برنامه ریزی کالبدی، برنامه ریزی شهری

پ- خدماتی فنی- تعمیراتی مبتنی بر تولیدات صنعتی(تهران, ۱۳۶۷) ۱-۱۰- انواع صنوف در قانون نظام صنفی ایران تعاریف و طبقه بندی دیگری از خدمات ارائه شده که اهداف خاصی را در مورد ساماندهی و مدیریت فعالیتهای شهری تعقیب می کند. به موجب این قانون، انواع صنف به چهار گروه زیر تقسیم شده است: ۱-۱۰-۱- صنوف تولیدی آن دسته از صنوفی که فعالیت و خلاقیت های آنها منجر به تغییر فیزیکی و یا شیمیایی مواد گشته و منحصراً تولیدات خود را مستقیم یا در غیر مستقیم در اختیار مصرف کننده قرار می دهند، صنف تولیدی نامیده می شود(زادبوم, ۱۳۷۰). ۱-۱۰-۲- صنوف خدمات فنی آن دسته از صنوفی که فعالیت آنها منجر به رفع عیب و نقص یا مرمت و نگهداری کالا می گردد، یا اشتغال به آن مستلزم داشتن صلاحیت فنی لازم می باشد،…

طرح تفصیلی بعنوان یکی از الگوهای سند برنامه ریزی شهری

گفتار اول : طرح تفصیلی بعنوان یکی از الگوهای سند برنامه ریزی شهری این طرح، حاوی جزییاتی است که در طرح‌های جامع شهری به صورتی کلی‌تر به آن پرداخته شده است. اهداف طرح‌های تفصیلی، همانند طرح‌های جامع، تعادل بخشیدن به شیوۀ استقرار در کاربری‌های شهری و یکسان کردن سطح خدمات و تأسیسات در نقاط گوناگون شهر است. مرجع تصویب طرح تفصیلی، کمیسیون موضوع مادۀ ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران می‌باشد . اما در شهر تهران مرجع تصویب طرح تفصیلی، کمیسیون موضوع تبصره همین مادۀ می‌باشد. معهذا در عمل مشاهده شده که کمیسیون مزبور، اختیارات خود را به مراجع دیگری تفویض کرده است که این اقدام به دلیل این که مغایر با قانون و شأن کمیسیون مربوطه بوده است از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری، ابطال شده است. با…

آینده نگری و برنامه ریزی، کشورهای توسعه یافته

ب – انواع ساختارهای دورن سازمانی شهرداریها: در این زمینه نیز چهار الگوی زیر قابل تشخیص هستند: (۱) تمرکززدایی اداری و اجرایی، (۲) حکومتهای درون سازمانی شهرداری، (۳) شهرداری یا حکومت شهری تحت نظارت سازمانهای منتخب و نمایندگان جامعه محلی، (۴) انجمنهای محلی مستقلج- لزوم وجود یک هیئت رئیسه قدرتمند: در سطح محلی و بویژه در حالت تقسیم بندیهای عملکردی، به دلیل توانایی آن برای وکالت منافع محلی در مقابل موسسات عمومی و دولتی و معامله بین آنها، می تواند بسیار سودمند باشد. در صورت عدم وجود حکومت شهری قدرتمند و عزم سیاسی لازم برای تدوین سیاستها و برنامه ریزی های مربوطه، حصول به راه حلهای جزیی و محدود به مراتب مشکلتر است . مدیریت شهری یکپارچه در کشورهای توسعه یافته نظام مدیریتی و اداره شهر در هر کشوری تابعی از نظام سیاسی…

برنامه ریزی استراتژیک، برنامه ریزی استراتژی

وظائف مدیریت یکپارچه شهری و شهرداریها: صرفنظر از اینکه شهرداریهای مختلف در نقاط متفاوت جهان چه وظائفی را به انجام می رسانند اصولاً سیر تحولی جوامع ایفای وظائف و تعقیب اهداف خاصی را برای مدیریت شهری بطور عام و شهرداری بطور خاص الزامی نموده یا حداقل مورد توجه و تاکید قرار داده است. این اهداف و وظائف اغلب بوسیله سازمانهای وابسته به سازمان ملل تحلیل، معرفی و ترویج می شوند . در واگذاری وظائف تعیین شده به شهرداریها باید به صورت تدریجی و همگام با تامین و تخصیص امکانات لازم (قانون، تشکیلاتی، مالی و نیروی انسانی) و نحوه توزیع این امکانات بین شهرداری و سازمانهای دولتی بر اساس دستورالعملهای مشخص صورت گیرد .(احسانی ، ۱۳۸۹)در بخش زیر عمده ترین وظائف مدیریت شهری و شهرداریها ذکر شده که در پنج گروه طبقه بندی شده…

