روشهای تامین منابع مالی، نفت و گاز و پتروشیمی

۲-۵ انواع روش‌های تامین مالی خارجی تأمین مالی خارجی شیوه ای است، که به موازات تأمین مالی داخلی برای رفع نیازهای مالی شرکت بکار گرفته می شود. شرکت ها در تأمین مالی از محل منابع خارجی فقط از یک منبع مالی خاص استفاده نمی کنند و سعی می نمایند که منابع مالی متعددی را مورد استفاده قرار دهند؛ زیرا هریک از منابع, دارای معایب و مزایای خاص خود است. در یک تقسیم بندی می توان شیوه های تأمین مالی را از نقطه نظر زمانی به اقسام کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم کرد. علت تاکید بر تامین مالی بلند مدت این است که منابع مالی حاصل از تامین مالی کوتاه مدت و بلندمدت به سرعت سررسید می شوند و معمولاً برای عملیات جاری شرکت ، نه سرمایه گذاری های بلندمدت…

دانلود پایان نامه با موضوع منابع پایان نامه و مقاله در مورد عناصر تشکیل دهنده جرم علیه مواد نفتی‌

فرآورده­های نفتی به عنوان یکی از اموال عمومی به حساب می آیند. انشعاب غیرقانونی در لوله­ها و تاسیسات انتقال انرژی و یا توسل به هر شیوه­ی متقلبانه دیگر به منظور فرار از پرداخت هزینه­های مصرف انرژی و یا عبور از موانع قانونی از ترفند های مجرمان است. بند ۱: عنصر قانونی مراد از قانونى بودن جرم آن است که مادامى که قانون گذار عمل یا ترک عملى را امر یا نهى نکرده باشد، جرم محسوب نمى شود و قابل مجازات نیست. این معنى با قاعده «اصاﻟﺔ اﻟﺻﺣﺔ» که در فقه جایگاه ویژه اى دارد، سازگار و منطبق است. همین معنى در ماده هشت اعلامیه جهانى حقوق بشر، تصریح شده است: «قانون منحصراً مجازاتى را پیش بینى مى کند که وضوحاً و یقیناً ضرورت دارد و کسى نباید مجازات شود، مگر به…

حقوق بین الملل عمومی، قراردادهای نفتی، انعقاد قرارداد

سلب مالکیت غیر مستقیم که به آن سلب مالکیت پنهانی یا خزنده نیز می گویند، هنگامی مطرح می شود که به موجب قوانین ملی آثار سلب مالکیت رسمی و مستقیم، نسبت به مال حاصل شود ولی در نهایت موجب دست کشیدن صاحب مال از آن شود. زیرا ادامه دادن وضع موجود برای او مقرون به صرفه نخواهد بود و به طور کلی تمتع واستیفای حقوق مالکانه نسبت به مال، غیر ممکن می شود.[۱۶۶]تفاوت اساسی سلب مالکیت مستقیم وغیر مستقیم در نحوه انتقال مالکیت و مرجع آن است که در سلب مالکیت اصولا دولت با اخذ اموال بیگانگان آن را به تملک خود در می آورد. ولی در سلب مالکیت غیر مستقیم، لزوما انتقال مالکیت به دولت نمی باشد از مصادیق آن می توان به اخذ مالیات های سنگین، محدودیت های ارزی، تورم، رکود،…

کشورهای صادرکننده نفت، صندوق بین المللی پول، سازمان جهانی تجارت

۲-۱-فرآیند جهانی شدن نفتامروزه هیچ گونه فعالیتی در هیچ یک از عرصه های زندگی و در جهان هستی بدون استفاده ازانرژی امکان پذیر نیست؛ بنابراین به سادگی می توان دریافت که اقتصاد جوامع بشری بدون وجود انرژی ناممکن است. نفت به عنوان یک منبع انرژی که انسان درقیاس با سایر انرژی ها خیلی سریع و در زمان کوتاه تری به استفاده از آن عادت کرده و در همه شئون زندگی به کارگرفته شده است. همچنین به عنوان ماده ای با موارد استفاده همگانی و عمومی و داشتن فرآورده های متعدد وگوناگون، اهمیت فراوان دارد. نفت نه تنها به عنوان یک عامل تعیین کننده اقتصادی و صنعتی، که به عنوان یک عامل سیاسی و امنیتی نیز مطرح

