راه های پوشش انتقال ارز

۴-۱-۱- سازمان‌های حمایت کننده از صادرات در این فصل به راه های پوششی انتقال ارز در تجارت بین الملل پرداخته می شود.سعی می شود تا با تعریفی صحیح به توضیح سازمان های حمایت کننده از صادرات، و در راستای آن ضمانت نامه های بانکی و اعتبارات اسنادی که در پوشش ریسک سهم عمده ایی دارند را شرح داده و با تطبیق آن ها با یکدیگر به مزایا و معایب استفاده از آن پرداخته شود. صندوق ضمانت‌ صادرات ایران: پس از تاسیس مرکز توسعه صادرات ایران در سال ۱۳۴۶ ، ضمانت صادرات به عنوان یکی از وظایف اولیه توسعه صادرات نیز پیش‌بینی شده بود. لذا ضرورت تاسیس موسسه‌ای بنام صندوق ضمانت صادرات ایران کاملا احساس می‌شد. بهرحال می‌بایستی واحدی به امر ضمانت صادرات بپردازد. این ضرورت بخصوص پس از تنزل ارزش دلار نسبت به…

تعریف ریسک ارز

تعریف ریسک ارز ۳-۱-۱ انواع ریسک ارز گیدی و دافی[۱] معتقد هستند که ریسک ارز به میزانی که عملیات ارزی در خطر تغییرات نرخ ارز قرار دارند، اشاره می‌کند. آگاهی از وجود ریسک، اولین قدم در مدیریت ریسک ارز به شمار می‌آید. قدم بعد، تشخیص ماهیت و اهمیت ریسک ارز می‌باشد که از پیچیدگی‌های خاص برخوردار است. در این مرحله، تشخیص وضعیت‌هایی که در معرض ریسک قرار دارند و نیز نوع ریسک ضرورت دارد. بنابر تعریف دمیراگ و گودارد، ریسک ارز معمولا به ۳ نوع تقسیم می‌شود، که عبارت از «ریسک معامله»[۲]، «ریسک تبدیل»[۳] و «ریسک اقتصادی»[۴] می‌باشند. ریسک معامله هنگام معاوضه یک ارز با ارز دیگر و تغییر نرخ‌های ارز در فاصله زمانی انجام معامله و تسویه آن حادث می‌گردد. این ریسک می‌تواند به عنوان یکی از اجزای ریسک اقتصادی در کوتاه…

ریسک در پایداری پروژه های گودبرداری

۲-۳-۱- عوامل مؤثر بر انتخاب روش‌های گودبرداری روش‌های پایدارسازی دیوارهای گود با توجه به شرایط و جنس خاک، عمق گودبرداری، ابعاد گود، سطح آب زیرزمینی، موقعیت و نحوه‌ قرارگیری محل گود، لرزه‌خیزی منطقه، نحوه کنترل و نظارت سازمآن‌های مسئول، پوشش‌های بیمه‌ای و از همه مهم‌تر تفکر و نگرش دست‌اندرکاران امر ساختمان به حقوق و سلامت دیگران و ریسک‌پذیری آن‌ها انتخاب می‌گردد. انتخاب هریک از این روش‌ها یا ترکیبی از آن‌ها، به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که از جمله می‌توان موارد زیر را برشمرد: ۱- حجم کار ۲- عمق گود ۳- شرایط قرارگیری طرح: الف- داخل شهر یا خارج آن ب- شلوغی یا خلوتی محیط طرح ۴- موقعیت اطراف طرح: الف- زمین بایر و احتمال کاربری آن ب- معبر و عرض آن ج– ساختمان و تعداد طبقات آن ۵- شیب زمین ۶- ماشین‌آلات موجود…

