روابط اجتماعی |
![]() |
روابط اجتماعی، روان شناختی
۲-۷- نظریه های مختلف در مورد سلامت روان ۲-۷-۱ نظریه فروید به عقیده فروید مردم به درجات مختلف روان نژند هستند وسلامت روانی یک آرمان است نه یک هنجار آماری (هوگان ۱۹۷۶، ۷۷).طبق نظریه فروید ویژگیهای خاص برای سلا مت روانی ضرورت دارد نخستین ویژگی خود آگاهی است یعنی هر آنچه که ممکن است در ناخودآگاه موجب مشکل شود بایستی خود آگاه شود و خود آگاهی حقیقی ممکن نیست مگر اینکه کنترل غیر واقعی وغیر ضروری یا زیاد از حد (من برتر) در هم شکسته شود به نظریه خود آگاهی عنصر اصلی (ولی نه عنصر کافی)، سلامت روان است (کورسینی ۱۹۷۳، ۱۹۶).فروید بیگانگی منطقی از علاقه مندی ها واشتیاق های عمومی را معیار نهایی سلامت روانی می داند. (گداستنیک ۱۹۳۹، ۱۹۵). ۲-۷-۲ نظریه موری به عقیده موری (۱۹۳۸) فرد سالم از ساختار…
اختلالات خلقی، روابط اجتماعی
1-1-مقدمهسلامت و بیماری مفاهیمیدارای همپوشی هستند که در طیفی گسترده قرار دارند. یک طرف طیف را سلامت، وضع جسمی، روانی و اجتماعی مطلوب تشکیل میدهد که در طول زمان متغیر است. طرف دیگر، طیف بیماری قرار دارد که با علائم بیماری و ناتوانی توام است. در طول تاریخ بویژه قرن بیستم، در مقایسه با زمانهای گذشته، الگوی بیماری تغییر کرده است. امروزه مردم در سنین بالا و به علل دیگری می میرند. بیماریهای عفونی، دیگر دلیل اصلی مرگ در جوامع صنعتی نیست. امروزه در جهان بیماریهای مزمن مشکل اصلی بشمار می ایند (سارافینو، ۱۳۸۳).دیابت یکی از بیماریهای شایع در ایران و جهان میباشد که مزمن،پیشرونده و پر هزینه است و عوارض متعددی ایجاد میکند.برای فرد مبتلا به دیابت قبول و پذیرش این موضوع که بایستی روش زندگی خود را بر اساس بیماری تغییر…
شبکه روابط اجتماعی، ساختارهای اجتماعی
دکتر ساروخانی در کتاب روشهای تحقیق در علوم اجتماعی، رابطه میان نظریه و فرضیه را یک استنتاج قیاسی میداند که با استفاده از آن میتوان برای رسیدن به اهداف پژوهشی مورد استفاده قرار گیرد. «فرضیهها را میتوان از طریق قیاس[۴] از نظریهها بدست آورد، یا با مشاهدات بدان دست یافت و یا آنکه فرضیه میتواند یکباره و بودن هیچ اندیشه پیشین به ذهن آید و از کشف و شهود منشا گیرد. در عین حال، فرضیه را میتوان با تلفیق چند شیوه با یکدیگر احراز کرد. فرضیهها در عین حال، ناشی از نظریهها نیز میشوند، همانطور که از فرهنگ جامعه سرچشمه میگیرند (ساروخانی، ۱۳۸۲: ۱۰۴). «فرضیه بیان رابطه میان دو یا چند فکر یا طبقهبندی اشیا و امور است. گاه این تعریف ساده، را برای قانون علمی لحاظ مفهومی یا نظریهای که از آن…
روابط اجتماعی، فرهنگ سازمانی
