سبک استبدادی |
![]() |
دانلود مقاله انواع سبکهای فرزندپروری
انواع سبکهای فرزندپروری ۲-۶-۱- سبک قاطعانه سبک قاطعانه(مقتدرانه)، مناسبترین روش فرزندپروری است. والدین مقتدر، درخواستهای معقولی برای پختگی دارند و این درخواستها را با تعیین محدودیتها و اصرار بر اینکه کودک باید از آنها تبعیت کند، به اجرا میگذارند. در عینحال، آنها صمیمیت و محبت نشان میدهند، صبورانه به نقطهنظرهای فرزندانشان گوش میکنند و مشارکت در تصمیمگیری خانوادگی را ترغیب مینمایند. فرزندپروری مقتدرانه، روش منطقی و دموکراتیک است که طی آن، حقوق والدین و کودکان محترم شمرده میشود (ماهر و کمیجانی، ۱۳۸۶). باوم ریند در سال ۱۹۶۸ والدین دارای اقتدار منطقی را اینگونه تعریف میکند: این والدین همواره در تلاشند تا فعالیتهای کودک را به شیوهی عقلانی و موضوعمدار هدایت کنند. روابط کلامی را تشویق کنند و کودک را در جریان علت و منطق نهفته در روش خود قرار دهند و به ویژگیهای…
دانلود پایان نامه روانشناسی درباره انواع سبکهای فرزندپروری
انواع سبکهای فرزندپروری ۲-۶-۱- سبک قاطعانه سبک قاطعانه(مقتدرانه)، مناسبترین روش فرزندپروری است. والدین مقتدر، درخواستهای معقولی برای پختگی دارند و این درخواستها را با تعیین محدودیتها و اصرار بر اینکه کودک باید از آنها تبعیت کند، به اجرا میگذارند. در عینحال، آنها صمیمیت و محبت نشان میدهند، صبورانه به نقطهنظرهای فرزندانشان گوش میکنند و مشارکت در تصمیمگیری خانوادگی را ترغیب مینمایند. فرزندپروری مقتدرانه، روش منطقی و دموکراتیک است که طی آن، حقوق والدین و کودکان محترم شمرده میشود (ماهر و کمیجانی، ۱۳۸۶). باوم ریند در سال ۱۹۶۸ والدین دارای اقتدار منطقی را اینگونه تعریف میکند: این والدین همواره در تلاشند تا فعالیتهای کودک را به شیوهی عقلانی و موضوعمدار هدایت کنند. روابط کلامی را تشویق کنند و کودک را در جریان علت و منطق نهفته در روش خود قرار دهند و به ویژگیهای…
موانع و محدودیت، سبک تصمیم گیری
۴ـ شخصیت: شخصیت بیانگر آن دسته از ویژگیهای فرد یا افراد است که الگوهای ثابت رفتاری آنها را نشان می دهد . (پروین ، ۱۳۸۲)۵ـ استرس: به عبارت بسیار کلی و ساده استرس حالتی است در روان و تن که ناشی از وارد شدن فشارهای روانی یا جسمی به فرد است .۶ـ تنیدگی: حالتی پویاست که در آن فرد با موفقیتها و فرصتها ، موانع و محدودیتها یا نیازهای و انتظاراتی مواجه می گردد که نتایج حاصل از آنها برای او مهم است و اما امکان دستیابی به نتایج مذکور نامطمئن و غیرقابل پیش بینی دقیق می باشد . (رابینز ، ۱۹۹۸ : ۱۹۵)۷ـ تنیدگی شغلی:عبارت است از پاسخ انطباقی کارکنان سازمان به یک موقعیت خارجی که به انحرافهای جسمانی ، روانشناختی و یا رفتاری آنان منجر می شود.(لوتانز،۱۹۵:۱۹۹۸) ۱-۱۴-۲- تعاریف عملیاتی: ۱ـ…
بهداشت روانی، سبکهای رهبری