رابطه میان محافظه کاری حسابداری وریسک بحران مالی

این تحقیق رابطه میان محافظه کاری حسابداری وریسک بحران مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را بررسی می نماید وهدف از ویرایش این فصل ایجاد یک دید کلی راجع به موضوع وروند تحقیق است. ما در این فصل به بیان مسأله، اهمیت و ضرورت تحقیق، فرضیه ها و متغیرهای استفاده شده در تحقیق پرداخته ایم و در انتهای فصل کلمات کلیدی بیان شده در تحقیق را به طور مختصر توضیح داده ایم. سعی بر این است که با مطالعه این فصل درک بقیه فصول و در نتیجه کل تحقیق برای مطالعه کننده بهتر و راحت تر صورت بگیرد. ۱-۲ بیان مسأله محافظه کاری حسابداری به عنوان یک مکانیزم موثردرتنظیم قراردادمیان گروه های مختلف ازطریق به تأخیرانداختن شناخت اخبارخوب مانندسود،رفتارجانبدارانه مدیردرشناسایی سود راخنثی می نماید. ازاینرو،هدف این پژوهش دردرجه…

مدل های تحلیل پوششی داده، ارزیابی عملکرد سازمان

کارهای متعددی در زمینه ارائه مدل تحلیل پوششی داده های فازی انجام شده که در زیر به برخی از مطالعات داخلی انجام شده در این زمینه اشاره می کنیم :احمد کوچک راده و صابر ساعتی در سال ۱۳۷۸ مقاله ای را با عنوان حل مدل BCC فازی در مدل تحلیل پوششی داده ها ارائه داده اند.آن ها در این مقاله مدل BCC فازی با داده های فازی مثلثی را ارائه داده و با به کار گیری روش برش آلفا آن را به مدل برنامه ریزی خطی قطعی تبدیل کرده و روش حل آن را نیز نشان داده اند.عالیه کاظمی و همکاران در سال ۱۳۸۶ مقاله ای را در زمینه تحلیل پوششی داده های فازی ارائه دادند که در آن از این مدل برای ارزیابی پالایشگاه های نفت کشور استفاده شده است. در این…

مدل های تحلیل پوششی داده، ارزیابی عملکرد سازمان

۱۰-۲- پیشینه تحقیق کارهای متعددی در زمینه ارائه مدل تحلیل پوششی داده های فازی انجام شده که در زیر به برخی از مطالعات داخلی انجام شده در این زمینه اشاره می کنیم :احمد کوچک راده و صابر ساعتی در سال ۱۳۷۸ مقاله ای را با عنوان حل مدل BCC فازی در مدل تحلیل پوششی داده ها ارائه داده اند.آن ها در این مقاله مدل BCC فازی با داده های فازی مثلثی را ارائه داده و با به کار گیری روش برش آلفا آن را به مدل برنامه ریزی خطی قطعی تبدیل کرده و روش حل آن را نیز نشان داده اند.عالیه کاظمی و همکاران در سال ۱۳۸۶ مقاله ای را در زمینه تحلیل پوششی داده های فازی ارائه دادند که در آن از این مدل برای ارزیابی پالایشگاه های نفت کشور استفاده…

ریسک نوسان نرخ بهره، بازده سهام عادی

فرهنگ وبستر ریسک را “در معرض خطر قرار گرفتن ” تعریف کرده است. فرهنگ لغات سرمایه گذاری نیز ریسک را زیان بالقوه سرمایه گذاری که قابل محاسبه است می داند. گالیتز (۱۹۶۰) ریسک را هر گونه نوسانات در هر گونه عایدی می داند تعریف مذکور این مطلب را روشن می‌کند که تغییرات احتمالی آینده برای یک شاخص چه مثبت و چه منفی ما را با ریسک مواجه می سازد. گلیپ (۱۹۸۰) ریسک را این چنین معرفی می‌کند. هر پدیده ای که بتواند نتیجه ای حاصل از آنچه سرمایه گذار انتظار دارد را منحرف سازد ریسک نامیده است. اولین بار هری مارکویتیز (۱۹۹۱) بر اساس تعاریف کمی ارائه شده شاخص عددی برای ریسک معرفی کرد. وی ریسک را انحراف معیار چند دوره‌ای یک متغیر تعریف کرد. در فرهنگ مدیریت رهنما در تعریف ریسک آمده…

