مصادیقی از مقررات رسانه های نوین در کشورها

کشورهای اروپایی از پیشتازان وضع قوانین حقوقی در حوزه های گوناگون بودند. در این میان قانونگذاری رسانه ای از قدیمی ترین و اصلی ترین دغدقه های قانونگذاری در میان حقوقدانان و اهالی رسانه در اروپا بوده است. کشورهای فرانسه و آلمان از جمله اصلی ترین کشورهای اروپایی بودند که قانونگذاری رسانه ای پرداخته اند، بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی و غیر اروپایی قوانینی خود را با الهام از قوانین این دو کشور خصوصاً فرانسه تدوین کرده اند. از این رو بررسی حقوق انسانی این کشور و برخی دیگر از کشورهای اروپایی مورد بررسی قرار گرفته است. ۱-مجارستان در سال های اخیر، قانون گذاران مجارستان اقدام به وضع مجموعه جامعی از قوانینی مربوط به آزادی مطبوعات و رسانه ها نموده اند بر اساس این قانون یک سازمان جدید تحت عنوان نهاد قانونی رسانه های…

اعلامیه بین المللی درباره داده‌های ژنتیک انسانی

بند دوم: اعلامیه بین المللی درباره داده‌های ژنتیک انسانی[۱] در ادامه فعالیت‌ها و تلاش‌های سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد -یونسکو- برای سامان دهی مسائل مربوط به پژوهش‌های ژنتیکی و ژنوم انسانی، به منظور تضمین آزادی در امر تحقیق و پژوهش و همچنین حمایت از کرامت انسانی و حقوق و آزادی‌های اساسی بشر و پیشگیری از سوء استفاده احتمالی از تحقیقات مربوطه در این زمینه، این سازمان (یونسکو)، اعلامیه بین المللی درباره داده‌های ژنتیک انسانی را به عنوان دومین سند مهم بین المللی درباره ژنوم انسانی، در سی و دومین کنفرانس عمومی خود در ۱۶ اکتبر ۲۰۰۳ میلادی تصویب نمود. همان طور که پیشتر اشاره شد، نخستین اعلامیه بین المللی در این موضوع با عنوان «اعلامیه جهانی درباره ژنوم انسانی و حقوق بشر» در ۱۱ نوامبر ۱۹۹۷ میلادی به اتفاق آراء به…

جاذبه‌های گردشگری، برنامه های توسعه

محیط زیست نقش اساسی و مهمی در توسعه‌ی صنعت توریسم دارد و یکی از جاذبه‌های اصلی برای گردشگری چشم‌اندازهای طبیعی هر کشور است. بدون وجود محیطی جذاب نمی‌توان امیدی به توسعه‌ی گردشگری داشت.این چشم‌اندازهای طبیعی همه‌ی کوه‌ها، دریاها، حیات و حش، پوشش گیاهی و کل اکوسیستم هر منطقه را شامل می‌شود.«به طور کلی آثار گردشگری را بر محیط زیست می‌توان به دو دسته‌ی مثبت و منفی تقسیم کرد. گزارش‌های ارائه شده بیشتر حاکی از آثار منفی این صنعت بر محیط زیست است.این آثار شامل صدمه‌هایی است که بر محیط طبیعی به ویژه باتوجه به حومه‌ای کردن اماکن طبیعی (اراضی کشاورزی و باغ‌ها)، رشد زیربناهای ارتباطی (جاده ها، اسکله‌ها فرودگاه‌ها، بزرگراه‌ها) آلوده نمودن رودخانه‌ها و سواحل، انواع آلودگی صوتی (در اثر رفت و آمد هواپیماها) و حتی صدماتی است که بر خلق و خوی…

