خلق دانش |
![]() |
رابطه اعتماد سازمانی، انتقال دانش، خلق دانش و نوآوری سازمانی
مفهوم اعتماد و مسائل مربوط به آن در چند سال گذشته به طور فزایندهای محور مطالعه سازمانها گردیده است. امروزه اهمیت اعتماد در سازمانها به خوبی آشکار گردیده است چرا که برقراری ارتباطات و تحقق همکاری میان افراد نیازمند وجود اعتماد است. در عصری که روابط بین افراد و گروه ها سستتر شده و به سرعت در حال تغییر است، اعتماد که عمدتاً مبتنی بر استنتاجها و تفاسیر در مورد انگیزهها، شخصیت و باطن دیگران است، موضوع محوری سازمانها است که رشد وحیات آنها را تضمین می نماید. اهمیت آن به این دلیل است که مدیران به دنبال درک و شناخت چگونگی ایجاد همکاری موثر در سازمانها میباشند. اعتماد عامل کلیدی است زیرا همکاری را به وجود میآورد. وجود اعتماد منجر به شکل گیری ارتباطات سازنده در میان اعضای سازمان می شود ،…
دانش شخصی و دانش سازمانی، خلق دانش در سازمان
شکل (۳-۲)جنبه های مدیریت دانش برگرفته از (دافنر،۲۰۰۰، ص ۴۰)[۶۰]برای بهره گرفتن کامل از مدیریت دانش یک رهیافت جامع نیازمند است تا بطور کامل این چهار عامل را مورد بر رسی قرار داده و موانع بالقوه در درون و میان این جنبه ها را باز نماید.سازمان : اول باید ببینیم یک شرکت چگونه سازمان دهی شده است(مثلا سازماندهی ماتریسی) چه نوع ساختار مدیریتی حاکم است (مثلا سلسله مراتبی)و اینکه تصمیم ها در کجا اتخاذ می شود معمولا تبادل دانش بصورت نا کافی در درون یک شرکت و میان شرکاء انجام می شود. این امر به این دلیل است که فصل مشترک کارکردهای متفاوت یک شرکت (یا میان شرکاء) بصورت بدی مدیریت می شود که به نوبه خود پایه دلیل وجود فرایند های تبادل دانش به جا یا خیلی ساده، به دلیل سیاست های…
پایان نامه تجزیه وتحلیل اعتمادسازمانی،انتقال دانش،خلق دانش و نوآوری سازمانی
۱-۱- چارچوب نظری تحقیق طی دهه اخیر، مشاهده شده است که سازمانها با چالشی جدید مواجه بودهاند از جمله ویژگیهای چالشی افزایش رقابت، افزایش نرخ تولید، نوآوری فرآیند و خدمات و افزایش تاکید بر مدیریت زمان قابل ذکر هستند (وانگ، ۲۰۱۱). علاوه بر این، به نظر میرسد که تداوم رقابت بیشتر وابسته به چگونگی ارتقاء و مدیریت قابلیتهای نوآوری سازمان باشد. افزایش نوآوری برآورده ساختن نیازهای مشتری، ربودن بازارهای جدید، کاهش هزینهها افزایش نرمش پذیری تولید و غیره را میسر میسازد. نوآوری که در محیط سازمانی رخ میدهد تحت عنوان نوآوری سازمانی اطلاق میشود که میتواند به تفسیر گیرندگان در بهینهسازی عملکرد سیستم از طریق، صرف منابع و تلاش بیشتر بر روی عوامل شناسایی شده مهم یاری رساند (وانگ، ۲۰۱۱). چرا که در جهان امروز به ویژه جهان سازمان ها، دستخوش تغییر و…
پایان نامه بررسی رابطه بین اعتماد سازمانی و خلق دانش در بیمه آسیا
مقدمه در متون مدیریت راهبردی، نوآوری را به عنوان عامل مهم و حیاتی برای سازمان ها به منظور ایجاد ارزش و مزیت رقابتی پایدار در محیط پیچیده و متغیر امروزی می بینند . سازمان ها با نوآوری بیشتر، در پاسخ به محیط های متغیر و ایجاد و توسعه قابلیت های جدیدی که به آن ها اجازه دهد به عملکرد بهتری برسند موفق تر خواهند بود (موندس و دیگران[۱]، ۲۰۰۴). لذا در این فصل مبانی نظری و پیشینه پژوهش در چهار بخش به شرح زیر گنجانده شده است: بخش اول: مبانی نظری اعتماد سازمانی. بخش دوم: مبانی نظری انتقال و خلق دانش. بخش سوم: مبانی نظری نوآوری سازمانی. بخش چهارم: پیشینه پژوهشهای انجام شده در دو بخش پژوهش های انجام شده در داخل کشور و پژوهش های انجام شده در خارج از کشور مورد…
دانلود پایان نامه بررسی رابطه بین خلق دانش و نوآوری سازمانی در بیمه آسیا.
