فروش پایان نامه روانشناسی : بعد اجتماعی کیفیت زندگی

بعد اجتماعی از جمله عوامل کلیدی در شکل دادن کیفیت زندگی است که تأثیر قابل توجهی بر احساسات اساساً اجتماعی مردم دارد. این بعد در سطح میانه مورد سنجش قرار می گیرد و شاخص‌های آن تلفیقی از شاخص‌های ذهنی و عینی کیفیت زندگی هستند. در صحبت از بعد اجتماعی کیفیت زندگی، معمولاً از ارزیابی کارکردی شهروندان سخن به میان می‌آید. به عبارت دیگر، وظیفه یا کاری که یک شهروند می‌تواند در اجتماع بر عهده بگیرد تأثیر مهمی بر کیفیت زندگی‌اش به جا می‌گذارد. هرچه نقش و کارکرد شهروندان در امور اجتماعی بیشتر باشد کیفیت زندگی آنها افزایش می یابد و در این جاست که معنا و مفهوم “شهروندی” عینیت یافته و ابعاد وجودی آن مشخص می‌شود. بعد از استانداردهای شهروندی، دومین عامل تشکیل دهنده بعد اجتماعی کیفیت زندگی، منزلت نقشی افراد در…

حقوق بشر (از جمله حق آزادی بیان) ابزار توسعه نظام سرمایه داری است.

گفتار اول – حقوق بشر (از جمله حق آزادی بیان) ابزار توسعه نظام سرمایه داری است. «در اینجا لازم است بین دو مقوله تمایز نهاده شود. نخست، تمایز بین تجدد و نظام سرمایه داری است. لیبرالیسم و سوسیالیسم، دو نظام عمده عقیدتی – سیاسی در دوره تجددند، هر چند که نظام­های دیگری نظیر فاشیسم، محافظه کاری، رمانتیسم، آنارشیسم و نظایر آن نیز وجود دارند. تصور عمومی بر این است که فکر لیبرالیسم یا اقتضائات سرمایه داری هماهنگ­تر است و ایده سوسیالیسم با اصول کمونیستی سازگارتر. در این مقاله، به رغم تفاوت­های مابین نظام­های عقیدتی – سیاسی در غرب، به تسامح، همگی ذیل اندیشه تجدد تعریف می­شود. دوم، تمایزی است که مارکسیست­ها، بین مبانی حقوق بشر (و اعلامیه جهانی آن) از یکسو و اقتضائات نظام سرمایه داری و لیبرالیسم از سوی دیگر برقرار می­…

علم تقسیم زمین و مکان برای کاربردها و مصارف مختلف زندگی

در گفتار اول به تعریف کاربری اراضی می پردازیم و بعد قواعد تغییر کاربری اراضی را بیان می نمایم. گفتار اول : تعاریف برنامه ریزی کاربری اراضی « می باشد». برنامه ریزی کاربری زمین «مدیریت خردمندانه فضا به منظور بهینه سازی الگوی توزیع فعالیتهای انسان است».[۱] برنامه ی (طرح) کاربری زمین، بیانی از مقاصد اجتماعی در مورد چگونگی انجام الگوهای آینده ی کاربری زمین می باشد و در نتیجه نواحی که باید به انواع خاص کاربری زمین اختصاص داده شود مشخص کرده و تراکم ، شدت استفاده برای هر طبقه (از قبیل مسکونی ، تجاری و صنعتی) و استفاده های عمومی متعدد را تعیین می نماید، هم چنین نوع اصول و استاندارد هایی که باید در توسعه و حفظ این نواحی به کار برده شود را مشخص می کند[۲]. برنامه ریزی برای کاربری…

نگاه انتقادی به حق آزادی بیان در اعلامیه جهانی حقوق بشر

از آنجا که آزادی بیان خود جزئی از حقوق بشر در اعلامیه جهانی تلقی شده پس نگاه انتقادی به آن نمی­تواند تنها منحصر به حق آزادی بیان گردد و سایر حقوق انسانی مندرج در اعلامیه را مدنظر دارد. در این فصل سعی می­شود در قالب چهار منظر انتقادی اعلامیه جهانی حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داده این چهار منظر انتقادی عبارتند از: ۱- حقوق بشر (از جمله حق آزادی بیان) ابزار توسعه نظام سرمایه داری است. ۲- حقوق بشر جهانشمول افسانه است. ۳- حق قانونگذاری در انحصار خداوند می­باشد. ۴- منطق تجدد و حقوق بشر تناقض درونی دارد. اینکه به این چهار منظر انتقادی در قالب چهار گفتار می­پردازیم و نتیجه بحث را در گفتار پنجم به عرض می­­رسانیم: گفتار اول – حقوق بشر (از جمله حق آزادی بیان) ابزار…