بهسازی بافت فرسوده، برنامه ریزی شهری

مداخله فرهنگ گرایانه : این نوع مداخله متاثر از نظریه های پیش شهرسازان قرن نونزدهم چون راسکین ، موریس ، سیته و ریمون آنون است. هدف از این نوع مداخله

، زنده کردن ارزش های فرهنگی گذشته در شهر ، تکیه بر رشد شهر بر اساس اشکال کهن ، توجه به ارزش های زیبایی شناختی شهرهای کهن ، به حداقل رسیدن دخل و تصرف در بافت های با ارزش ، ارزش دادن به کل و بالا بردن جذابیت و آرامش در شهرها می باشد. (حبیبی ، احمد پور ومشکینی ، ۱۳۸۶ ) مداخله فرانوگرایانه : این نوع مداخله متاثر از نظریه های شهر سازی دهه شصت قرن بیستم میلادی به بعد می باشد . مداخله فرانوگرایانه می تواند تلفیقی از مداخله نوگرایانه و مداخله فرهنگ گرایانه باشد که از افراط و تفریط دو…

برنامه ریزی شهری، برنامه سوم توسعه

نوع حکومت و به تبع آن سیستمی که هر نظام حکومتی برای ادارۀ امور شهرها به کار می گیرد ، همچنین حدود اختیارات و روابط حکومت شهری با سایر سطوح حکومت نقش اساسی و کلیدی در شکل یابی نظام ارتباط بین عناصر مدیریت و برنامه ریزی شهری ایفا می کند . در نظامهای متمرکز ، میزان اعتماد به حکومتهای شهری ، شامل فعالیتهای جزئی و کم اهمیت است و معمولاً فعالیت برنامه ریزی شهری از اختیارات حکومت مرکزی محسوب میشود . درحالیکه کشورهای دارای نظام غیر متمرکز، برنامه ریزی شهر به عنوان یک فعالیت محلی پذیرفته و انجام برنامه ریزی شهری را به حکومتهای شهری واگذار می کند.در حال حاضر سه نوع سیستم حکومتی درجهان مشاهده می شود و عموماً هر کدام از کشورها به منظور اداره امور شهرها یکی از سیستمها را…

فرآیند مدیریت استراتژیک، برنامه ریزی استراتژیک

مدیریت پورتفولیو مدیریت تمرکز یافته یک یا چند پورتفولیوست که شامل تشخیص، اولویت‌بندی، مدیریت و کنترل پروژه‌ها، طرحها و سایر کارهای مرتبط بر اساس انطباق و اشتراک با اهداف سازمان جهت دستیابی به اهداف استراتژیک خاص تجاری می‌باشد. مدیریت پورتفولیو رویکردی کلی نگر است که با به کارگیری صحیح منابع و تشخیص کار بهینه با ارزش حاصله بالاتر، یک راه حل کلیدی در افزایش بهره‌وری سازمانی را ارائه می‌دهد. هدف مدیریت پورتفولیو تحقق بخشیدن به سودها و منافع در سازمان بوسیله بکارگیری رویکردی سازمانی در مدیریت پروژه می‌باشد. در این سبد باید تمام پروژه‌ها را با هم دید، تجزیه وتحلیل وکنترل نمود و برای بدست آوردن حداکثر سود بعد از مقایسه پروژه‌ها دوباره منابع را به آن اختصاص داد. (Project Management Institute، ۲۰۱۰).مدیریت پورتفولیو دو موضوع زیر را با هم ترکیب می‌کند: تمرکز…