ارزش در معرض ریسک، طراحی سیستم کنترل

کلاهبرداری داخلی؛ یعنی کلاهبرداری توسط کارکنان بانک کلاهبرداری خارجی؛ یعنی آن دسته از کلاهبرداری­هایی که توسط افراد خارج از بانک انجام می­شوند. عوامل غیرعمدی یا سهل­انگاری­های ناشی از کارکنان، یا عدم ایمنی محل کار؛ که باعث از بین رفتن فیزیکی دارایی­ها می­شود. عوامل ناشی از عملکرد گیرندگان تسهیلات؛ عوامل بیرونی؛ از قبیل محدودیت­های قانونی، تحولات سیاسی، عوامل طبیعی. طراحی سیستم کنترل داخلی مناسب، آموزش کارکنان، بکارگیری تخصص­های لازم متناسب با پیچیدگی امور بانکی، بهترین شیوه برای پوشش دادن این ریسک است. برخی از عوامل مؤثر در این کارکرد عبارتند از: بکارگیری تکنولوژی مناسب و کارآمد، بخصوص در زمینه IT، به کار بردن اصول احتیاطی قراردادها و پیش­بینی برخی خطرات احتمالی و تعبیه روش­هایی برای مدیریت آن (نیازی، ۱۳۸۴ : ۲۰). ۲-۹-۲-۵ ریسک بازار ریسک بازار؛ نوسانات نرخ­های مختلف در بازار از قبیل نرخ…

مدیریت ریسک نقدینگی، بازده مورد انتظار

این ریسک، به علت نوسان­ها و تغییرهای شدید قیمت دارایی­ها و موجودی­های نزد بانک پدید می­آید (ابوالحسنی و حسنی مقدم، ۱۳۸۷ : ۱۶۲). برای مقابله با این مشکل، نیز می­توان به اقداماتی چون سرمایه­گذاری در صنایع و تجارت­های مختلف با ریسک­های متفاوت، استفاده از سیستم محاسبه سود به طور متغیر و همچنین ابزارهای مالی مشتقه اشاره نمود (شایان آرانی، ۱۳۸۰ :۲۶۰). ۲-۷-۲-۸ ریسک نوسانات نرخ بهره احتمال کاهش ارزش یک دارایی بهره­دار (مثل وام بانکی) در اثر تغییرات نرخ­های بهره در بازار را ریسک نوسانات نرخ بهره می­گویند. تغییر حاصل در ارزش­های دارایی در اثر نوسانات نرخ بهره، تابعی از میزان تغییر در نرخ و سررسید دارایی است. ارائه وام­های بلندمدت با نرخ ثابت بهره از سوی مؤسسات مالی، نمودی از عدم توجه به این نوع ریسک است (شیوا و میکائیل­پور، ۱۳۸۲ :…

ابزارهای مالی اسلامی، ریسک قوانین و مقررات

۲-۷-۳-۱ ریسک سیاسی این ریسک از تحولاتی ناشی می­شود که به وسیله تصمیم دولت­ها پدید آمده و به شکل­های گوناگون سرمایه­گذاری را با مشکل روبرو می­کند. هنگامی که این تغییرها از ناحیه مراجع حقوقی، قضایی یا ادارات دولتی باشد، صرف­نظر از اینکه آیا منافع سیاسی یا اقتصادی در پشت صحنه وجود دارد، ریسک به وجود آمده، ریسک سیاسی نامیده می­شود. تغییرهای قوانین از جمله قوانین مالیات و قوانین مربوط به صادرات و واردات به ریسک سیاسی خواهند انجامید. سرمایه­گذاران داخلی به طور عمده با ریسک سیاسی داخلیروبه­رو هستند؛ که به طور عمده از تغییرات قوانین، موردهای لازم­الاجرا برای مناطق خاص، قیمت­ها، اسناد و مدارک مورد نیاز ناشی می­شود. افزون بر حادثه­های اجتماعی و سیاسی از جمله انتخابات، انقلاب، جنگ، شورش­ها و اعتصاب­های گوناگون، به تناسب، بر ریسک سرمایه­گذاری اثر می­گذارند (راعی و سعیدی،…