۲-۱- اعتماد سازی دست کم دو دلیل وجود دارد که چرا افراد هنگامی که اعتماد بیشتری به مدیرشان پیدا می کنند بیش تر احساس توانمندی می کنند: نخست: از رفتارهای غیر مولد و بی فایده ناشی از عدم اعتماد و سوء ظن اجتناب می شود. هنگامی که افراد به دیگری اعتماد ندارند، گوش نمی کنند، به وضوح ارتباط برقرار نمی سازند؛ سخت نمی کوشند و همکاری از خود نشان نمی دهند. از طرف دیگر وقتی اعتماد وجود دارد، افراد آزادند که تجربه کنند؛ بیاموزند و بدون ترس از تنبیه ، همکاری کنند. دوم: افرادی که قابل تمجید و شرافتمند هستند همیشه برای دیگران نیروی مثبت ایجاد می کنند و آنان را وادار می سازند تا خود را لایق تر احساس کنند (و تن و کمرون، ۱۳۸۱: ۵۸ و ۵۹) افراد نمی توانند به…
پایان نامه ارشد:شناخت رابطه بین انتقال دانش و خلق دانش در بیمه آسیا.
۲-۱- اهمیت اعتماد سازمانی مفهوم اعتماد و مسائل مربوط به آن در چند سال گذشته به طور فزایندهای محور مطالعه سازمانها گردیده است. امروزه اهمیت اعتماد در سازمانها به خوبی آشکار گردیده است چرا که برقراری ارتباطات و تحقق همکاری میان افراد نیازمند وجود اعتماد است. در عصری که روابط بین افراد و گروه ها سستتر شده و به سرعت در حال تغییر است، اعتماد که عمدتاً مبتنی بر استنتاجها و تفاسیر در مورد انگیزهها، شخصیت و باطن دیگران است، موضوع محوری سازمانها است که رشد وحیات آنها را تضمین می نماید. اهمیت به این دلیل است که مدیران به دنبال درک و شناخت چگونگی ایجاد همکاری موثر در سازمانها میباشند. اعتماد عامل کلیدی است زیرا همکاری را به وجود میآورد (Tyler, 2003).اعتماد میتواند منجر به تسهیم اطلاعات و توانمند سازی کارکنان گردد…
پایان نامه بررسی رابطه معنی دار میان خلق دانش و نوآوری سازمانی
عناصر مدیریت دانش عناصر مدیریت دانش عبارتند از:فرد: کارگر دانشی، واحد اصلی ایجاد، ذخیره و استفاده از دانش در سازمان است.گروه: شبکه ها (رسمی و غیر رسمی)، از نظر دانش، سرمایه مهمی هستند که معمولا غیر عینی هستند. گروهها متشکل از کارکنانی هستند دارای تجربیات مشترک که معمولا سرمایه فزایندهای از دانش را به وجود میآورند.سازمان: کل سازمان میتواند به صورت نهادی نگریسته شود، که نتایج مجموعهای از دانش را تجسم میبخشد (محمدی، ۱۳۸۸). ۲-۵-اصول مدیت دانش مدیریت دانش خود به خود در سازمان ها شکل نمیگیرد و زمینه و مهارت های خاصی را میطلبد بعضی از سازمان ها ممکن است وظیفه اجرای مدیریت دانش را به کارکنان یا مدیران خود تفویض کنند. البته این تعامل و به کارگیری نیروها در این امر می تواند اثر بخشی را بالا ببرد. درزیر به مواردی…
پایان نامه نقش رابطه معنی دار میان خلق دانش و نوآوری سازمانی
مدل فیرستون و مک الروی(۲۰۰۵) این مدل در سه لایه: محیط مدیریت، محیط پردازش دانش و محیط پردازش کسب و کار ارائه شده که هر کدام خروجیهایی دارند. نمونههایی از این خروجیها عبارتند از: خروجیهای مدیریت دانش: استراتژیهای پردازش دانش سیاستها و قوانین پردازش دانش زیر ساختارهای دانش خروجیهای پردازش دانش استراتژیهای کسب و کار مدلهای سازمانی استراتژیهای کالا فرآیندهای کسب و کار خروجیهای کسب و کار سودآوری سهم بازار مطلوبیت محیط حفظ مشتری(Firestone & Mcelroy, 2005) مدل مفهومی مدیریت دانش جعفری و همکاران ( ۱۳۸۵ ) نیز به توسعه یک مدل مفهومی برای مدیریت دانش باتکیه بر عوامل کلیدی موفقیت پرداخته اند. این مدل برپایه فرهنگ سازمانی، مدیریت، نیروی انسانی، آموزش، ابعاد سازمانی، پایلوت، فناوری اطلاعات، اندازهگیری عملکرد، الگوبرداری و ابعاد مدیریت دانش شکل گرفته است (اخوان و همکاران، ۱۳۸۹). استراتژیهای دانش…