۱-شناخت عوامل بوجود آورنده تنیدگی در رابطه با مسئولیت ها و وظایف مدیران.۲-شناخت عوامل بوجود آورنده تنیدگی در کارکنان.۳-ارائه پیشنهاد هایی جهت تامین بهداشت روانی کارکنان در راستای حفظ و نگهداری منابع انسانی و افزایش کارایی آنان. ۱-۵- سوالات پژوهش ۱-۵-۱- سوال اصلی آیا بین سبک رهبری مدیر ، نوع شخصیت و میزان تنیدگی در کارکنان رابطه وجود دارد؟ ۱-۵-۲ سولات فرعی ۱ـ آیا بین سبک رهبری (استبدادی ـ استثماری) (نظام یک) نوع شخصیت و میزان تنیدگی درکارکنان رابطه وجود دارد؟۲ـ آیا بین سبک رهبری (استبدادی ـ خیرخواهانه) (نظام دو) نوع شخصیت و میزان تنیدگی در کارکنان رابطه وجود دارد؟۳ـ آیا بین سبک رهبری (مشاوره ای) (نظام سه) نوع شخصیت و میزان تنیدگی در کارکنان رابطه وجود دارد ؟۴ـ آیا بین سبک رهبری (مشارکتی) (نظام چهار) نوع شخصیت و میزان تنیدگی در کارکنان…
سبک های رهبری مدیران، مقابله با تنیدگی
۱-۱-مقدمه در دنیای امروز تنیدگی[۱] زندگی انسان را به شدت تهدید کرده است و اثرات ویرانگر آن در زندگی فردی و اجتماعی کاملاً نمایان است. نگرانی کارکنان نسبت به کار ، انتظارات سازمان ، مشکلات مدیریت و توقعات کارکنان از مدیران سازمان همگی سبب می شود که افراد از لحظه بیداری بامداد تا هنگام آرمیدن شامگاه ، همواره دچار هیجان ها ، تنش ها ، نگرانی ها ، بیم ها و امید های گوناگون باشد که گاه با ظرفیت بدنی ، عصبی و روانی وی متناسب و سازگار نیست . مجموعه چنین حالت ها و فشار های ناشی از آن در اصطلاح تنیدگی نامیده می شود.(علوی ، ۱۳۷۲)موضوع تنیدگی در روان پزشکی سابقه ای طولانی دارد و سالها است که به سبب تاثیرات مهمی که در رفتار و عملکرد افراد دارد ،…
سبک رهبری مشارکتی، بر اساس رفتار
اعتمادتوانایی و آگاهیدانایی مکتب رفتاری[۱۰۷] ناکامی مطالعات اولیه در خصوص رهبران باعث شد که پژوهشگران از اواخر دهه ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ مسیر متفاوتی را در پیش بگیرند. آن ها رفتارهایی را که توسط رهبران به خصوصی ابراز می شد مورد مطالعه قرار دادند. پژوهشگران می خواستند مشخص کنند که آیا رهبران اثربخش، رفتارهای منحصربفردی را از خود بروز می دهند یا خیر. در واقع این نظریه ها به جای پرداختن به صفات مشخصه رهبران، رفتارها و اعمال آن ها را مورد بررسی قرار می دهند؛ زیرا صفات مشخصه در رفتار بروز و نمود پیدا می کند و سرانجام افراد، رهبران را بر اساس رفتارهایشان ارزیابی کرده و تصمیم به پیروی از آنان می گیرند(رابینز و جاج، ۲۰۰۹).در این تحقیق به اهم نظریه هایی که در این مکتب ارائه گردیده است، پرداخته می…
سبک رهبری تحول گرا و تعامل گرا، سبک رهبری تحول گرا
مطالعات رهبری میشیگان سیستم چهارگانه مدیریت توسط لیکرت شبکه مدیریت رهبری توسط بلیک و موتن مرحله سوم، بر تعامل با کارکنان تمرکز دارد و مرتبط با موضوعات و مسائل بین رهبران و زیردستان می باشد که به آن تئوری رهبری اقتضا یی گفته می شود که شامل: نظریه اقتضایی فیدلر نظریه مسیر هدف نظریه یا مدل تصمیم گیری ( نظریه رهبری مشارکتی ورم ویتون) نظریه رهبری وضعیتی هرسی و بلانچارد و مرحله چهارم تئوری های مشهور ورایج در مورد سبک های رهبری را شمال می شود که از آنها می توان به سبک رهبری تحول گرا و تعامل گرا اشاره نمود(گریفین ، ۱۳۸۴: ۴۹). 2-14 سیستم چهارگانه مدیریت توسط لیکرترسنسیس لیکرت و همکارانش در موسسه تحقیقاتی دانشگاه میشیگان ضرورت توجه به منابع انسانی و منابع سرمایه ای را به عنوان دارایی هایی که مستلزم…