معنویت در محیط کاری، معنویت در محیط کار

اصطلاح معنویت در زمینه‌های گوناگونی به کار می‌رود‌، به همین دلیل تعریف جامع آن مشکل است. در حقیقت نویسندگان از زوایای گوناگون به این مقوله توجه کرده‌اند و تعاریف مختلفی برای آن ارائه دادند. به گونه‌ای که توافق اندکی بر روی تعریف این موضوع وجود دارد (Fry, 2003).معنویت سبکی از زندگی است که چیزهایی را که امکان دارد معنوی نامیده شود‌، شناسایی می‌کند. مذهب سبکی ویژه از به کارگیری معنویت است که معمولا نیازمند یک وابستگی نهادی است. معنویت نیازمند رابطه نهادی نیست. معنویت در ماورای ما قرار دارد. شخص معنوی تمایل بسیاری به عمیق شدن و احترام به دیگران دارد. همچنین کسی که معنوی است با احترام و گشودگی بسیار به افراد پاسخ می‌دهد. معنویت در درون افراد وجود دارد و با تلاش آنچه که به شخص انگیزه می‌دهد‌، شناسایی می‌کند. معنویت…

هستی شناسی اجتماعی، تفاوت های فرهنگی

اغلب نظریه هایی که به چند فرهنگی می پردازند، با دیدی انتقادی به ستم و تجاوزی می نگرند که به توده مردم به وسیله ارجاع صریح یا ضمنی به قومیت، نژاد و فرهنگ شان روا داشته می شود و اغلب اهدافی برابری خواهانه، قدرت بخش و در جهت حفظ کرامت انسانی دارند. خطوط اصلی بحث در مباحثات نظری چند فرهنگی در میان نظریه های فلسفی و سیاسی این است که آیا عدالت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی باید بر حسب عضویت گروهی درک و تضمین شود یا خیر؟جماعت گرایان[۱۳] تمایل دارند که به مواضع و موقعیت های هستی شناسانه اصلی و ابتدایی جماعت های اجتماعی در شکل دهی به هویت فردی معتقد بمانند. موضع آن ها این است که شناسایی شدن به عنوان یک عضو یک فرهنگ دیگر در مقایسه با فرهنگ اکثریت برای…

سطوح معنویت در سازمان، سازمان بهداشت جهانی

پست مدرنیسم تأیید گرا معنویت با تعاریف آزادانه و مسامحه درباره واژه هایی مانند عشق، احساس، خوب بودن و واژه ها ی د یگری که بیانگر ارزش دادن به خود است. پست مدرنیسم شک گرا نگرش کاملاً منفی درباره معنویت، احساس این که معنویت ابزاری است برای رهبران که پیروان خویش را استثمار کنند، یا مدیران، زیردستان را، و یا معلمان، دانش آموزان را. در سالهای اخیر، جایگاه معنویت در محیط کار به طور فزاینده ای از سوی مدیران، سرپرستان، کارکنان و محققان به عنوان یک ضرورت برای تعاملات سازمانها با کارکنان، مشتریان و جامعه مورد توجه قرار گرفته است ( لواسانی و همکاران، ۱۳۸۷،ص۶۲). به طوریکه مفهوم معنویت در محیط کار در دهههای اخیر شهرت قابل توجهی پیدا کرده است(آیدین و سیلان، ۲۰۰۹). گیاکالون و جورکیویس[۱۸](۲۰۰۳) معنویت در محیط کار را اینگونه…