است. در واقع عامل اساسی برای رسیدن به اهداف اقتصادی، صنعتی، سیاسی و تأمین امنیت ملی به حساب می آید.امروزه…

کشورهای صادرکننده نفت، کشورهای توسعه یافته، سازمان جهانی تجارت

سازمان جهانی تجارت یک موافقتنامه چند جانبه میان کشور عضو است که چارچوب رفتاری در زمینه تجارت بین المللی کالاها را تعیینمی کند و شامل قواعد مربوط به صادرات و واردات کالاست. از آنجایی که قیمت نفت در بازار تحت تأثیر مسائل مختلفی مثل روانی و عرضه و تقاضا می باشد، تحت شمول قرارگرفتن نفت در سازمان جهانی تجارت به طور مستقیم و غیرمستقیم بر مسائل روانی و عرضه و تقاضای نفت خام تأثیرگذار خواهد بود. ۲-۵- محدودیت ها و قیمت ها۲-۵-۱- محدودیت های صادراتی و قیمت گذاری دوگانهگرچه مذاکرات گات عمدتاً بر محصولات صنعتی متمرکز بود و کمتر به بحث درباره تجارت مواد خامی پرداخت، ولی موضوعاتی نظیر قیمت گذاری دوگانه گاز طبیعی و نفت و محدودیت های صادراتی در رابطه با آنها نیز در مذاکرات دوره های مختلف مطرح شد و مورد…

قرارداد، نفت و گاز

۴-۴-۲- ضروریات فنی ۴-۴-۲-۱- شناسایی میدان در حالی که ایران در دهه های ۸۰ و ۷۰ میلادی در حال پشت سر گذاشتن جنگ تحمیلی بود، قطر با استفاده از پتانسیل شرکت های بین المللی و سرمایه گذاری برناما ریزی شده از سال۱۹۹۱ با بهره برداری از سکوی آلفا شروع به تولید روزانه ۲۵ میلیون متر مکعب گاز کرد،حال آنکه اولین بهره برداری توسط ایران از میدان گازی پارس جنوبی در سال ۲۰۰۲ آغاز شد[۱۵۹].قطر برای شناسایی میدان و مراحل اکتشاف می باید هزینه ی سنگینی را متحمل شود و این اکتشاف با توجه به حط منصف در حد مرزی خود و قطر صورت گرفته است، قطر ابتدا اعلام کرده بود حد نهایی میدان کشف شده با مرز ایران فاصله ی زیادی دار و با این پنهان کاری حدود ۱۰ سال زودتر از ایران…

دی اکسید کربن، نفت و گاز

۲-۱۸-۲- سنگ های رسوبی سنگ رسوبی به سنگی گفته می‌شود که بر اثر ته‌نشین شدن مواد داخل آب به وجود می‌آید. رودها مقدار زیادی مواد را با خود به دریاها و دریاچه‌ها می‌برند. این مواد به دلیل سنگینی به ته دریا می‌روند. روی هم قرار می‌گیرند و پس از سفت شدن سنگ‌هایی را به وجود می‌آورند که به آن‌ها سنگ‌های رسوبی گفته می‌شود. سنگ‌های رسوبی لایه‌لایه‌اند که رنگ یا جنس هر لایه با لایه دیگر متفاوت است.[۸۴] ۲-۱۸-۳- سنگ دگرگونی دگرگونی به مجموعه عواملی گفته می شود که در اثر آن مشخصات سنگ ها تغییر می کند و سنگ به نوع دیگری که سنگ دگرگونی نام دارد، تبدیل می شود. عوامل دگرگونی ممکن است باعث تغییر بافت و ساخت ترکیب شیمیایی و …سنگ ها بشود. اگر سنگ اولیه که تحت تاثیر دگرگونی…

