حل مسأله |
![]() |
ارتباطات سازمانی، توانایی حل مسأله
براین اساس فرضیههای زیادی برای انطباق مفهوم هوش فردی با شرایط سازمانها مطرح شدهاند. اولین فرضیه بر این منطق استوار شد که توان تجزیه و تحلیل اطلاعات و تفسیر آن برای رسیدن به هدف، شباهتی است که بین هوش فردی و سازمانی مطرح میباشد، بنابراین سازمان میتواند برای سازگار کردن بیشتر افراد با محیط از آن استفاده کند. از طرفی هوش سازمانی یک فرایند آزمایشی و عملی است که بر موفقیتها ویا شکستهای سازمان تأکید دارد، یعنی به طور دقیق بر اساس تجربیاتی است که میتوانند به احتمال زیاد جهت عملکرد مؤثرتر سازمان به کار گرفته شوند. بنابراین با توجه به ویژگیهای خاص هوش سازمانی، معلوم شد هر چند که این عامل با هوش فردی مشابهتهایی دارد اما هوش سازمانی یک پیامد اجتماعی و گروهی است، بدین معنی که این هوش حاصل عملکرد…
تعاریف سرمایه فکری، توانایی حل مسأله
۲-۳-۱-مفهوم سرمایه فکری یکی از کاربردی ترین تعاریف سرمایه فکری توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ارائه شده است و آن عبارت است از «ارزش اقتصادی دو دسته از دارایی های ناملموس هر شرکت: ۱)سرمایه سازمانی (ساختاری)[۵۶] و ۲)سرمایه انسانی[۵۷]، که شامل منابع انسانی درون سازمان (یعنی پرسنل سازمان) و منانبع انسانی بیرون سازمان، یعنی مشتریان و تامین کنندگان است (OECD,1993).منابع مهمی که ادبیات سرمایه فکری را بازنگری کرده اند، عبارتند از بنتیس(۱۹۹۹)، روس و همکاران (۱۹۹۷)، بروکینگ[۵۸] (۱۹۹۶) و استوارت (۱۹۹۷). تعاریف زیر توسط این چهار محقق برجسته رشته ارائه شده است، که نکات مهم آن را خلاصه می کند:سرمایه فکری اصطلاحی مبهم و پیچیده است، اما زمانیکه درک و مورد بهره برداری قرار گیرد. می تواند یک پایگاه منابع جدید فراهم سازد که از طریق آن سازمان بتواند رقابت کند (bontis,1996:41)….
اجزای سرمایه فکری، توانایی حل مسأله
پارامترهای اندازهگیری بسیار بالا متوسط بالا دشواری در کدگذاری شکل (۲-۲) طبقهبندی اجزای سرمایه فکری (بونتیس، ۱۹۹۸).به طورکلی، میتوان گفت که مهمترین جزء اصلی و اساسی سرمایه فکری، سرمایه انسانی است و دو سرمایه دیگر تابعی از سرمایه انسانی هستند. در واقع بدون سرمایه انسانی امکان رشد و توسعه آنها محدود است (چن و دیگران، ۲۰۰۴).با مقایسه طبقهبندیهای مختلف سرمایه فکری، مشهود است که در تعریف آن تفاوتهایی وجود دارد ولی تقریباً تمامی نویسندگان سرمایه فکری را در سه طبقه اصلی یعنی: سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری (سازمانی)، سرمایه ارتباطی (مشتری) تقسیمبندی میکنند. در ادامه این سه مورد به عنوان اجزای سرمایه فکری مورد بحث قرار میگیرند.۲-۵-۱- سرمایه انسانیسرمایه انسانی به مثابه مبنای سرمایه فکری اشاره به عواملی نظیر دانش، مهارت، قابلیت و طرز تلقی کارکنان دارد، که منتج به بهبود عملکرد، جذب مشتریان…
فرآیند حل مسأله، کنشهای اجرایی
