاتی:سودیازیان حاصل ازفعالیتهای عادی ومستمرواحدتجاری است.این مقدارنیزبرحسب میانگین جمع کل داراییهایعنی ازتقسیم سودحاصل فعالیتهای عادی ومستمربرمیانگین داراییهای شرکت بدست می آید.این مبلغ ازصورت سودوزیان ارائه شده درصورتهای مالی شرکت هاقابل استخراج است.ج)وجه نقدحاصل ازفعالیتهای عملیاتی:برحسب میانگین داراییهای شرکت که ازتقسیم وجه نقدحاصل از فعالیت های اصلی ومستمرمولددرآمدعملیاتی واحدتجاری برمیانگین دارایی هابدست می آید.این مقدارازصورت جریان وجوه نقدشرکتها استخراج می شود.دراین تعریف وجه نقدپرداختی بابت مالیات بردرآمدوبازده سرمایه گذاری هاوسودپرداختی بابت تامین مالی درنظرگرفته نمی شود.(دلیل اینکاررعایت استانداردهای حسابداری ایران است).این مبلغ ازصورت جریان وجوه نقدارائه شده درصورت های مالی شرکتهاقابل استخراج است.۳-۹-۳-اقلام اختیاری وغیراختیاریبرای محاسبه اقلام تعهدی اختیاری وغیراختیاری ابتدابایستی اقلام تعهدی هرسال رابااستفاده از میانگین فروش اقلام تعهدی۳سال گذشته پیش بینی نمود.بدین ترتیب:k ∑۳k=1Accit-Et (Accit) = Salesit∑۳k=1Salesit-k =E (Accit) پیش…

شرکتهای سرمایه گذاری، اقلام تعهدی اختیاری

۳-۳-فرضیه های تحقیقدراین تحقیق ابتداعقیده خودرابرمبنای تئوری های موجودبه صورت سوألی طرح کرده ایم بدین صورت که آیابین کیفیت سودوبازده سهام رابطه معنی داری وجوددارد؟سپس باتوجه به سوأل تحقیق فرضیاتی راارائه نموده ایم ودرمراحل بعدی این فرضیات راموردتجزیه وتحلیل علمی قرارداده ایم تا صحت وسقم آن معلوم گردد.بدین ترتیب فرضیات پیشنهادی ردیاقبول ویاتصحیح شده اندودرستی آنهابه وسیله آزمون هایی که انجام شده است،تبیین شده اند.دراین تحقیق به منظورتعیین رابطه بین کیفیت سودوبازده سهام ۱فرضیه اصلی و۳فرضیه فرعی ارائه شده است.دراین تحقیق اقلام تعهدی به عنوان شاخص مهمی ازکیفیت سوددرارزیابی سهام موردتوجه قرارگرفته اند.این اقلام که تفاوت بین سودحسابداری وجریان های نقدی مربوط به آن رانشان می دهدبه سبب وجوداصل تطابق وتحقق، زمانبندی معاملات

وانتخاب رویه های حسابداری،کیفیت سودراتحت تأثیرقرار می دهند. کیفیتسودرامی توان درجه نزدیکی سودشرکتهابامیزان جریان های نقدی ایجادشده تعریف کرد.بنابراین فرضیه…

شرکتهای سرمایه گذاری، اقلام تعهدی اختیاری

۳-۳-فرضیه های تحقیقدراین تحقیق ابتداعقیده خودرابرمبنای تئوری های موجودبه صورت سوألی طرح کرده ایم بدین صورت که آیابین کیفیت سودوبازده سهام رابطه معنی داری وجوددارد؟سپس باتوجه به سوأل تحقیق فرضیاتی راارائه نموده ایم ودرمراحل بعدی این فرضیات راموردتجزیه وتحلیل علمی قرارداده ایم تا صحت وسقم آن معلوم گردد.بدین ترتیب فرضیات پیشنهادی ردیاقبول ویاتصحیح شده اندودرستی آنهابه وسیله آزمون هایی که انجام شده است،تبیین شده اند.دراین تحقیق به منظورتعیین رابطه بین کیفیت سودوبازده سهام ۱فرضیه اصلی و۳فرضیه فرعی ارائه شده است.دراین تحقیق اقلام تعهدی به عنوان شاخص مهمی ازکیفیت سوددرارزیابی سهام موردتوجه قرارگرفته اند.این اقلام که تفاوت بین سودحسابداری وجریان های نقدی مربوط به آن رانشان می دهدبه سبب وجوداصل تطابق وتحقق، زمانبندی معاملات وانتخاب رویه های حسابداری،کیفیت سودراتحت تأثیرقرار می دهند. کیفیتسودرامی توان درجه نزدیکی سودشرکتهابامیزان جریان های نقدی ایجادشده تعریف کرد.بنابراین فرضیه…