پایان نامه ارشد:سنجش رابطه بین سبک رهبری وعملکرد مدیران مدارس متوسطه
تعریف عملیاتی متغیر مستقل (سبکهای رهبری ): الف ) رهبری مشارکتی : متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: متن کامل شاخص سنجش سبک رهبری ۱۱ سئوال پرسشنامه سبک رهبری ضمیمه این تحقیق به شماره های ۳٫۵٫۸٫۱۰٫۱۵٫۱۸٫۱۹٫۲۲٫۲۸٫۳۰٫۳۵ می باشد که به سنجش واندازه گیری متغیر مذکور می پردازد. ب ) سبک رهبری استبدادی : شاخص سنجش سبک رهبری استبدادی بیست سئوال پرسشنامه ضمیمه این تحقیق به شماره های :۱٫۲٫۴٫۶٫۷٫۹٫۱۱٫۱۲٫۱۳٫۱۴٫۱۶٫۱۷٫۲۰٫۲۱٫۲۳٫۲۵٫۲۷٫۲۹٫۳۱٫۳۳ می باشد که به سنجش و اندازه گیری متغیر مستقل مذکور می پرد ازد. ۱-۷-۲) متغیر وابسته (عملکرد) ۱-۷-۲-۱)تعریف نظری ومفهومی : رابینز معتقد است عملکرد یعنی محاسبه یا سنجش نتیجه ها و می گوید دررابطه با عملکرد چنین پرسش ساده ای را باید مطرح…
پایان نامه ارشد سبک های تفکر دانش آموزان
– فرزندپروری مستبدانه[۱] این روش از نظر پذیرش و روابط نزدیک پایین، از نظر کنترل اجباری بالا و از نظر استقلال دادن پایین است. والدین مستبد، سرد و طرد کننده هستند. نمایش قدرت والدین اولین عاملی است که این شیوه را از دیگر شیوه ها متمایز میسازد. در این سبک فرزندان چنین بار آورده می شوند که از قوانین سختگیرانه ای که به وسیله والدین بوجود می آید پیروی کنند. نتیجه شکست در پیروی از چنین قوانینی معمولاً تنبیه و اعمال زور است که برای کنترل کودکان خود از شیوههای ایجاد ترس استفاده میکنند. والدین مستبد معمولاً نمی توانند دلیلی که پشت این قوانین است را توضیح دهند. اگر از آنها خواسته شود که علت را توضیح دهند ممکن است به سادگی پاسخ دهند “چونکه من اینچنین گفتم”. این والدین خواسته های زیادی…
پایان نامه ارتباط سبک فرزندپروری والدین با هوش هیجانی و پرخاشگری در نوجوانان دختر
۲-۲-۲- ویژگی های کودکانبه نظر می رسد که برخی متغیرها، مثل سن و جنس، خلق کودک و نوع تعلیم و تربیت را که او دریافت می کند، تحت تأثیر قرار می دهند. پژوهشگران مشاهده کرده اند که والدین مثل سایر بزرگسالان، وقتی در مقابل یک کودک نافرمان، منفی و خیلی شلوغ قرار می گیرند معمولاً با رفتارهای منفی و آمرانه واکنش نشان می دهند (پرچم و همکاران، ۱۳۹۱). ۲-۲-۳- محیط؛ منابع استرس و حمایتوالدین، زندگی خانوادگی خود را در انزوای اجتماعی آغاز نمی کنند. آن ها قبلاً در شبکه های ارتباطی اعضای خانواده و دوستان خود وارد شده اند و در بسیاری از موارد، شغلی انتخاب کرده اند. این محیط های اجتماعی می توانند منابع استرس یا حمایت یا هر دو باشند. یکی از قابلیت های انسان، تمایل او به حمایت کردن و…