به طور کلی «بوسر» چند بعدی بودن مفهوم اعتماد یک توافق کلی وجود دارد. به این معنی که:چندسطحی بودن: اعتماد از تعاملات بین همکاران، تیم و ائتلافهای درون سازمانی منتج میگردد.ریشه در فرهنگ دارد: اعتماد با هنجارها، ارزشها و اعتقادات در فرهنگ سازمانی ارتباط نزدیکی دارد.مبتنی بر ارتباطات است: اعتماد نتیجهی رفتارهای ارتباطی مانند فراهم آوردن اطلاعاتی صحیح، توضیح و تشریح و تصمیمات سازمان و گشودگی در کارها میباشد.پویا میباشد: اعتماد به شکلی آنی ایجاد نمیگردد؛ بلکه شکل گیری آن در طول زمانی رخ میدهد، اعتماد به شکل چرخهای میباشد که شامل مراحل ایجاد، ثبات بخشیدن و حل و فصل میباشد(چادود و همکاران[۲۸]، ۲۰۰۷).به لحاظ روانشناختی «مک آلیستر»[۲۹] اعتماد مبتنی بر شناخت و اعتماد مبتنی بر عاطفه را مطرح کرد. اعتماد مبتنی بر شناخت: اعتماد مبتنی
بر شناخت، یک ارزیابی منطقی و خردگرایانه…
اخلاق حرفه ای، روابط اجتماعی
این افراد و اجتماعات حکمفرماست» (نوغانی و سرداری،۱۳۸۸)بر این اساس، پرواضح است که «اخلاق» نوعی قراردارد یا یکسویی مقررات خشک و تشریفاتی نبوده، بلکه رفتارهایی مبتنی بر عقیده است. در تمامی رفتارها، تلاشها و حرکت ها می توان نشانی از «اخلاق» را جست.اخلاق هر فردی تا حدود زیادی بر بنیادهای عقیدتی و بینش و نگرش او استوار است در عمده تعاریفی که از اخلاق شده است، دو مقوله درونی بودن و سروکار داشتن با ارزشها در اخلاق نهفته است. اخلاق بیشتر امری اجتماعی است تا فردی و در واقع بستر مناسب اجتماعی است که شرایط رشد و توسعه اخلاقی خاص یا به عبارتی وابسته و پای بندی به ارزش خاص را فراهم کند. وقتی صفت اسلامی را بر اخلاق می افزاییم، مرزی را برای آن تعیین کرده ایم که محتوای آن با مرزبندی…
دیدگاه اجتماعی، روابط اجتماعی
شفیع آبادی (۱۳۷۸) در مورد اهمیت کار می گوید : کار کردن برای فرد از جنبه های مختلف اهمیت دارد ، انسان به وسیلهی آن مخارج زندگی اش را تأمین می کند و به تهیه مایحتاج روزمرهاش می پردازد . تهیه غذا ، پوشاک ، مسکن و حتی نوع و میزان سفرهای فرد به طور چشمگیری با نوع شغل او ارتباط دارد. همچنین میزان رضایت فرد از زندگی و سلامت جسمی و روانی او به مقدار فراوانی به شغلش بستگی دارد . از دیدگاه اجتماعی ، کار کردن موجب رشد و توسعه جامعه و بیکاری باعث پیدایش مفاسد فردی و اجتماعی می گردد ؛ زیرا فرد بیکار برای تأمین مایحتاج زندگیش مجبور می شود دست به اعمال ناشایست بزند و برای خود و دیگران دردسر ایجاد کند.۲-۴-۱- علل کار کردنشفیع آبادی (۱۳۷۸) در…
کشورهای اسلامی، روابط اجتماعی
در کلام الله مجید،آیه ۲۲ سوره مبارکه روم چنین آمده است:وَمِنْ ءَایَاتِهِ خَلْقُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلاَفُ أَلْسِنَتِکُمْ وَ أَلْوَانِکُمْ إِنَّ فِى ذَلِکَ لَأَیَاتٍ لِّلْعَالِمِینَ“و از نشانه هاى الهى، آفرینش آسمانها و زمین، و تفاوت زبانها و رنگهاى شماست؛ همانا در این امر براى دانشمندان نشانه هایى قطعى است”با توجه به این آیه:– تفاوت نژادها و زبانها، راهى براى خداشناسى است. “و من آیاته… اختلاف السنتکم و الوانکم”– هر زبانى براى خود ارزش و اصالت دارد و تغییر آن نه کمال است و نه لازم. هیچ کس حق ندارد نژادها و زبانهاى دیگر را تحقیر نماید.– انسان عالم و فهمیده، از اختلاف رنگ ها و زبان ها به معرفت الهى می رسد ولى جاهل، رنگ و زبان را وسیله تحقیر و تفاخر قرار میدهد.قرآن اختلاف زبانی و نژادی را هم ردیف با خلق آسمانها…