جریان های نقدی عملیاتی، اجزای اقلام تعهدی

به علت اینکه گاهی اوقات هموارسازی سودیعنی نبودنسبی نوسان پذیری باسودهای باکیفیت بالادر ارتباط است،یک رویکرددرتخمین کیفیت سود،آزمون هموارسازی سودمی باشد.برای مثال آقای لئوز(۲۰۰۳)،روشهای اندازه گیری هموارسازی سودرامطرح کرد.یکی نسبت انحراف استانداردسود عملیاتی به انحراف استانداردوجه نقدحاصل ازعملیات (نسبت کوچکترنشان دهنده هموارسازی بیشترسودمی باشد)ودیگرهمبستگی بین تغییرات اقلام تعهدی وتغییردرگردش وجه نقدمی باشد (همبستگی منفی شاهدی برهموارسازی سودمی باشد)این ایده بدین معناست که تغییرات دروجه نقدمی تواندتغییردرسری سودهای مدیریت شده رامشخص کند،بنابراین ارزش مقادیرهموارشده نشان می دهدکه تغییرات درسری های سودتاچه اندازه ای به وسیله اقلام تعهدی درپاسخ به شوک های برطرف شده اند.آقای لئوزبیان کردکه سودهای هموارشده به علت اختلالات ناشی ازدخالت های مدیریت آگاه کنندگی کمتری دارند.۲-۹-۲-مفهوم کیفیت سودبراساس رابطه بین سود،اقلام تعهدی ووجه نقدپیش ازاینکه درباره مفاهیم کیفیت سودبراساس رابطه بین سود،اقلام تعهدی ووجه نقدبحث شود.لازم است توضیحاتی درباره ماهیت اقلام…

اقلام تعهدی اختیاری، رشد و توسعه اقتصادی

یک فرض تلویحی به کار برده شده در مدل جونز این است که درآمدها جزء اقلام غیراختیاری هستند. مد نظر قرار دادن این فرض اگر سود واحد تجاری از طریق درآمدها و اقلام اختیاری درآمد حاصل شود، در این صورت کاربرد مدل جونز باعث انتقال سود مدیریت حاصل شده از اقلام تعهدی اختیاری خواهد شد(بهارمقدم، ۱۳۸۴) . این مسئله محدودیت هایی را برای کاربرد مدل جونز به وجود آورد. دیچو و همکاران[۶۳](۱۹۹۵) با ارائه مدلی که از آن پس “مدل تعدیل شده جونز” نام گرفت، این مدل را با مدل‌های جونز، هیلی و دی آنجلو و نیز مدل صنعت، مورد مقایسه قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که مدل تعدیل شده جونز از قدرت بیشتری برای کشف مدیریت سود در نهادهای تجاری برخوردار است. بنابراین در تحقیق حاضر برای بررسی مدیریت سود…

استانداردهای حسابداری، اقلام تعهدی اختیاری

ج) زمان بندی رویه‌های حسابداری: مدیریت همچنین اختیار دارد که چه موقع و چگونه رویدادها را شناسایی کند. هنگامی که رویدادهای حسابداری نیازمند افشا در صورتهای مالی هستند. به عنوان مثال در مورد داراییهای معیوب و خراب، این اختیار وجود دارد که چه مقدار ازآن را مستهلک کنیم.د) زمان بندی: زمانبندی تحصیل و خرید دارایی‌ها می‌تواند بر سود حسابداری تأثیر بگذارد. مدیریت می‌تواند زمان و مقدار سرمایه گذاری در هزینه‌های تحقیق و توسعه، تبلیغات و نگهداری را انتخاب نماید، هرسه مورد به عنوان هزینه‌ی دوره در دوره ای که تحمل می‌شود، شناسایی می‌شوند. مدیریت همچنین در مورد زمان بندی فروش اموال، ماشین آلات و تجهیزات برای تسریع بخشیدن یا به تأخیر انداختن شناخت سود و زیان تصمیم می‌گیرد.مدیریت اقلام تعهدی اختیاری از طریق تغییر فعالیت‌های اقتصادی اساسی یک شرکت صورت نمی‌گیرد بلکه از…

اقلام تعهدی اختیاری، عدم تقارن اطلاعاتی

واژه مربوط به تعدیل صورتهای مالی زیاد پرواضح نیست. برای مثال، اصطلاحاتی از قبیل دستکاری، تعدیل، اصلاح، هموارسازی و غیره معمولاً مترادف‌های مورد استفاده در ادبیات می‌باشند. برتون و استولی[۱] در سال ۲۰۰۱ از اصطلاح دستکاری حسابها برای تمامی تعدیلات و ثبتهای اختیاری صورت گرفته در صورت‌های مالی استفاده نمودند. در متون اصطلاحی که برای اصلاح حسابها استفاده می‌شود مدیریت سود می‌باشد.بطور کلی، تأکید اصلی متون مدیریت سود، روی این دو موضوع است که آیا مدیریت سود واقع شده است؟ و دوم کی و چه زمانی مدیریت سود اتفاق افتاده است؟ بویژه اینکه مدیریت سود تلاش می‌کند تا درک نماید که چرا مدیران سودها را دستکاری می‌کنند و چگونه آنها این کارها را انجام می‌دهند و این رفتار مدیران چه عواقبی را به دنبال دارد؟پاسخ به این سوالات، بخش اعظمی از تحقیقات تجربی…

