مقاومت به انسولین |
![]() |
تمرین هوازی و نیمرخ متابولیکی زنان هایپرگلایسمی
اهمیت و ضرورت پژوهش: جهان در حالی وارد قرن بیست و یکم شد که بیش از یکصدو چهل میلیون نفر مبتلا به بیماری دیابت بودند. در این میان سهم کشور ما حدود سه و نیم میلیون تا چهار میلیون نفر دیابتی است. در روز جهانی دیابت (بیست و سوم ابان برابر با چهاردهم نوامبر) فدراسیون جهانی دیابت اعلام کرد، هزینه های مهار و درمان دیابت، ده درصد بودجه ملی بهداشت جوامع را به خود اختصاص می دهدو نیمی از ان صرف درمان عوارض مزمن دیابت می شود. این در حالی است که متخصصان و کارشناسان پیوسته در باره روند رو به رشد بیماری دیابت در کشورمان به عنوان شایعترین بیماری غدد درون ریز در دهه های اخیر هشدار می دهند. بیماری دیابت یکی از سه عامل اول مرگ و میر در دنیاست. بیماریزایی…
سازمان بهداشت جهانی، عوارض زودرس دیابت
نژاد: شیوع دیابت در میان گروههای نژادی به طور قابل توجهی متفاوت است. در مطالعه سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۹۳ که در بین سالهای ۱۹۹۱-۱۹۷۶ بر روی ۱۵۰ هزار نفر در ۳۲ کشور جهان صورت گرفت بیشترین میزان بروز در نژاد پیما در آریزونا گزارش شده، و بیشترین میزان بروز اختلال تحمل گلوکز در خانمهای مسلمان آسیایی مقیم تانزانیا گزارش شده است (۳۲ درصد) و کلاً میزان اختلال تحمل گلوکز در بین خانمها بیشتر بوده است (سیادتان، ۱۳۸۶).سایر عوامل خطر به طور اختصار بدین شرح است:خطر پیشرفت دیابت در بیماران با فشار خون بیشتر میباشد. فشار خون میتواند یک نشانه زودرس مقاومت به انسولین به علت چاقی مرکزی باشد. وزن کم هنگام تولد نیز میتواند یک عامل خطر در پیدایش دیابت نوع ۲ باشد. نوزدانی که در هنگام تولد کوچک یا لاغر…
سازمان بهداشت جهانی، فعالیت فیزیکی
-رژیم غذایی و سیگار (واتکینز، ۱۳۷۷).سابقه فامیلی: دیابت نوع ۲ یک بیماری فامیلی است و استدلالهای متقاعد کنندهای در حمایت از این موضوع وجود دارد. ارتباط ژنتیک با دیابت نوع ۲ نسبت به ارتباط آن با دیابت نوع ۱ قوی تر میباشد. عوامل ژنتیکی مهمیدر بروز دیابت نوع ۲ وجود دارند، با اینکه هنوز بسیاری از ژنهای زمینه ساز ابتلا به دیابت شناخته نشده است ولی مشخص است که این بیماری پلی ژنتیک و چند عاملی میباشد. عوامل ژنتیکی متنوعی در استعداد ابتلا به این بیماری نقش دارند.فاکتورهای محیطی (نظیر تغذیه و فعالیت فیزیکی) نیز در بروز فنوتیپی[۱۲] آن موثر هستند. میزان بروز همزمان دیابت نوع ۲ در دوقلوهای یکسان بین ۰ تا ۹۰ درصد است و اگر یکی از آنها مبتلا به دیابت قرار دارند احتمال ابتلای دیگری ۵۰ درصد میباشد. همچنین…
مداخلات روان شناختی، هموگلوبین گلوکوزیته
در ایجاد و بروز هر بیماری عناصر و شرایط گوناگونی از جمله زمینههای وراثتی، تعامل اجتماعی، ویژگیهای روانشناختی و رفتاری انسان نقش دارند. یکی از مهمترین عوامل روانشناختی موثر در بروز بیماریهای جسمی استرس است.استرس از طریق تاثیر بر رفتار و دستگاههای بدن، از جمله دستگاه قلبی – عروقی، غدد درون ریز و دستگاه ایمنی، بر سلامت انسان تاثیری منفی دارد و باعث بروز بیماریهای جسمی از قبیل بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون بالا، بیماریهای گوارشی، دیابت، بیماریهای پوستی و انواع دیگربیماریها میگردد(سارافینو، ۱۳۸۳).یافتههای بالینی نشان میدهد فشار روانی ناشی از رویدادهای روز مره زندگی به تدریج
فعالیت سیستمهای مختلف بدن را تحت تاثیر قرار داده و عملکرد آنها را مختل می سازد و یا با تضعیف سیستم ایمنی، استعداد ابتلا به بیماریهای روانی و جسمیرا افزایش میدهد. از نشانههای شایع استرس، خستگی،…