اعداد و ارقام، روابط اجتماعی
تست بینه به عنوان قدیمیترین آزمون برای سنجش هوش شناخته میشود که آزمون استنفرد بینه شکل تجدید نظر شده است که به فارسی نیز برگردانده شده است. تست ریون از دیگر آزمونهای هوش است که به لحاظ سهولت اجرا معروف است. آزمون وکسلر که آزمونی پیشرفته برای سنجش ابعاد مختلف هوش است، آزمون دقیقی است که برای گروههای سنی خردسالان و کودکان و بزرگسالان فرمهای مجزایی دارد (میلانی فر، ۱۳۸۳). ۲-۲-۶- طبقات هوش با توجه به نمرات حاصل از اجزای آزمونهای هوشی و تعیین بهره هوشی، افراد در طبقات مختلفی قرار میگیرند. در طبقهبندیهای گذشته افراد دارای هوش پایین در طبقات کودن، کانا و کامیو قرار میگرفتند. امروزه دیگر این طبقهبندی رایج نیست و از طبقهبندی عقب مانده ذهنی، بهره هوشی پایین، متوسط و بالا استفاده میشود (گنجی، ۱۳۸۶). ۲-۲-۷- انواع هوش ۲-۲-۷-۱-…
سرمایه اجتماعی، روابط اجتماعی
مهارت در مدیریت روابط و ایجاد شبکهها و ارتباطات رهبریارتباطاتهمکاریکار تیمیمدیریت تعارض ۲-۲-۳-۴٫معیارهای هوش هیجانیهوش هیجانی از پنج مهارت تشکیل شده است که عبارتند از:۱) خود آگاهی: شناخت احساسات و هیجانات خود به طور آنی و عمیق و استفاده از آن برای راهنمایی در تصمیم گیریهای مناسب.۲) مهارت خود نظم دهی: توانایی مهار و مدیریت هیجانات و حفظ آرامش برای کمک به تصمیم گیری و بهره گیری از توانمندیهای شناختی به نحو مناسب. هماهنگی با هیجاناتمان به نحوی که به جای اختلال در کارها، در تسهیل آن به ما یاری رساند.۳) خود انگیختگی: استفاده از عمیقترین علایق خود برای حرکت دادن و هدایت به سمت اهداف تا کمک کند پیش قدم شده و در جهت تکامل و پیشرفت تلاش کنیم، نه اینکه منتظر مانده تا یک واقعه یا شخص باعث ایجاد انگیزه و…
نیازهای اجتماعی، روابط اجتماعی
بی قیدی، که اشاره به احساس سردرگمی فرد یا گروه در مورد کار محوله دارد. مخالفت، که اشاره به احساس تحمیل وظایف غیر ضروری از مدیر به کاکنان دارد. روحیه، اشاره به احساس ارضای نیازهای اجتماعی کارکنان و احساس لذت از موفقیت در کار و فعالیت دارد. صمیمیت، اشاره به احساس لذت از وجود روابط اجتماعی دوستانه بین کارکنان دارد. کنارهگیری، که اشاره به رفتار مدیریت رسمی و غیر شخصی دارد و از آمیزش با کارکنان اجتناب مینماید. تأکید بر تولید، اشاره به رفتار مدیریت که شامل حدود دستور و سرپرستی نزدیک و رسمی با کارکنان دارد. نفوذ، اشاره به مدیریتی دارد که با رفتارش سعی در ارایه مدلی برای ایجاد انگیزش و انجام رسانیدن کارها دارد. ملاحظه به رفتار انسانی مدیر با کارکنان بر میگردد (خاکسار، ۱۳۸۱).مکلری و هنسلی (۱۹۷۳)، جو سازمانی…
مسئولیت کیفری اطفال، توجیه جرم انگاری، روابط اجتماعی