اقلام تعهدی اختیاری، روش های مدیریت سود

* اندوخته ارزیابی یا ذخیره ارزیابی : نوعی حساب ترازنامه ای با مانده بستانکار است که کاهنده حساب دارایی تلقی می گردد. از آن جا که این حساب مانده بستانکار دارد، بنابراین ایجاد یا افزایش آن یک حساب بدهی را به دنبال دارد که حساب هزینه را در صورت سود و زیان افزایش می دهد. دلیل این که ذخیره ارزیابی اغلب به منظور مدیریت سود مورد استفاده قرار می گیرد آن است که :۱- این ذخایر تقریباً برمبنای برآورد مدیریت هستند.۲- مانده این حساب ها سال به سال افزایش یا کاهش می یابد. از این رو افزایش در مانده مزبور موجب ثبت هزینه های اضافی در سال جاری می‌شود.* انتخاب روش های حسابداری: راه دیگری که مدیران شرکت ها می توانند سود حسابداری (تعهدی) گزارش شده را مدیریت کنند، انتخاب روش های حسابداری…

شرکت های پذیرفته شده، اقلام تعهدی اختیاری

رند.فرضیه سوم: محیط‌های کلان اقتصادی رابطه بین استراتژی کسب و کار و کیفیت سود را تغییر می‌دهد. ۱-۶)روش تحقیق روش پژوهش این تحقیق از نظر ماهیت و محتوا از نوع همبستگی است، که با استفاده از داده های مستخرج از صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به تحلیل رابطه‌ی همبستگی می پردازد. انجام این پژوهش در چهارچوب استدلال قیاسی – استقرایی صورت خواهد گرفت. علت استفاده از روش همبستگی کشف روابط همبستگی بین متغیر ها است. تحقیق همبستگی یکی از انواع تحقیقات توصیفی است.از سوی دیگر پژوهش حاضر از نوع پس رویدادی است، یعنی بر مبنای تجزیه و تحلیل اطلاعات گذشته (صورت های مالی شرکت ها) انجام می گیرد.از نظر هدف این پژوهش جزو پژوهش های کاربردی محسوب می شود. پژوهش های کاربردی، پژوهشی هایی هستند که…

شرکت پذیرفته شده در بورس، اقلام تعهدی اختیاری، رگرسیون خطی چندگانه

ج. هزینه‌های باقیمانده (تفاوت بین عملکرد واقعی و عملکرد مورد انتظار مدیر که مربوط به تعقیب منافع شخصی است.بدین ترتیب یکی از فرض‌های تئوری نمایندگی وجود تضاد منافع بین سهامدار و مدیر می‌باشد. بدین معنی که مدیریت سعی در حداکثر کردن منافع خود دارد که این هدف لزوماً در راستای به حداکثر رساندن ارزش شرکت نمی‌باشد.برخی از نظریه‌پردازان که به وجود تضاد منافع بین مالکان و مدیران اعتقاد دارند، برای حل مشکل و ایجاد همسویی بین منافع آندو، استقرار مکانیزم‌هایی نظیر اختیار خرید سهام و یا طرح‌های تشویقی مبتنی بر عملکرد را پیشنهاد می‌کنند (مشکی، ۱۳۸۹).۲-۱۲-۲ عدم تقارن اطلاعاتی[۲۶] و «کژ‌گزینی»در کنار مشکل تضاد منافع، مشکل دیگر نمایندگی، مشکل عدم تقارن اطلاعاتی است. یکی از عوامل مؤثر در تصمیم‌گیری، اطلاعات مناسب و مرتبط با موضوع تصمیم است. در صورتی که اطلاعات مورد نیاز…

معیارهای سود و اقلام تعهدی، وجه نقد حاصل از عملیات، معیارهای خالص دارایی

محافظه‌کاری آن قدر در حسابداری مستحکم شده که بیشتر نوعی نگرش حسابداران، یا امری ذهنی، است تا اینکه سازوکاری برای پاسخگویی به ابهام باشد. احتمالاً چنانچه تردید جدی در مورد ارزشگذاری یک قلم وجود داشته‌ باشد، محافظه‌کاری به بازی گرفته می‌شود، اما این تمام موضوع نیست، محافظه‌کاری نگرش حسابداران در مورد تمام جنبه‌های حسابداری است.۲-۷ دفاع از محافظه‌کاری مدیران و مالکان به طور طبیعی گرایش دارند که نسبت به واحد تجاری بیش از اندازه خوشبین باشند. این خوشبینی زیاد موجب می‌شود که دارایی‌ها و درآمد بیش بیان شود. محافظه‌کاری نوشداروی لازم برای این خوشبینی بیش از حد است. کارول دواین(Carl Devine) استدلال می‌کند که فرونشاندن خوشبینی و القا بدبینی مشکل است. خوشبینی که یک ریال سود ایجاد می‌کند بیش از بدبینی ایجاد شده به وسیله یک ریال زیان است. پیامدهای خوشبینی بیش از…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...