مسئولیت پذیری اجتماعی، فعالیتهای مدیریتی

انگیزش کارکنان خود را فراهم آورند،تا آنان نسبت به سازمان و کارفرمایان خود احساس وفاداری و تعهد بیشتری نمایند و در عین حال سازمان بتواند در صحنه رقابت جهانی هم باقی بماند. یکی از راههایی که مدیران می توانند از طریق آن باعث افزایش تعهد کارکنان خود شوند داشتن مسئولیت پذیری اجتماعی است. در صورتی تعهد در سازمان در سطح پایینی باشد به دلیل هزینه های تعویض، نوآوری کم، پایین آمدن انگیزش و تعهد می تواند منجر به بدتر شدن اوضاع یک سازمان شود (Hui, Lee & Roussean, 2004). برای غلبه بر این معایب بسیاری از سازمان‌ها با استفاده مسئولیت پذیری اجتماعی به دنبال ایجاد رضایت و تعلق پذیری در کارکنانشان هستند. ایجاد نگرش‌های مثبت نسبت به سازمان سبب قبول و پذیرش اهداف و ارزش‌های سازمانی شده و باعث می‌شود که افراد حداکثر…

کنوانسیون های بین المللی، خلیج فارس و دریای عمان

به دلیل این واقعیت که بسیاری از سایتها ترکیبی از محلهای فرهنگی و طبیعی همچون سرزمینهای فرهنگی هستند، بررسی کوتاهی در خصوص میراث فرهنگی بر اساس کنوانسیون میراث جهانی حائز اهمیت خواهد بود. میراث فرهنگی در ماده یک به اینگونه تعریف شده است: بناهای تاریخی؛ آثار معماری، نقاشی، مجسمه سازی های بیاد ماندنی، عناصر و ساختارهای یک طبیعت باستانی، کتیبه ها، محل های سکونت غار و ترکیب های اشکال، که از دید تاریخ، هنر و از نظر علمی دارای ارزش چشمگیر جهانی هستند.۲-۲-۲-۸- کنوانسیون ۱۹۷۳ در مورد تجارت بین المللی گونه های در خطر انقراض گیاهان و جانوران وحشی (سایتس)امروزه حدود یک سوم حیات وحش جهان در خطر انقراض قرار دارند. دلایل متعددی در خصوص این مساله وجود دارد. نابودی زیستگاه اولین دلیل مهم است. مهمترین دلیل دیگر انقراض حیات وحش جهان تجارت…

برنامه ریزی، مالیات

۶- کاداستر باید با قوانین و حتی با عرف ورسوم جامعه که در آن اجرا می شود هماهنگ باشد . اگر در سیستم کاداستربرای متصرف ملک حقوقی در نظر گرفته شود که نه از لحاظ قانونی و نه از لحاظ عرفی ،حقی برای وی شناخته نشده باشد ،مسلماً آن سیستم از کارایی لازم برخوردار نخواهد بود . بنابراین برای اجرای یک کاداستر موفق ابتدا باید قوانین آن کشور به دقت مورد بررسی قرار گیرد وهمچنین عرفهای غالب و رایج نیز مد نظر قرار داده شود وپس از آن اقدام به اجرای کاداستر کرد.[۷۳] گفتار دوم- سابقه و وضعیت کاداستر در این گفتار ابتدا درباره سابقه ی تاریخی کاداستر که ریشه در اروپا دارد مطالبی بیان خواهیم کرد و خواهیم گفت رابطه انسان با زمین با چه تحولاتی روبرو بوده است .مسیر این تحولات…

حقوق بین الملل محیط زیست، سازمان های بین المللی

 نتیجه گیریبر اساس ارزیابی های صورت گرفته در تحقیق، مشخص شد که تالاب ها، ذخایر و سرمایه هایی غنی از منافع زیست محیطی، اقتصادی، فرهنگی و علمی برای حیات انسانی ایجاد می نمایند. باید اذعان داشت که تالاب ها و انسان ها به یکدیگر وابسته اند. از آن جهت که اقدامات آسیب زننده به تالاب ها همچون لایروبی، تغییر کاربری، آلودگی و بهره برداری نادرست از گونه های وابسته به تالاب ها وجود دارد، بایستی اقدامات حفاظتی و استفاده عاقلانه از منابع تالابی اتخاذ گردد. به منظور دستیابی به این هدف، در سطح بین المللی اقدامات بین الدولی و همکاری جویانه لازم و ضروری است. در این میان کنوانسیون رامسر، چارچوبی را به منظور اقدام در سطح بین المللی، منطقه ای و ملی فراهم می نماید.اگرچه کنوانسیون رامسر به طور ذاتی ذاتی بر…