ب- ارزیابی واکنشهای اجرایی برای کاهش ترس از جرم بعد از طی شدن مدت اجرای برنامه، می بایست ارزیابی شود که این راهبردها تا چه میزان در دستیابی به اهداف تعیین شده موفق بودند. آیا تدابیر و راهکارهای اتخاذ شده از سوی پلیس مفید بوده است یا باید تدابیر جایگزین دیگری برای بهبود وضعیت موجود، اتخاذ شود. ارزیابی از طریق تعامل و همفکری با گروه هدف، نظرسنجی و مقایسه گزارش رسانههای گروهی در خصوص موضوع، قبل و بعد از اجرای برنامه و. . . صورت می گیرد. در این ارزیابی نباید از آثار جانبی کاهش ترس از جرم غافل شد، چرا که یک برنامه ممکن است باعث کاهش موردی ترس از جرم شود ولی ترس از جرم را به جای دیگری منتقل کند.«استفاده از ارتباطات محیطی، قبل و بعد از اجرای برنامه میتواند…
حل مسأله اجتماعی، نظام عدالت کیفری
مقاله دوم تحت عنوان «ارتقای پلیسی گری، یک رویکرد مسأله محور» توسط هرمن گلدشتاین نوشته شد. وی با انتشار این مقاله، تدابیر سنتی پلیس (در قالب گشتهای تصادفی، عملیات واکنش سریع و اقدامات متعاقب تحقیقات جنایی که اساس کار پلیس را در طول سالیان متماری تشکیل میداد) را مورد انتقاد قرار داد. وی این گونه استدلال کرد که بهبود و تأثیرگذاری اقدامات پلیس، تنها با بهبود ساختار مدیریتی و سازمانی و تأکید بر ابزارهای مورد استفاده میسر نمیشود بلکه این امر مستلزم تغییر در روشهای اجرایی است، یعنی در کنترل جرایم و ناهنجاریهایی که به صورت روزمره توجه پلیس را به خود جلب کرده است، باید اقدامات را تابع مطالعات علت شناختی قرار داد و به جای واکنش مکرر به وقایع مجرمانه، شناسایی و حذف عوامل نزدیک جرم و ناهنجاری را در پیش…
فرآیند حل مسأله، مفهوم اصطلاحی
در این مبحث ضمن بررسی مفهوم مسأله محوری و فرایند حل مسأله در سازمان پلیس، به بررسی راهبردهای پلیس مسأله محور برای کاهش ترس از جرم در جامعه، خواهیم پرداخت. گفتار نخست : رویکرد مسأله محوری در سازمانهای پلیسی بند نخست) مفهوم مسأله عبارت «مسأله» معمولاً در مفاهیم حاجت، مطلب، درخواست و همچنین معضل و گرفتاری و دردسر به کار برده شده است. منظور از عبارت مسأله در «امور پلیسی مسأله محور» معضلات و گرفتاریهایی است که جامعه محلی با آن درگیر است و از پلیس انتظار حل و فصل آن را دارد.در مفهوم اصطلاحی نیز مسائل اجتماعی عبارت اند از : « مجموعه ای از وقایع مرتبط که موجبات دردسر و گرفتاری را برای جامعه محلی ایجاد میکند» این تعریف شروط سه گانه ای را در بر می گیرد که در امور…
اخلاق حسنه، حل مسأله
اما در خصوص زن صاحب تخمک ، سوای از اینکه ما حصل بحث ما این شد که رابطه کودک با این زن ، رابطه مادر و فرزندی است ، در خصوص تشکیک در اموری از قبیل نحوه تعامل این دو در مواردی از قبیل محرمیت و … بیان می شود ، با توجه به اینکه رابطه کودک و مرد صاحب نطفه برای ما محرز شده است و این مرد را پدر طفل می نامیم ، فارغ از نتیجه این سئوال که کودک با زن صاحب تخمک چه نسبتی دارد ، باید گفت به این دلیل که این زن زوجه مردی است که در مقام پدر طفل است لذا این کودک نیز به این زن محرم بوده و نهایتاً احکام فرزند شوهر بین او و زن صاحب تخمک جاری می شود . گفتار دوم :…
پایان نامه روانشناسی بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان
عنوان کامل پایان نامه :بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان تعریف عملیاتی راهبردهای حل مسأله: برای راهبردهای حل مسأله اصول، راهکارها و طرحهایی مطرح شدهاند که این پژوهش الگوی حل مسأله جورج پولیا را برگزیده است. الگو یا طرح جورج پولیا شامل چهار گام ذیل میباشد (پولیا، ترجمه آرام، ۱۳۷۶). ۱- فهمیدن مسأله: مجهول چیست؟ دادهها کدام است؟ شرط چیست، شکلی رسم کنید. علامتهای مناسب را به کار ببرید. ۲- طرح نقشه: ارتباط میان دادهها و مجهول را پیدا کنید، مسألههای کمکی یا مسألههای مشابه قبلی را در نظر آورید. به تعاریف، فرمولها و قضایا رجوع کنید، مسأله را به چند قسمت تقسیم کنید و در صورت امکان معادلهای بسازید. ۳- اجرای نقشه: با توجه به فرمول، اصل یا قضیه و…
پایان نامه تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان
عنوان کامل پایان نامه :بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان متغیرهای تحقیق متغیر مستقل آن دسته از شرایط یا خصوصیات را که پژوهشگر در کاوش تحقیقی خود آنها را دستکاری و کنترل میکند تا رابطه تجلی آنها را با متغیر دیگری در موقعیت ویژه مشاهده و بررسی نماید را متغیر مستقل میگوییم (نادری و نراقی، ۱۳۷۶) متغیر مستقل این پژوهش، آموزش راهبردهای حل مسئله میباشد. این مداخله به صورت یک فرایند تدریس هفت جلسهای با طرح درس و اهداف مشخص (که ذکر آن در صفحات بعد خواهد آمد) بر گروه تجربی اعمال و ارائه میگردد. متغیر وابسته: آن دسته از شرایط یا ویژگیهایی را که با وارد یا خارج نمودن متغیر مستقل در فعالیتهای حوزه تحقیقی، تغییر مییابد (یا ظاهر یا…
پایان نامه ارشد آموزش راهبردهای حل مسأله
عنوان کامل پایان نامه :بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان تعریف عملیاتی آموزش راهبردهای حل مسئله (متغیر مستقل) در پژوهش حاضر آموزش راهبردهای حل مسئله بر اساس الگوی جورج پولیا در قالب طرح درس ۷ جلسهای تدوین و اجرا شده است. هر جلسه در مدت ۴۵ دقیقه و با اهداف و سرفصلهای ذیل برگزار شد. اهداف جلسه اول: ۱- تعریف مسأله و آشنایی با قسمتهای معلوم و مجهول ۲- آشنایی با دستهبندی مسایل به سه دسته مسایل جبر، هندسه، حساب ۳- آشنایی با روش گام به گام حل مسأله با استفاده از طرح جورج پولیا که شامل چهار قسمت بود: الف) فهمیدن (درک مسأله) ب) طرح نقشه (پیشبینی و انتخاب راهحل مسأله) ج) اجرای نقشه (استفاده از راهحل و رسیدن به…
پایان نامه تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی
عنوان کامل پایان نامه :بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان تعریف نظری نگرش (متغیر وابسته اول) علیرغم اختلاف نظرهایی که در تعریف نگرش بین روانشناسان مختلف وجود دارد، روی هم رفته تعریف سه عنصری نگرش تعریفی است که بیشتر روانشناسان روی آن اتفاق نظر دارند. عنصر شناختی شامل اعتقادات با باورهای ما پیوند دارد و تمایل به عمل، به آمادگی برای پاسخگویی به شیوهای حاضر اطلاق میشود (کریمی، ۱۳۸۰). علاقه به درس، دقت، کوشش و پشتکار یاد گیرنده را افزایش میدهد و در نتیجه بر یادگیری او تأثیر مثبت دارد بنابراین کوشش در بالا بردن سطح علاقه یادگیرنده یکی از تدابیر مهم آموزشی معلم به حساب میآید و بهترین راه جلوگیری از بیمیلی و بیعلاقگی در یادگیرنده و افزایش سطح علاقه…