دانلود پایان نامه بررسی اثربخشی آموزش گروهی مدیریت استرس به شیوهی شناختی رفتاری
عنوان کامل پایان نامه :بررسی اثربخشی آموزش گروهی مدیریت استرس به شیوهی شناختی رفتاری سایر عوامل خطر به طور اختصار بدین شرح است: خطر پیشرفت دیابت در بیماران با فشار خون بیشتر میباشد. فشار خون میتواند یک نشانه زودرس مقاومت به انسولین به علت چاقی مرکزی باشد. وزن کم هنگام تولد نیز میتواند یک عامل خطر در پیدایش دیابت نوع ۲ باشد. نوزدانی که در هنگام تولد کوچک یا لاغر هستند دارای اختلال نسبی تحمل گلوکز و متعاقب آن مستعد افزایش شیوع دیابت نوع ۲ میباشند، تخمین زده شده که ۳۵ تا ۵۰ درصد خانمهای مبتلا به سندرم پلی کیستیک تست تحمل گلوکز مختل دارند و تا سن ۳۰ سالگی مبتلا به دیابت میشوند که میتواند به عنوان پیامد مقاومت به انسولین باشد. شواهدی وجود دارد که پیشنهاد میکند فاکتورهای تغذیهای در ایجاد…
نیمرخ متابولیکی زنان هایپرگلایسمی
اگر غلظت گلوکز خون ناگهان به دو تا سه برابر مقدار طبیعی برسد و در این سطح بماند ترشح انسولین در دو مرحله به شدت افزایش می یابد: ۱-در عرض۳تا۵ دقیقه پس از افزایش ناگهانی گلوکز خون، غلظت انسولین پلاسما۱۰ برابر می شود. علت ان این است که انسولین موجود در سلول های بتای لوزالمعده فوری به خون می ریزد. با این حال افزایش اولیه ترشح انسولین حفظ نمی شود بلکه با گذشت۵تا۱۰دقیقه دیگر غلظت انسولین نصف می شود. ۲-در حدود دقیقه پانزدهم ترشح انسولین برای بار دوم افزایش می یابد و در عرض ۲تا۳ساعت به یک کفه جدید می رسد، که این بار میزان ترشح از مرحله نخست هم بیشتر است. رابطه فیدبک بین غلظت گلوکز خون و میزان ترشح انسولین هر گاه غلظت گلوکز خون از ۱۰۰mg/dl فراتر رود ترشح انسولین…
قند خون : تمرین هوازی و نیمرخ متابولیکی زنان هایپرگلایسمی
مبانی نظری قند خون کربوهیدراتهایک دسته از مواد غذاییمورد نیاز مصرف روزانه هستند که انرژی لازم را برای حفظ اعمال بدن به هنگام استراحت و فعالیتهای مختلف جسمانی فراهم می کنند(۱۷).معمولا بیشتر کربوهیدراتهای موجود در رژیم غذایی،به شکل ساکاروز و نشاسته میباشند که به لحاظ تندرستی و تغذیهای از اهمیت زیادی برخوردارند.علاوه بر رژیم، کربوهیدراتها از ذخایر داخلی بدن که به طور عمده گلیکوژن کبد وعضلات می باشند، تامین می شوند. البته ذخایر کربوهیدرات بدن ناچیز و تقریبا ثابت باقی میمانند.این ذخایر می توانند برای انتقال به بافتهای دیگر، به داخل خون ازاد شوند. بیشترین ذخیره کربوهیدراتها در عضلات اسکلتی قرار دارد(۱۸). محصول نهایی تجزیه کربوهیدراتها، انرژی است که برای اعمال مختلف بدن مورد استفاده قرار می گیرد(۱۷). گلیکوژن وفسفات غیرالی از جمله مواد اولیه ای هستند که در اولین واکنش خود، به…
ابتلا به بیماری، اختلالات روانی
برای مدیریت و دستیابی به کنترل مناسب این بیماری وابسته است(کنت،هاس، راندل، لین، تورپ وهمکاران[۱]، ۲۰۱۰، به نقل از امیری ۱۳۸۹).مردم مسئولیت اخلاقی و وظیفه عمومیدارند که شیوه زندگی سالمیداشته باشند تا باری بر دوش جامعه نگذارند. افراد میتوانند این گونه فشارها را با تغییراتی چند در رفتار خود، مانند رانندگی با سرعت کمتر و خوردن غذاهای که میزان کلسترول کمتری دارد، کاهش دهند. (نولز، ۱۹۷۷، به نقل از سارافینو، ۱۳۸۳).دیابت بیماری خاموش خطرناکی است و عمدتا تا زمانی نقاب از چهره بر میدارد که دیگر کار از کار گذشته است. این بیماری که یکی از معضلات جهان امروزی است و متاسفانه روند رو به رشد نیز دارد، دیابت یک تبهکار همه فن حریف است. هرچند خود به تنهایی از پس هر بدن تنومندی بر می آید، در اکثر موارد کار جمعی را…