پایان نامه بررسی تاثیر سبک های مدیریتی لیکرت برتعهد سازمانی کارکنان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج دانشکده ادبیات و علوم انسانی پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش مدیریت اجرایی عنوان : بررسی تاثیر سبک های مدیریتی لیکرت برتعهد سازمانی کارکنان مطالعه موردی : آموزش و پرورش استان کردستان چکیده :اصولا مدیریت و رهبری از ارکان اصلی هر سازمان و جامعه ای محسوب می شود . در بین انواع مدیریت ها مدیریت آموزشی جایگاه ویژه ای دارد به گفته ی فیلیپ کومبز اگر قرار است در آموزش و پرورش تحولی صورت گیرد باید از مدیریت آن شروع شود و اگر آموزش و پرورش هر جامعه از مهمترین مسائل آن جامعه به شمار می آید مدیریت اموزش نیز با همان منطق در بهسازی و شکوفایی جامعه نقش مهمی دارد .مدیریان می توانند با انتخاب سبک مدیریتی مناسب چالش های انگیزشی همکاران خود را پر…
پایان نامه بررسی و مقایسه رابطه بین ویژگی های فردی و علمی مدیران و سبک مدیریت آنان در مدارس
مدیریت در حقیقت هماهنگی منابع مادی و انسانی به منظور دستیابی به اهداف سازمانی به طریقی است که مورد قبول جامعه باشد ، سازمانها به مدیران و کارکنان اثربخش و کارامد نیاز دارد تا بتواند به اهداف خود در جهت رشد و توسعه همه جانبه دست یابد ، مدیر به عنوان نماینده رسمی سازمان برای ایجاد هماهنگی و افزایش بهره وری در راس سازمان قرار دارد . موفقیت سازمان در تحقق اهداف در گرو چگونگی اعمال مدیریت و سبک های موثر رهبری مدیر است . مدیر نقش زهبری سازمان می تواند سبک های متفاوتی را در هدایت نیروی انسانی انتخاب کند . الگوهای رفتاری مناسب مدیر در هر سازمان باعث به وجود آمدن روحیه و انگیزش قوی در کارکنان می شود و میزان رضایت آنها را از شغل و حرفه خویش افزایش می…
اشتراک مساعی، تصمیم گیری
۲-۲-۱-۲- سبکهای“آیوا” سبک متمرکز دیگر رهبری مربوط به نحو استفاده از قدرت است . در این زمینه مطالعاتی مرسوم به مطالعات رهبری“آیوا” توسط “لی پیت[۷]” و “وایت”[۸] در اواخر دهه ۱۹۳۰ انجام شد و سه سبک استبدادی[۹]“دمکراتیک”[۱۰]و “بی بندوبار”[۱۱]با یکدیگر مقایسه شدند . هر یک از این سبکها به شرح ذیل قابل توصیف می شوند: الف) سبک استبدادی رهبر مستبد شخصی است که دستور می دهد و انتظار دارد اوامرش مورد قبول واقع شود . اختیارات و تصمیم گیری وی متمرکز است و چهارچوب کار را برای زیر دستان تعیین می کند(ایرانژاد باریزی و ساسان گهر ، ۱۳۸۰) . صادقپور و مقدس (۱۳۷۴) معتقدند که رهبر مستبد، رهبری است که:ـ بدون مشورت با زیردستان تصمیم می گیرد و دستورات را ابلاغ می کند .ـ زیر دستان را در موقع اجرای دستورات زیر نظر…
یافته های تحقیق تایید می کنند: بین سبک رهبری مدیر، نوع شخصیت و میزان تنیدگی در کارکنان صف بانک پارسیان ارتباط معناداری وجود دارد. درضمن نتایج نشان می دهد که میزان تنیدگی کارکنان در هر دو گونه شخصیتی A و B هرچه از سبک رهبری استبدادی – استثماری به سبک مشارکتی نزدیکتر می شویم ، کمتر است. همچنین ۹۶ درصد جامعه مورد بررسی محیط کار را تنیدگی زا معرفی نموده اند. نتایج نشان می دهدکه میزان تنیدگی کارکنان در گونه A با میانگین ۱٫۵۶۵۲ از میزان تنیدگی در شخصیت B با میانگین ۱٫۲۴۴۸ بیشتر است همچنین در رابطه با مدیران میزان تنیدگی در شخصیت A 1.3727 از میزان تنیدگی در گونه B با میانگین ۱٫۱۸ بیشتر است. در پایان پیشنهاد هایی در دو سطح سازمانی و فردی برای تامین بهداشت روانی…
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 05:20:00 ب.ظ ]
|