نفت و گاز، بهره بردار

برج فولادی بالای چاه بنام دکل، وظیقه ی بالا و پایین بردن ابزار آلات را در چاه به عهده دارد. چاه ممکن است قائم یا مایل حفاری شود. سیستم های مهم برج حفاری، «سیستم چرخش گل» می باشد. گل حفاری از طریق لوله های حفاری به داخل چاه پمپ شده و از طریق سوراخ های موجود در سر مته به کف چاه می رسد و دوباره از طریق فضای موجود بین لوله های حفاری و جداره ی چاه به سطح زمین باز می گردد. گل حفاری باعث بالا آوردن خرده سنگ های کنده شده توسط مته به سر چاه می گردد. به این خرده سنگ ها در اصطلاح کاتینگ می گویند. دیوار چاه در حین حفاری با گل سنگین پوشیده می شود. این عمل مانع از جریان سیالات مانند آب، نفت و گاز…

نفت و گاز، شیمیایی

سیالات نفتی مخزن عمدتا از ترکیبات هیدروکربنی تشکیل شده اند. آب نیز در مخازن نفتی و گازی به صورت بین ذره ای حضور دارد. اثر آب بر رفتارفازی و خواص سیالات هیدروکربنی در اغلب موارد کم تر مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین رفتار فازی نفت و گاز مستقل از فاز آب بررسی می شود.رفتار یک مخلوط هیدروکربنی در شرایط مخزنی و سطحی، توسط ترکیب شیمیایی، دما و فشار غالب تعیین می گردد. این رفتار از ملاحظات اولیه در توسعه و مدیریت مخازن بوده و بر کلیه ی جنبه های اکتشاف و تولید تاثیر دارد. اساسا رفتار تمامی سیالات واقعی مخزن از اصول یکسانی پیروی نمی کنند، اما برای سهولت کاربرد تکنولوژی در صنعت، مخزن به گروه های مختلفی مانند گاز خشک، گاز تر، گاز میعانی، نفت فرار و سبک و نفت سیاه…

نفت و گاز، رژیم حقوقی

۲-۳- بعضی پارامترهای موثر در تعیین رژیم حقوقی میادین مشترک در لابه لای کتاب ها و نوشته ها اکتشاف نفت در مراحل اولیه، توسط زمین شناسان و گروه های دیگر علوم مختلف صورت می گیرد. مراحل اکتشاف نفت علاوه براینکه هزینه های بسیار هنگفت و بالایی را از نظر اقتصادی و زمان به خود اختصاص می دهد شامل پارامتر هایی است که در تعیین رژیم حقوقی یک میدان مشترک حائز اهمیت است. در این فصل سعی بر این است که با توجه به توان کم علمی ام، در رشته های مختلف از جمله زمین شناسی، ژئوفیزیک، ژئوشیمی و مهندسی نفت و ….. تا آنجا که می توانم بعضی از فاکتور های مهم را که در شناسایی میدان، مراحل اکتشاف، استخراج و تولید مهم هستند، پیدا کرده و نقش آنان را در رژیم…

نفت و گاز، خلیج فارس

۲-۱-۱- مطالعات علمی و زمین شناسی مخازن و منابع نفتی فلات قاره ی ایران در خلیج فارس نفت به صورت دریاچه یا رود در انبارهای زیر زمینی قرار نگرفته است بلکه در بین منافذ ریز و خلل و فرج لایه های مخصوص زمین یافت می شود و بقیه ی فضای این خلل و فرج را آب فراگرفته است. لایه هایی که نفت در آن جا گرفته بیشتر سنگ های آهکی و شنی و منفذ دار و متخلخل است. در این لایه های منفذ دار آب و نفت و گاز با هم جای گرفته است، منتها به ترتیب وضع مخصوص آن ها ، آب که از همه سنگین تر است در زیر می ماند و نفت و گاز هم در بالای آن قرار می گیرد.لایه های رسوبی را که قطرات نفت در آنها بوجود…