پایان نامه با موضوع تشخیص رابطه معنی دار میان خلق دانش و نوآوری سازمانی
مدلهای مدیریت دانش برخی مدلهای مدیریت دانش عبارتند از : ۲-۷-۱-سیکل پیاده سازی مدیریت بوکویتز و ویلیام (۱۹۹۹) بوکویتز و ویلیامز فرآیندهای مدیریت دانش را به ۲ دسته تاکتیکی و راهبردی تقسیمبندی نمودهاند. فرآیندهای تاکتیکی شامل جمعآوری اطلاعات مورد نیاز روزانه برای کار، استفاده از دانش برای ایجاد ارزش، تسهیم و مبادله از طریق در دسترس قراردادن دانش برای دیگران و فرآیندهای راهبردی می باشند (Sanghani,2009).در سطح تاکتیکی این چهارچوب شامل:-کسب: جستجوی دانش به منظور حل مسئله، تصمیم گیری و نوآوری-استفاده: ترکیب محتوا به روشهای جدید و جذاب برای تقویت نوآوری در سازمان-یادگیری: یادگیری از تجارب-تسهیم و مبادله: انگیزش کارکنان برای ارسال آموختههای به پایه دانشدر سطح راهبردی شامل:-ارزیابی: ارزیابی سرمایه فکری و معنوی-ایجاد و تثبیت: تخصیص منابع برای نگهداری و بقای پایه دانش-استفاده بهینه: نگهداشتن دارایی هایی که دیگر ارزش تجاری برای…
پایان نامه تعیین رابطه معنی دار میان خلق دانش و نوآوری سازمانی
استراتژیهای دانش استراتژیهای دانش، استراتژی هایی است که مسیر اهداف دانشی را در سازمان مشخص می کند. سازمان هایی که می خواهند مدیریت دانش را اجرا نمایند، علاوه بر اهداف معمولی سازمانی، باید اهداف دانشی خود را نیز معین نمایند و پس از آن با تعریف راهبردهای دانشی، دستیابی به آن اهداف را مشخص کنند. با توجه به اینکه اهداف دانشی و به تبع آن راهبردهای دانشی با ساختارهای سلسله مراتبی و سنتی سازگار نمی باشد لذا توجه به فرآیندها در سازمان های دانش محور بسیار حائز اهمیت است. ساختارهای سلسله مراتبی بااین نگرش کمتر همخوانی دارند و بیشتر وظیفه ها را پوشش می دهند تااینکه فرآیندها را پوشش دهند (اخوان، ۱۳۸۹ :۱۱۶).برخی صاحبنظران میان استراتژی دانش و استراتژی مدیریت دانش تفاوت قائل شدهاند. از دیدگاه زک استراتژی دانش به شکل خاص به…
پایان نامه رابطه معنی دار میان خلق دانش و نوآوری سازمانی
اهداف مدیریت دانش مدیریت دانش شامل فرآیند ترکیب بهینه دانش و اطلاعات در سازمان و ایجاد محیطی مناسب به منظور تولید، اشتراک و به کارگیری دانش وتربیت نیروهای انسانی خلاق و نوآور است. هدف مدیریت دانش ایجاد یک سازمان یادگیرنده و شراکت با ایجاد جریانی بین مخازن اطلاعات ایجاد شده توسط افراد قسمت های مختلف شرکت )مالی، عملکرد،هوش رقابتی، وغیره( و مرتبط کردن آن ها با یکدیگر است. به عبارت دیگر هدف نهایی مدیریت دانش ارتقای ارزش افزوده دانش موجوددر سازمان به منظور توسعه و بهبود خلاقیت، بهره وری و ایجاد مزیت رقابتی برای سازمان است(Verna,2001). بخش دوم: نوآوری سازمانی ۲-۱۱-مفهوم خلاقیت و نوآوری خلاقیت به کارگیری توانایی های ذهنی برای ایجاد یک فکر یا مفهوم جدید است. خلاقیت به معنای توانایی ترکیب ایده ها در یک روش منحصر به فرد یا ایجاد…