برنامه ریزی شهری، خدمات پشتیبانی

آلودگی و مزاحمت به کلیه نتایج ناشی از فعالیت های تولیدی و خدمات فنی اطلاق می شود که در شرایط عمومی محیط زندگی انسان ( محیط طبیعی و کالبدی، محیط اقتصادی- اجتماعی و محیط روانی)اثرات منفی و اختلال ایجاد می کند و به نوعی باعث کاهش کیفیت زندگی می شود.نکته مهم در مورد شناخت مصادیق آلودگی و مزاحمت و جستجوی نحوه مقابله با آن ها، تمیز آلودگی و مزاحمت « عرضی » و « ذاتی » از یکدیگر است. برخی از اشکال آلودگی و مزاحمت به ماهیت فعالیت صنعتی مزاحمت مثل فرایند تولید ( ایجاد سموم، سنگین و غیره ) مربوط می شود، ولی برخی دیگر از اشکال آلودگی و مزاحمت از ذات فعالیت ناشی نمی شود، بلکه از موقعیت استقرار، نحوه بهره برداری و مدیریت، و مانند اینها منشاء میگیرند،بنابراین خصلت «…

فعالیت های اقتصادی، برنامه ریزی شهری

به دلایل مختلف، صنعت و شهر لازم و ملزوم یک دیگرند، اما همه فعالیت های صنعتی ارتباط مستقیم با نظام کالبدی- فضایی شهر ندارند و همه آنها نمی توانند و نباید در شهر مستقر شوند. بنابراین لازم است نوع مرزبندی میان صنایع و خدمات شهری و صنایع و خدمات غیر شهری صورت گیرد تا قلمروی مکان یابی و ساماندهی فعالیت های اقتصادی و در مقیاس مدیریت شهری و مدیریت عمومی صنایع معلوم و روشن گردد. صنعت و خدمات با پسوند شهری دارای ویژگیهای است که متمایز از مفاهیم عام صنعت و خدمات بوده و در برنامه ریزی و مدیریت شهری کاربرد دارد. برخی از صنایع، وجودشان به شهر و شهروندان وابسته است. برخی صنایع دیگر، اگرچه پیوند مستقیمی با شهر ندارند، ولی استقرار آنها در شهر بلامانع و حتی مفید است و بالاخره…

استقرار بودجه ریزی عملیاتی، برنامه ریزی استراتژیک

 2-12-2)مدیریت استراتژیک دانشگاه براساس یک برنامه استراتژیکمدیریت استراتژیک یک دانشگاه مستلزم برنامه ریزی و کاربست یک برنامه استراتژیک چند ساله است. برنامه ریزی استراتژیک فرآیندی است منظم برای تدوین چشم انداز و رسالت ها، تحلیل محیط های خارجی و داخلی دانشگاه و شناسایی عوامل اساسی موفقیت، انتخاب راهبردها و برنامه های مناسب در سطوح دانشگاهی، دانشکده ای و واحدهای پشتیبانی و عملیاتی دانشگاه که منجر به تحقق اثربخش رسالت ها و اهداف دانشگاه می شود. هیچ جانشینی برای یک برنامه استراتژیک وجود ندارد. بدون یک برنامه استراتژیک هیچ تضمینی برای استقرار، اجرا و موفقیت بودجه ریزی عملیاتی دریک دانشگاه وجود نخو اهد داشت. .(ساکتی، سعیدی، ۱۳۸۶: ۲) 2-12-3) مدیریت برمبنای هدف و نتیجه در واحدهای دانشگاهیرویکرد مدیریت برمبنای هدف و نتیجه، روش منظم تعامل و همکاری میان مدیران دانشگاهی، دانشکده ای و واحدهای پشتیبانی…

برنامه ریزی توسعه شهری، برنامه ریزی استراتژیک

-۱- بیان مسألهارزیابی طرح ها و برنامه های استراتژیک برای دستیابی به نقاط ضعف و قوت جهت تلاش برای رفع یا تقویت قوت و ضعف های احتمالی، همواره یکی از مهمترین فعالیت های اصلی فرایند برنامه ریزی استراتژیک محسوب می گردد. از طرف دیگر ارزیابی برنامه های استراتژیک نشان­دهنده ی کارایی و اثربخشی فرایند برنامه­ریزی است.توسعه شهرهای جهان در چندین دهه اخیر و ورود آن ها به فضای رقابتی جهان و چالش بین زیست پذیری و رقابت پذیری شهرها، مدیران شهری را ملزم نموده است که به طور همزمان عوامل و شاخص های بسیاری را مورد توجه قرار دهند. با سرعت گرفتن رشد شهر ها در ابعاد اقتصادی، جمعیتی، کالبدی، فرهنگی و… و نیز اهمیت یافتن نقش آن ها در سطوح محلی – ملی – جهانی، برنامه ریزی جامع و همه جانبه امری…