کسان دیگری ethics را نظام هایی از ارزش ها و عادات هم تلقی کرده اند که در زندگی گروه های خاصی از انسان ها تحقق یافته است. هم چنان که آن را حوزه ای از فلسفه برای پرداختن به ماهیت و منشأ احکام و اصول اخلاقی شناخته اند در فضای دیگر، نوعی تحقیق تجربی، توصیفی، تاریخی یا علمی ست که شبیه انسان شناسی ، روان شناسی و جامعه شناسی است .در این جا ، هدف توصیف یا تبیین پدیده ی اخلاقی یا دست یابی به نظریه ای ست درباره ی طبیعت بشری که در بر دارنده ی مسائل اخلاقی باشد .از این پرسش پرسش دیگری رخ مینماید مبنی بر این که آیا حقوق خوب به معنایچیزی متفاوت از حقوق عادلانه است؟ آیا عدالت آن گونه که بنتام گفت: تنها نامی برای توزیعمصلحت یا…
روابط اجتماعی، تعالیم اسلام، حکومت اسلامی
قرآن در سوره بقره، این مساله را با صراحت بیان کرده است.آیات ۲۷۳ تا ۲۸۰ این سوره با تشویق انفاق و کمک به بینوایان آغاز میشود. بعد از بیان حرمت ربا و خصوصیات روحی رباخواران و ذکر آثار ربا در مقایسه با صدقات، مؤمنان را از رباخواری برحذر میدارد و آنها را از عواقب و پیامد رباخواری که اعلان جنگ و مبارزه با خدا و پیامبر(ص) است، خبر میدهد. در نهایت علت حرمت ربا را که همان ظلم و استثمار باشد، بیان می کند: «و ان تبتم فلکم رؤس اموالکم لا تظلمون و لا تظلمون »; یعنی اگر از این عمل زشت (رباخواری) دست بردارید، اصل مال شما متعلق به خودتان است. در اینصورت نه بهواسطه گرفتن اضافه ظلم کردهاید و نه بهدلیل نگرفتن اصل سرمایه، مورد ستم واقع شدهاید. یعنی این آیه…
روابط اجتماعی، تعالیم اسلام، حکومت اسلامی
قرآن در سوره بقره، این مساله را با صراحت بیان کرده است.آیات ۲۷۳ تا ۲۸۰ این سوره با تشویق انفاق و کمک به بینوایان آغاز میشود. بعد از بیان حرمت ربا و خصوصیات روحی رباخواران و ذکر آثار ربا در مقایسه با صدقات، مؤمنان را از رباخواری برحذر میدارد و آنها را از عواقب و پیامد رباخواری که اعلان جنگ و مبارزه با خدا و پیامبر(ص) است، خبر میدهد. در نهایت علت حرمت ربا را که همان ظلم و استثمار باشد، بیان می کند: «و ان تبتم فلکم رؤس اموالکم لا تظلمون و لا تظلمون »; یعنی اگر از این عمل زشت (رباخواری) دست بردارید، اصل مال شما متعلق به خودتان است. در اینصورت نه بهواسطه گرفتن اضافه ظلم کردهاید و نه بهدلیل نگرفتن اصل سرمایه، مورد ستم واقع شدهاید. یعنی این آیه…
اعتقادات مذهبی، شکوفایی اقتصاد، روابط اجتماعی
ضرورت تحقیق ۱-یکی از عقودی که جلوهای از امانت در آن وجود دارد و شرط ضمان در آن موضوع بحثهای مختلف قرار گرفته است، عقد اجاره است. اجاره اعم از اینکه مورد آن اشیاء یا حیوانات باشد یا منافع مورد انتقال قرار گیرد، امروزه کاربرد فراوانی دارد و در حد وسیعی از آن استفاده میگردد؛ برای مثال بسیاری از محلهای مسکونی، کسب و کار و غیره به عنوان اجاره از سوی مالک در اختیار دیگران قرار میگیرند؛ همانند حملونقل مسافر و کالا، ارائهی خدمات پزشکی و درمانی، کشاورزی، صنعتی، ورزشی، تفریحی و مانند آنها که شرط کاهش و افزایش مسئولیت مستاجر و اجیر در آنها اهمیت فراوانی دارد و جزء یکی از مهمترین مسائل حقوقی روز میباشند و جا دارد که مورد بررسی دقیق قرار گیرند و راهحلهای مناسب و کارگشا در مورد آنها…
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 05:55:00 ق.ظ ]
|