پایان نامه ارشد تعیین چگونگی خلق دانش توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند
عنوان کامل پایان نامه : کاربرد مدیریت دانش شخصی توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند کاربرد دانش کاربرد دانش به بکارگیری دانش، در محل مناسب خود اشاره دارد. کاربرد دانش به این مفهوم است که اندیشهها و دانش به دست آمده بدون جهتگیری در مورد اینکه چه کسی آنها را مطرح کرده است، در صورت مفید و مناسب بودن مورد استفاده قرار گیرد. این حلقه به آمیختن دانش با عمل، یعنی به به کاربستن دانش و انعکاس آن در خدمات و کالاهای یک سازمان اشاره دارد (کاومن[۱]، ۲۰۰۴). مدیریت دانش شخصی مدیریت دانش شخصی یک چارچوب ذهنی برای سازماندهی و تلفیق اطلاعاتی است که ما، به عنوان افراد، احساس میکنیم مهم هستند، تا جایی که بخشی از پایه دانش شخصی ما شوند. این چارچوب، استراتژی است برای تغییر شکل آنچه میتواند قسمتهای تصادفی…
پایان نامه ارشد تعیین چگونگی خلق دانش توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند
عنوان کامل پایان نامه : کاربرد مدیریت دانش شخصی توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند کاربرد دانش کاربرد دانش به بکارگیری دانش، در محل مناسب خود اشاره دارد. کاربرد دانش به این مفهوم است که اندیشهها و دانش به دست آمده بدون جهتگیری در مورد اینکه چه کسی آنها را مطرح کرده است، در صورت مفید و مناسب بودن مورد استفاده قرار گیرد. این حلقه به آمیختن دانش با عمل، یعنی به به کاربستن دانش و انعکاس آن در خدمات و کالاهای یک سازمان اشاره دارد (کاومن[۱]، ۲۰۰۴). مدیریت دانش شخصی مدیریت دانش شخصی یک چارچوب ذهنی برای سازماندهی و تلفیق اطلاعاتی است که ما، به عنوان افراد، احساس میکنیم مهم هستند، تا جایی که بخشی از پایه دانش شخصی ما شوند. این چارچوب، استراتژی است برای تغییر شکل آنچه میتواند قسمتهای تصادفی…
پایان نامه ارشد تعیین چگونگی خلق دانش توسط اعضای هیأت علمی
عنوان کامل پایان نامه : کاربرد مدیریت دانش شخصی توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند فصل دوممبانی نظری و پیشینه پژوهش ۲-۱ مقدمه امروزه بهرهوری بهینه دانش، دغدغه سازمانهای قرن بیست و یکم است و اهمیت آن از اواسط دهه ١٩٩٠، در بسیاری از کنفرانسهای بین المللی مطرح شده است. در حال حاضر، اطلاعات و دانش به عنوان قدرت و سلاح استراتژیک تلقی میشوند، سرمایه به حساب میآیند و در مدیریت مدرن به عنوان منابعی پذیرفته شدهاند که مستعد مطالعه و پژوهش با استفاده از تکنیکهایی که برای سایر حوزههای کوشش انسانی ایجاد شده و به کار برده میشوند، هستند. دانش، به عنوان نیرویی قدرتمند، برای سازمانهای بخش خصوصی و دولتی در دستیابی به سود رقابتی و مقایسهای، عامل حیاتی به شمار میرود، اما اکثر مؤسسات و شرکتهای عصر اطلاعات، مدیریت اطلاعات[۱] و مدیریت دانش…
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 10:05:00 ق.ظ ]
|