سازمان های مردم نهاد، بازیگران غیردولتی

به طور کلی از مقطع زمانی دهه ۹۰ میلادی برگزاری دو نشست دولت های عضو کنوانسیون رامسر در کشورهای منطقه آسیا (ژاپن در سال ۱۹۹۳ و استرالیا ۱۹۹۶ ) و تاسیس موسسات غیر دولتی آموزشی راجع به حفاظت از مناطق تالابی از اقدامات تاثیرگذار بر قلمرو جغرافیای آسیای حاره نیمه حاره به شمار می رود. متعاقبا چندین کشور در این منطقه در این برهه زمانی به کنوانسیون رامسر ملحق گردیدند. که از جمله می توان به عضویت کشورهای مالزی (۱۹۹۵)، تایلند(۱۹۹۸) و کامبوج (۱۹۹۹) اشاره داشت. ______________________________ ۱ Wu, Jian & Others. “securing water for wetland conservation: A comparative analysis of policy options to protect a national nature reserve in China” , Journal of Environmental Management, Vol 94, p. 103. ۲ برای مطالعه بیشتر مراجعه گردد به :An, Shuqing & Others. “China’s natural wetlands:…

فعالیت های اجتماعی، جامعه بین الملل

۲ برای مطالعه بیشتر مراجعه شود به:Scott, Derek A. A directory of Asian wetlands, Gland, IUNC, 1989.امروزه نزدیک به یک سوم از جمعیت انسانی جهان در آسیای حاره ای سکونت دارند. این منطقه تاریخچه طولانی از تاثیرات متقابل انسان بر روی محیط زیست طبیعی و به ویژه تالاب ها داراست.در این منطقه انسان ها از تالاب ها به شدت بهره برداری کرده و اکوسیستم آن را تحت تاثیر قرارداده اند. تالاب ها و گونه های گیاهی و جانوری آن ها بخش جدایی ناپذیری در حیات اقتصادی و اجتماعی مردمان سر تا سر آسیای حاره ای دارد و بسیاری از مناطق تالابی مقدس گرامی داشته می شود.تالاب های آسیای حاره ای و نیمه حاره ای حجم زیادی از گونه های آبی همچون ماهی، میگو، جانوران و گیاهان آبی و همچنین منابع سوختی و…

راهکارهای کاربردی، اتحادیه اروپا

علاوه بر این، بند ۴ ماده ۶ تصریح می دارد، در صورتی که طرح و پروژه ای تاثیرات منفی بر روی سایت داشته باشد، دولت های عضو باید تمامی اقدامات جبرانی که انسجام اکوسیستمی مناطق ویژه حفاظتی اروپایی (طبیعت ۲۰۰۰) تامین نماید، اتخاذ کنند.لازم به ذکر است که اجرای اعمال حفاظتی و بازسازی بر اساس دستورالعمل های زیستگاه ها و پرندگان به دلیل کمبود اطلاعات دقیق راجع به شرایط اکوسیستمی بسیاری از گونه ها و زیستگاه ها دچار مشکل و ضعف می باشند. در این راستا ماده ۱۸ دستورالعمل زیستگاه ها، دولت های عضو را ملزم می دارد که بایستی توجه ویژه ای را به فعالیت های علمی و تحقیقاتی مشترک و مبادله اطلاعات به منظور اجرای مفاد ۴ و ۱۰ مبذول دارند. (kettunen,2007,7)یکی از نقاط قوت دستورالعمل پرندگان پرندگان این است که…