سندرم روده تحریک پذیر، استرس یا فشار روانی
دیابت یک بیماری مزمن و از شایعترین بیماریها دراغلب جوامع است و علیرغم پیشرفت قابل توجه علم پزشکی هنوز هم نشانهای از توقف آن دیده نمیشود. این بیماری برای فرد مبتلا به آن یک مبارزه دائمی است. زیرا افراد مبتلا به آن به دلیل وجود یک بیماری لاعلاج و احتمال بروز عوارض شدید و کوتاه شدن طول عمر مورد تهدید قرار میگیرند. بر اساس پیشبینی فدراسیون بینالمللی دیابت شمار بیماران دیابتی در جهان قریب به۱۴۰ میلیون نفر میباشد(فدراسیون بینالمللی دیابت IDF، ۱۹۹۸).این بیماری از شایع ترین بیماریهای غدد درون ریز است که پس از بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، بیماریهای اسکلتی وعضلانی، چهارمین علت عمده مرگ و میر در گروههای سنی مختلف است (امینی، به نقل ازحیدری، ۱۳۸۰).فرد مبتلا به منظور حفظ جان نیاز به تزریق روزانه انسولین و آزمایشهای مکرر و درد ناک…
پایان نامه بررسی اثر پیش فرایند های اسمز و میدان های الکتریکی پالسی بر مدلهای سینتیکی خشک کردن باهوای داغ درهویج
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان دانشکده فنی و مهندسی، گروه آموزشی مهندسی شیمی پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش: صنایع غذایی عنوان: بررسی اثر پیش فرایند های اسمز و میدان های الکتریکی پالسی بر مدلهای سینتیکی خشک کردن باهوای داغ درهویج استاد راهنما: جناب آقای دکتر عبدالرضامحمدی نافچی استاد مشاور: سرکارخانم دکترلیلانوری چکیدهآب گیری اسمزی فرایندخارج سازی آب براساس قرارگرفتن موادغذایی درمحلول هیپرتونیک است دراین پژوهش ترکیب فرایند آب گیری اسمزی برای قطعات هویج به ضخامت ۵/۰سانتیمتردردمای۶۰درجه سانتیگرادودرفواصل زمانی۱۲۰دقیقه(۶بازه زمانی۲۰دقیقه)و۱۸۰دقیقه(۶بازه زمانی۳۰دقیقه)ودرغلظت های مختلف ساکارزوگلوکزومخلوط ان هادر۳سطح۲۰و۳۰و۴۰درصددرحالت استاتیک دردمای۲۵درجه سانتیگرادانجام گرفت نسبت محلول اسمزی به میوه درسطح۵به۱انتخاب گردید.نتایج نشان دادمیزان حذف آب وجذب موادجامدوکاهش وزن باافزایش غلظت وزمان درمعرض بودن فراصوت ارتباط مستقیم داردمحلول اسمزی گلوکزدارای بیشترین میزان دفع آب وجذب قند ومحلول اسمزی ساکارزدارای کمترین میزان دفع آب بوده است محلولهای…
پایان نامه بررسی اثر پیش فرایند های اسمز و میدان های الکتریکی پالسی بر مدلهای سینتیکی خشک کردن باهوای داغ درهویج
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان دانشکده فنی و مهندسی، گروه آموزشی مهندسی شیمی پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش: صنایع غذایی عنوان: بررسی اثر پیش فرایند های اسمز و میدان های الکتریکی پالسی بر مدلهای سینتیکی خشک کردن باهوای داغ درهویج استاد راهنما: جناب آقای دکتر عبدالرضامحمدی نافچی استاد مشاور: سرکارخانم دکترلیلانوری چکیدهآب گیری اسمزی فرایندخارج سازی آب براساس قرارگرفتن موادغذایی درمحلول هیپرتونیک است دراین پژوهش ترکیب فرایند آب گیری اسمزی برای قطعات هویج به ضخامت ۵/۰سانتیمتردردمای۶۰درجه سانتیگرادودرفواصل زمانی۱۲۰دقیقه(۶بازه زمانی۲۰دقیقه)و۱۸۰دقیقه(۶بازه زمانی۳۰دقیقه)ودرغلظت های مختلف ساکارزوگلوکزومخلوط ان هادر۳سطح۲۰و۳۰و۴۰درصددرحالت استاتیک
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 03:38:00 ب.ظ ]
|