سیاست جنایی ایران، رشته جامعه شناسی، آموزه های قرآنی

آشوری، محمد، ۱۳۸۱، جایگزین‏های زندان یا مجازات‏های بینابین،نشر گرایش،چاپ اول. اچ کاپلان ، بی سادوک ، ترجمه نصرت الله پورافکاری ، ۱۹۹۸، خلاصه روانپزشکی علوم رفتاری – روان پزشکی بالینی ، ج ۱ . احمدی خراسانی،نوشین، ۱۳۷۹، جنس دوم،انتشارات توسعه،چاپ اول. اعزازی ،شهلا ، ۱۳۷۶، ‌‌جامعه شناسی خانواده ، تهران انتشارات روشنگران . افتخاری ،‌احمد علی ، ۱۳۷۵، زن از دیدگاه ملت ها، ادیان و بزرگان جهان ، تهران انتشارات مهشاد. بستان ،‌حسین ، ۱۳۸۶، اسلام و جامعه شناسی خانواده ، قم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه. بیک زاده ،‌رویا ، ۱۳۸۱، عوامل موثر بر خشونت زنان تبریز ، ‌پایان نامه کارشناسی ارشد رشته جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان . توجهی، عبدالعلی. ۱۳۷۷، جایگاه بزه‌دیده در سیاست جنایی ایران، رساله دکتری حقوق جزا و جرم‌شناسی به راهنمایی دکتر علی‌حسین نجفی ابرندآبادی، دانشگاه…

حمایت از زنان بزه دیده، آسیب شناسی روانی، خشونت علیه زنان

رفیعی فر ،‌شهرام ، ۱۳۸۰، خشونت علیه زنان ، تهران ،‌ انتشارات تندیس. روزن باوم ، هایدی ، ترجمه محمدصادق مهدوی، ۱۳۶۹، «خانواده ، به منزله ساختار در مقابل جامعه». زنگنه ،‌محمد ،۱۳۸۰، ‌بررسی جامعه شناختی عوامل موثر بر خشونت شوهران علیه زنان در خانواده ، پایان نامه کارشناسی ارشد ،‌دانشگاه شیراز . سجادی ،‌سیدمهدی، ۱۳۸۲، هویت زن از منظر مدرنیسم ، پست مدرنیسم و ما بعد پست مدرنیسم، فصلنامه ریحانه سال اول دوره اول شماره اول . ستوده ،‌هدایت الله ، ۱۳۸۸، آسیب شناسی اجتماعی ، چاپ بیستم ، انتشارات آوای نور. شایگان ،‌فریده ، ۱۳۷۴، مفهوم مطلق حقوق زن ،‌مجله سیاست خارجی ،‌سال نهم ، ش ۲٫ شرمن و وود، ترجمه مصطفی ازکیا، ۱۳۷۴، «دیدگاه‌های نوین جامعه شناسی» ،انتشارات سمت. شیخ‌الاسلام، فریده،۱۳۷۹، خشونت علیه زنان در استان کردستان ، ناظر ملی…

نظریه کنش ارتباطی، روابط بین الملل

[۳۷۲] – نک . هولاب .رابرت . یورگن هابرماس . نقد در حوزه عمومی . ترجمه حسین بشیریه . تهران نشر نی . ۱۳۷۸ صص ۶۶-۶۵ با اندکی تغییر[۳۷۳] – هولاب . همان . صص ۶۶-۶۵ با اندکی تغییر[۳۷۴] – اباذری . یوسف . خرد جامعه شناسی . تهران . طرح نو .۱۳۷۷ . ص۵۴[۳۷۵] – نک : باذری . همان . ص ۶۴ از تعبیرات این نویسنده در این قسمت استفاده شده است . – هابرماس ؛ یورگن . نظریه کنش ارتباطی . ترجمه کمال پولادی . نشر مرکز . ویرایش دوم . ۱۳۹۲٫ ص.۱۱۵[۳۷۶] ۳۹۲- آزادبخت ، فرید ، نقد و بررسی مکاتب فلسفی حقوق بین الملل ، تقریرات نیمسال دوم دوره دکتری حقوق بین الملل ، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه . ص ۸۲٫ و…