پایان نامه بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان
عنوان کامل پایان نامه :بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان فصل دوم پیشینه و زمینه های نظری پژوهش پیشینه و زمینههای نظری پژوهش مقدمه در تمام طول تاریخ آموزش و پرورش حل مسأله یکی از هدفهای مهم آموزشی معلمان به شمار میآمده از برکت پیشرفتهای روانشناسی علمی معاصر بر اهمیت موضوع افزوده شده است. جان دیوئی، جروم برونر، ژان بیاژه و لئو ویگوتسکی از جمله کسانی هستند که بر نقش فعالیت یادگیرنده در جریان حل مسأله بر دانشاندوزی تأکید داشتهاند و نظریه سازندگی یا ساختنگرایی یادگیری از ثمرات این اندیشمندان است (سیف، ۱۳۸۰) الف- مبانی نظری در زمینه موضوع تحقیق تعریف و ویژگیهای مسئله و حل مسأله بنا به تعریف، وقتی یادگیرنده با موقعیتی روبرو میشود که نمیتواند با استفاده از…
پایان نامه بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان با آموزش راهبردهای حل مسأله
عنوان کامل پایان نامه :بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان راهبردهای حل مسأله و فراشناخت در چند سال اخیر پژوهشگرانی نظیر شیگما تاوکاتسومی[۱] (۱۹۹۳) در آموزش ریاضی به اهمیت مؤلفههای فراشناختی در حل مسئله پی بردهاند. ایشان معتقدند آگاهی نسبت به اهمیت مؤلفههای شناختی و بالطبع تنظیم آنها، نوعی توانایی ذهنی است که از شناخت متمایز میگردد، این توانایی ذهنی، فراشناخت نام دارد و از مفاهیم نوین حوزه علوم شناختی به شمار میرود. فلاول[۲] (۱۹۸۵) در تعریف فراشناخت[۳] میگوید: فراشناخت هر گونه دانش یا فعالیت شناختی است که موضوع آن فعالیت شناختی باشد، یا اینکه فعالیت شناختی را تنظیم نماید. (فلاول، ۱۹۸۵). با توجه به تعاریف فوق و دیگر تعابیر پیرامون فراشناخت و با نظری به تعاریف راهبردهای حل مسأله در…
پایان نامه روانشناسی پیشرفت ریاضی با آموزش راهبردهای حل مسأله
عنوان کامل پایان نامه :بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان حل مسئله از دیدگاه رفتارگرایی از آنجا که موضوع مورد مطالعه و نظریهپردازی در رفتارگرایی پاسخها یا رفتارهای قابل مشاهده و اندازهگیری میباشد به حل مسئله نیز از همان دریچه نگریستهاند. اساسا ایشان مسأله را موقعیت تحریک کنندهای میدانند که ارگانیسم پاسخ آمادهای برای آن ندارد. همچنین اسکینر[۱] (۱۸۶۶) مسأله را پرسشی میداند که در لحظه مطرح شدن، پاسخی برای آن وجود ندارد. از این نظر گاه، حل مسأله به روابط میان سه متغیر، محرک، پاسخ و تقویت مربوط میگردد. تحلیل محوری و توضیح اساسی رفتارگرایی از حل مسأله در مفهوم سلسله مراتب پاسخ نهفتهای است. این ایده اشاره میکند که هر محرک با تعدادی از پاسخها تداعی میشود و با…
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 07:11:00 ب.ظ ]
|