سرمایه، تولید نفت

 3-6-1 همگرایی با همسایگان درتدوین رژیم حقوقی برای استفاده ازمخازن مشترکدرحال حاضر ایران بیش از ۲۰ مخزن مشترک گاز با همسایگان خود دارد و از آنجایی که بهره­برداری از این مخازن به صورت رقابتی درآمده است، هردوطرف به مخازن موجود ضربه می­زنند استحصال عجولانه باعث می­شود سرمایه­گذاری موجود که صرف استخراج و خام فروشی گاز بشود، در حالیکه تعامل، همگرایی و اشتراک بیشتر با همسایگان و اعضای اوپک می­تواند بازدهی بیشتری به همراه داشته باشد باز تاکید می شود با همین وضع موجود نیز می­توان قراردادهای مشترکی را باکشورهای همسایه به امضا رساند به خاطر داشته باشیم از جمله اقدامات غربی­ها به طور اعم و امریکایی­ها به طور اخص برای مبارزه با اوپک، نفوذ در این سازمان و ایجاد اختلافات سیاسی میان اعضا باهدف تاثیرگذاری برتصمیمات اقتصادی آنهاست. این راه کار سبب شده…

توسعه میادین نفت و گاز، قراردادهای بیع متقابل

 رویه تحول در قراردادهای نفتی همانطور که در بالا تشریح گردید ادامه پیدا کرد تا اینکه نسل اول این قراردادها در سال ۱۳۷۳ منعقد گردید و نسل دوم قراردادهای بیع متقابل متعاقب قانون بودجه سال ۱۳۸۲ هجری شمسی شکل گرفت که بر اساس آن شرکت ملی نفت ایران مجوز انعقاد قراردادهای بیع متقابل را با شرکت­های خارجی به صورت توامان برای اکتشاف و برای توسعه میادین نفت و گاز دریافت نمود. نسل سوم قراردادهای بیع متقابل متعاقب سومین بازنگری در این قراردادها توسط شرکت ملی نفت مطرح شد که بر اساس آن چندین قرارداد بزرگ در بخش بالادستی نفت و گاز یا شرکت­های بین­المللی منعقد شد. این نسل از قراردادهای بیع متقابل تلاش نموده است تا به نیازها و مقتضیات جدید پروژه­های بالادستی پاسخ مناسب داده، نواقص گذشته را رفع نماید[۲۶۳] البته ناگفته…

پایان نامه جداسازی فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیوم از محیط آبی با استفاده از پلی‌پیرول و کامپوزیتهای آن و مقایسه با جاذبهای متداول

دانشگاه مازندران پایان‌نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران- محیط زیست موضوع: جداسازی فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیوم از محیط آبی با استفاده از پلی‌پیرول و کامپوزیتهای آن و مقایسه با جاذبهای متداول پیش‌گفتار آب منشأ حیات است و زندگی بدون آن برای موجودات زنده امکان‌پذیر نمی‌باشد. نیاز انسان به آب، موضوعی کاملاً روشن و واضح می‌باشد که از قدیم مورد توجه انسانها بوده است. آبها مستقیم و غیرمستقیم، توسط فعالیتهای حیاتی انسان در معرض شدیدترین آلودگی‌ها قرار دارند. آلودگی عبارت است از وارد کردن مواد توسط انسان در محیط زیست، به طوری که در نتیجه این عمل منابع حیاتی یا سلامتی انسان، حیوانات و نباتات در معرض خطر قرار گیرند. وجود مواد در محیطهای مختلف در محدوده‌های خاصی مجاز و گاهی مطلوب است. آلودگی زمانی اتفاق می‌افتد که این…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...