جامعه بین المللی، جامعه بین الملل

جزء اول: نظریه پست مدرنیسم[۲۷۸]رویکرد های موسوم به پست مدرنیسم نسبت به مسائل مختلف نگاهی واحد و همگون ندارد ولی با این حال، می توان یک وجه مشترک در این رویکرد یافت و آن نفی هرگونه هنجار جهان شمول اخلاقی است. بنابراین به صورت کلی، پست مدرنیست ها قائل به این هستند که هیچ گونه قواعد و هنجارهای حقوق بشر جهان شمول وجود ندارد. اینان بر این اعتقادند که در جهان تکثر فرهنگی وجود دارد و هر یک از این فرهنگ ها باید بر اساس شرایط اجتماعی و فرهنگی هر جامعه تفسیر شود[۲۷۹].جالب آنکه این رویکرد بسیار شبیه نظریه نسبیت گرایی فرهنگی است. حتی می توان مدعی بود که این نظریه وام دار نظریه نسبیت گرایی فرهنگی است و عقایدش توسط نظریه نسبیت گرایی فرهنگی آبیاری می گردد. مخصوصا آن که نظریه نسبیت…

جهان شمولی حقوق بشر، جهانی شدن فرهنگ

عقلانی بودن فرهنگ ابزاری بودن فرهنگ صنعتی بودن[۲۶۹]. بنابراین، « جهانی شدن فرهنگ به معنای یکسان شدن فرهنگ در کشورهای مختلف است. چنین دیدگاهی معتقد است که در جهان آینده « خودی » و « غیر خودی » یا دیگری مفهوم ندارد، بلکه صحبت از جهانی است که دارای هویّت واحدی است و همه ما انسانهایی هستیم که باید در این جهان واحد زندگی کنیم. در حقیقت چنین دیدگاهی معتقد است که جوهر فرهنگ جهان شمول، دیدگاه نوینی درباره انسان است که در قرون جدید اروپا و آمریکا شکل گرفت و گسترش جهانی یافت[۲۷۰]».از طرفی می توان نظریه « جهان میهنی[۲۷۱] » را در این چارچوب مورد بحث قرار داد؛ « تمامی جهان میهنان اعتقاد دارند که باید قائل به پیوندی عمیق میان خودمان و کل بشریت باشیم[۲۷۲] ». در این نظریه دو…

دموکراسی و شهروندی، سیاست بین المللی

در دولت مطلقه حاکمیت محور اصلی می باشد . اولاً در این نظریه وجود دولت نیازمند وجود شخصی واجد حاکمیت است . دوم اینکه این شخص به نحو کامل در پادشاه تجلی می یافت . سوم اینکه نظریه ی دولت مطلقه تنها نظریه ای بود که به نحو کامل منطق مفهوم حاکمیت را می پذیرفت و آن اینکه حاکمیت متضمن تفوق و تسلط است . شخص حاکم منبع قانون و بنابراین فراتر و برتر از همه ی قوانین و تنها در نزد خداوند مسئول تلقی می شد . براساس چنین نظریه ای سلطه و تفوق مفهوم حاکمیت در درون اجتماع سیاسی و همچنین اهمیت آن در تعریف دولت آشکار می شد . به موجب نظریه مالکیت ، شخص حاکم با دولت یکسان تلقی می شد . دولت به پادشاه یا شخص حاکم بود…

اعلامیه جهانی حقوق بشر، حقوق زنان و کودکان

گفته شد که یکی از وجوهی که حقوق بشر بر آن تاکید دارد، ادعای «جهانشمول بودن» است. هم کسانی که به حقوق طبیعی باور دارند و هم گروهی که به حقوق پوزیتیویستی معقتدند، هر دو، حقوق بشر را پدیده­ای فراگیر می­دانند. اگر آن گونه که لیوتار گفته است، مهمترین خصیصه پست مدرنیسم را باور به «فروپاشی غرب کلان و فلسفه مدرن آن، با بی­اعتقادی و عدم ایمان به فراروایت­ها»[۱۰۰] بدانیم، در آن صورت، مبانی فلسفی و انسان شناسی حقوق بشر مدرن با چالشی جدی روبرو خواهد شد. در شرایط پست مدرن، هیچ روایت عام و جهانشمولی وجود ندارد. نه تنها فرهنگ­ها و جوامع متفاوت­اند، بلکه انسان­ها نیز متفاوت­اند و هر گونه مبنای مشترک و کلان طبیعی یا قراردادی و عقلی، در تعیین حقوق انسان­ها، اعتبار خود را از دست می­دهد. از این منظر…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...