بیماران تالاسمی |
![]() |
تعریف ناهنجاریهای جنینی
الف). تعریف ناهنجاریهای جنینی ناهنجاریهای جنینی عبارت است از به تغییراتی که در داخل رحم مادر تحت تاثیر بعضی عوامل به نام تراتوزم در جنین ایجاد می گردد و از تکامل فیزیکی جلوگیری به عمل آورده و یا آن را مختل می سازد.[۱] ناهنجاریهای مادرزادی نقص عضوی است که در دو دوره ی بارداری به عللی ایجاد می گردد و در هنگام تولد، واضح یا پنهان وجود می دارد. این ناهنجاریها به طور کلی به سه دسته ی کروموزومی، اکتسابی و موروثی تقسیم می گردد.[۲] ناهنجاریهای جنینی متفاوت می باشد و می تواند در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد: الف). ناهنجاریهای جنینی با قابلیت حیات بعد از تولد: این نوع ناهنجاری از نظر شدت و ضعف به دو دسته تقسیم می گردد. نوع اول: بیماریها و اختلالات ژنتیکی متضمن تنها نوعی نقص…
تلقیح مصنوعی از طریق زوجین
الف: تلقیح مصنوعی از طریق زوجین در این شیوه، ترکیب اسپرم شوهر و تخمک زن صورت می پذیرد. لکن این امر به علت وجود امراض یا عیوبی از راه طبیعی و مجرای اصلی ناممکن شده است لذاترکیب در بیرون از مهبل در داخل دستگاه های پزشکی و آزمایشگاهی صورت می گیرد و در داخل مهبل یا رحم کاشته می شود و رحم آن را می پذیرد و رشد می دهد تا به صورت نوزادی در آید. به نظر می رسد که این شیوه از نظر اکثر علما بلکه قریب به اتفاق ایشان اشکالی ندارد، زیرا دلیلی بر حرمت آن نداریم و اصل برائت شرعی و عقلی در موردآن جاری می شود. به شرط آنکه در گرفتن منی از مرد جهات شرعی رعایت شود؛ به این معنی که این کار به سبب انجام عمل…
قانون جدید مجازات اسلامی، لزوم جبران خسارت معنوی
3-2-7- پرداخت غرامت کیفری و تنبیهیچنانکه در فصل گذشته در زمینه کیفر خصوصی دیدهایم قاضی میتواند متناسب با جرم و وضع شخص متهم، نسبت به پرداخت
غرامت از سوی زیانکار حکم کند. چه بسا بتوان آن را تحت عنوان «خسارت کیفری» تبیین کرد. این روش غالباً در مواردی قابل عنایت و عمل است که مرتکب فعل زیانبار آن را به صورت عمدی و با سوءنیت مرتکب شده باشد. این نوع خسارت علاوه بر سایر خسارات در سیستم حقوقی فرانسه درمواردی تعیین میشود که ارتکاب جرم یا خطای مدنی همراه با عمد و سوءنیت باعث زیان دیگری شود. حکم به چنین خسارتی علاوه بر نقش کیفری و مجازات مجرم یا عامل زیان که باعث عبرت افراد دیگر و نقش بازدارنده دارد (سلطانی نژاد، ۱۳۸۰ص ۳۲۳). 3-2-8- نقد و بررسی خسارت معنوی در رابطه با پرونده…
پردیس ارس گروه حقوق پایاننامه برای اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته حقوق خصوصی عنوان ماهیت، شرایط و آثار قراردادهای درمان با تاکید بر اسناد بین المللی استاد راهنما: دکتر ابراهیم شعاریان ستاری استاد مشاور: دکتر حیدر باقری اصل پژوهشگر یاسر حیدرزاده شهریور ۱۳۹۲ نام خانوادگی : حیدرزاده نام : یاسر عنوان پایان نامه: ماهیت ، شرایط و آثار قراردادهای درمان با تاکید بر اسناد بین المللی استاد راهنما : دکتر ابراهیم شعاریان ستاری استاد مشاور: دکتر حیدر باقری اصل مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد رشته : حقوق گرایش : خصوصی دانشگاه : تبریز دانشکده : حقوق و علوم اجتماعی تاریخ فارغ التحصیلی: ۱۸/۶/۹۲ تعداد صفحه: ۱۷۲ کلید واژه ها : قرارداد درمان، تعهدات پزشک، تعهدات بیمار، اخذ رضایت، اسناد…
قانون مجازات اسلامی، کشورهای توسعه یافته
برخی بیماریها مانند تالاسمی یا هموفیلی علاوه برضرورت صرف هزینه های زیاد برای ادامه زندگی، این افراد عمرطولانی نخواهد داشت.اگر امکان تشخیص این بیماریها پیش ازولوح روح باشد درخصوص جواز سقط جنین اختلاف است .برخی معتقدند این جرح ها ، جرح های بالفعل برای مادر نمی باشندوجرحی است که برگشت به ذهنیت های افراد ومخصوصا مادران دررابطه با اولاد دارد وازآن جا که انسان باید درمقابل اراده ی خدا تسلیم باشد، با این دیدگاه نگرانی های روانی ازبین می رود یا کم می شودبنابراین به این دلیل نمی توان حکم به سقط جنین داد.[۳۰]درمقابل برخی معتقدند بیماری تالاسمی موجی عسروجرح نظام است ،نه عسروجرح مادر، چون نگهداری این دسته ازبیماران، بسیار پرخرج است .۲-سقط درمانی با هدف حفظ جان مادر:گاهی وضعیت زن حامله به گونه ای است که ادامه حاملگی جان وحیات اورا…
آیت الله مکارم شیرازی، قاعده نفی عسر و حرج
از منظر فقهای امامیه سقط جنین برای حفظ سلامت جسمی و روانی مادر قبل از دمیده شدن روح به استناد قاعده نفی عسر و حرج، در صورتی که بقای جنین مستلزم نقص عضو یا درد غیر قابل تحمل برای مادر باشد و زنده نگه داشتن جنین در خارج رحم نیز میسر نباشد امکانپذیر است.[۲۲۳] اما بعد از دمیده شدن روح به دلیل این که این قاعده از قواعد امتنانی و در حق تمامی مکلفین است؛ نمی
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 05:59:00 ب.ظ ]
|