کشورهای توسعه یافته، گازهای گلخانه ای

اقدام بعدی توسط کنفرانس دولت های عضو که به طور خاص راجع به احیا و بازسازی مناطق تالابی، قطعنامه VII.17 بود که به لحاظ کردن بازسازی و احیا به عنوان مولفه ای اساسی در طرح های ملی فرا می خواند. به همین ترتیب، قطعنامه VII.24 دولت های متعاهد را به احیای یکپارچه تالاب های آسیب دیده با وارد کردن مبحث بازسازی و احیا در طرح های ملی تالاب تشویق می نماید. در ادامه، کنفرانس دولتهای عضو کنوانسیون رامسر در سال ۲۰۰۲ قطعنامه VIII.16 که، اصول و دستور العمل هایی را به منظور بازسازی و احیا مقرر می دارد. قطعنامه از دولت های عضو ادغام این اصول و دستور العمل ها را در سیاست ها و طرح های ملی شان توصیه می نماید. (gardner,2003,580)اگرچه کنوانسیون رامسر و توصیه نامه ها و قطعنامه های کنفرانس…

ویژگی های اجتماعی، ارزش های اجتماعی

براین اساس در فصل پیش رو سعی گردیده مدیریت تالاب ها در چارچوب کنوانسیون رامسر به عنوان تنها کنوانسیون راجع تالاب ها و همچنین کنوانسیون تنوع زیستی تبیین گردد. مدیریت تالاب ها در کنوانسیون رامسر بواسطه قطعنامه ها، استراتژی ها و دستورالعمل هایی که از طریق ساختارها و تشکیلات کنوانسیون تنظیم می گردد مشخص گردیده است و در کنوانسیون تنوع زیستی رویکرد اکوسیستمی اتخاذ شده به عنوان مبنایی در جهت مدیریت تالاب ها کارآیی دارد.گفتار اول : کنوانسیون رامسر و مدیریت تالاب ها بر اساس قطعنامه ها و دستورالعمل های آن۱– ضرورت و اهمیت دستورالعمل طرح های مدیریتی تالاب ها و کنوانسیون رامسر به منظور دستیابی به استفاده پایدار و عاقلانه از تالاب ها و همچنین حفظ خدمات اکوسیستمی آن ها و در نهایت پایداری این قلمرو آبی توسعه و اجرای دستورالعمل های طرح…

سازمان های بین المللی، جامعه بین المللی

۱ United Nation Framework Convention On Climate Change.همانطور که در بخش ابتدایی پژوهش گفته شد، تالاب ها محیط مناسبی را برای حیات گونه های متنوع گیاهان و جانوران فراهم می کنند. بنابراین کارکرد تنوع زیستی تالاب ها از اهمیت به سزایی برخوردار است. برخی از کارشناسان امور زیستی، کاهش تنوع زیستی را به طور عمده به دلیل تغییر و تخریب زیستگاه ها می دانند. در مقدمه کنوانسیون تنوع زیستی آمده است که شرط اصلی حفظ تنوع زیستی، حفاظت از اکوسیستم ها و زیستگاه های طبیعی است.تنظیم قواعد بهره برداری و حفاظت از تنوع زیستی بی معنا خواهد بود اگر به تخریب زیستگاه ها و قلمرو های زیستی توجه نشود. از این رو در همه معاهدات مربوط به حفاظت از تنوع زیستی، به حمایت و مراقبت از زیستگاه ها توجه شده است.تنوع زیستی،…

حقوق بین الملل محیط زیست، کشورهای توسعه یافته

سه نوع مشترکات جهانی وجود دارد. اولین نوع آنها شامل منابعی نظیرجنگل های بارانی حاره ای در برزیل و گله های فیل در آفریقا و وحوش در تانزانیا هستند، که در محدوده قلمرو مرزی یک کشور یا گروهی از کشورها قرار دارند، اما اثراتی بر محیط زیست جهانی دارند. نوع دوم از مشترکات جهانی، مشترکات غیر اختصاصی نظیر منطقه قطب جنوب و یا اعماق دریاست. اما سومین نوع از مشترکات جهانی مشترکات واقعی هستند. یعنی منابعی نظیر جو، آب و هوای جهانی که مرز ندارند و در هیچ یک از کشورها قرار ندارند و امکان تخصیص آن ها برای هیچ کشوری وجود ندارد. (جمالی,۱۰۱,۱۳۸۹)اعمال و کاربرد مفهوم میراث مشترک بشریت در زمینه محیط زیست بین المللی و موضوعات خاص آن از جمله اتمسفر، آب و هوا، تنوع زیستی و گیاهی، جنگل ها و…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...