برنامه ریزی استراتژیک، صرفه جویی در هزینه ها

نوآوری میزانی که مشارکت باعث می شود طرفین تولیدات، فرآیندها و یا خدمات جدید ارائه نمایند. دییر و سینگ (۱۹۹۸)، هندفیلد و پانیسی[۷۵] (۱۹۹۵)، کسلر و چاکرابارتی[۷۶] (۱۹۹۶)، مالهوترا[۷۷] و همکاران (۲۰۰۱) همکاری موفقیت آمیز استراتژیک بر مبنای اعتماد، تعهد و تمایل داوطلبانه و متقابل است که طرفین طی قراردادی رسمی یا غیر رسمی جهت حصول به اهداف خویش وضع می کنند (مایلز[۷۸] و همکاران، ۲۰۰۰؛ تانگی[۷۹] و همکاران، ۲۰۱۰). شرکتهای حاضر در یک شبکه، شبکه ای از روابط را توسعه می دهند (اینکون[۸۰] و همکاران، ۲۰۰۶) که از طریق فعالیت ها، منابع و بازیگران مربوط به یکدیگر، نقش موثری را برای شرکای خود در دستیای به اهدافشان ایفا می کنند.فرانکل[۸۱] و ویپل[۸۲] (۲۰۰۰) معتقدند که رقابت از حالت شرکت در مقابل شرکت، خارج و به حالت زنجیره ی عرضه در مقابل زنجیره…

پایان نامه برنامه ریزی کاربری اراضی شهری

چکیده: دسترسی عادلانه به زمین و استفاده بهینه از آن از مولفه های اساسی در توسعه پایدار و عدالت اجتماعی است . امروزه مفهوم زمین وفضای شهری هم به لحاظ طبیعی وکالبدی و هم به لحاظ اقتصادی اجتماعی تغییر کیفی پیدا کرده ودر نتیجه ابعاد واهداف کاربری اراضی شهری نیز بسیار غنی و وسیعتر شده است . بدیهی است که اسفاده از زمین وفضا به عنوان یک منبع عمومی ، حیاتی و ثروت همگانی باید تحت برنامه ریزی اصولی انجام پذیرد. برنامه ریزی شهری به طور عام و برنامه ریزی کاربری اراضی شهری به طور اخص و در ارتباط با هم میتوانند در جهت ایجاد محیطی بهتر و سالمتر برای سکونت انسانها به کار گرفته شوند. برنامه ریزی کاربری اراضی شهری به مثابه آمایش اراضی شهری ، به چگونگی استفاده وتوزیع وحفاظت اراضی…

پایان نامه امکان سنجی تحقق برنامه های آموزش فنی و حرفه ای رسمی در سند ملّی آموزش و پرورش

عنوان کامل پایان نامه :امکان سنجی تحقق برنامه های آموزش فنی و حرفه ای رسمی در سند ملّی آموزش و پرورش اهمیت و ضرورت پژوهش توجه و تأکید بر توسعه‌ی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی به منظور تربیت سرمایه‌های انسانی و معنوی مورد نیاز توسعه و ایجاد اشتغال مولد و کارآفرینی در اسناد بالادستی از جمله سندچشم انداز کشور جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴[۱] ، نقشه ی جامع علمی کشور[۲]، سیاست­های کلی اشتغال ابلاغی مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)،[۳] سیاست­های کلی ایجاد تحول مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران[۴] ومواد ۱۹ و ۲۱ قانون برنامه­ی پنج­ساله­ی پنجم توسعه‌ی کشور[۵] نشان از ضرورت این آموزش‌ها دارد. همچنین در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، راهکارهای شماره­ی ۶/۱ ، ۴/۵ ، ۵/۶ و ۳/۲۱ بر لزوم اهمیت و توجه به توسعه‌ی…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...