ریسک قوانین و مقررات، نوسانات نرخ ارز

بازار پول بازاری برای دادوستد پول و دیگر داراییهای مالی جانشین نزدیک پول است که سررسید کمتر از یکسال دارند. بعبارت صحیح تر بازار پول به عنوان بازار ابزارهای مالی کوتاه مدت با ویژگی اندک بودن ریسک عدم پرداخت، نقدشوندگی و ارزش اسمی زیاد نام برد (قلی زاده و همکاران، ۱۳۹۱).پوشش ریسک اقتصادی براساس اصل تنوع بخشی منابع و ایجاد تقارن میان دارایی ها و هزینه ها انجام می شود.در این زمینه پوشش ریسک ترازنامه از طریق تغییر اندازه یا تجدید قیمت دارایی‌ها و یا بدهی‌ها برای کاهش ریسک نرخ بهره انجام می‌گیرد. پوشش ریسک مشارکتی براساس برنامه‌های توزیع و تسهیم ریسک برمبنای مشارکت انجام می شود. پوشش ریسک مشارکتی یکی از راهبردهای اثر بخش برای مدیریت ریسکهای نرخ ارز می‌باشد. پوشش ریسک قراردادی بر ابزارهای انتفاعی و قراردادی متمرکزشده است.مضاربه، پوشش ریسک شخص…

ارزش در معرض خطر، اندازه گیری ریسک

۲-۲-۱-۶-اهمیت ریسکپدیده ریسک یکی از کلیدی‌ترین مشخصه‌های شکل‌گیری تصمیم در حوزه سرمایه‌گذاری امور مربوط به بازارهای مالی و انواع فعالیت‌های اقتصادی است. در بیشتر کتاب‌های اقتصادی، از سه عامل کار، زمین و سرمایه به‌عنوان نهاده‌های اصلی تولید نام برده می­شود. اما با کمی تامل دانسته می­شود که سه عامل شرط لازم برای تولید است اما شرط کافی در فرآیند تولید چیزی جز عامل ریسک نیست. به‌عبارت دیگر، چنانچه سه عامل وجود داشته باشد، اما تولیدکننده زیان‌های احتمالی این فرایند را متقبّل نشود هرگز تولید صورت نخواهد گرفت. از این‌رو در برخی مطالعات از عامل ریسک به‌عنوان عامل چهارم در فرایند تولید یادمی­شود(مصباحی مقدم، ۱۲۴).۲-۲-۱-۷- روش‌های محاسباتی ریسکروش‌های مختلفی برای محاسبه ریسک وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:۱-روش ارزش در معرض خطر (Var):[20] این روش نخستین بار توسط وترستون ، در سال ۱۹۹۴ ارائه…

مدیریت ریسک اعتباری، تسهیلات اعطایی

می­تواند بر آنها فائق آید و کنترل نماید، بنابراین محوریت بحث ریسک های سطح سوم می باشد که درنمودار شماره (۲-۲) آمده اند(اصلی،۱۳۹۰،۳۴-۱).نمودار۲-۲: ریسک های موسسات مالی(رحیمی، محمدی، سایت مرجع دانش،۱۳۸۶).ریسک های موسسات مالی بر روی هم تاثیر می گذارند موسسه مالی باید کنش و واکنشهای این ریسک ها برروی همدیگر را نیز در نظربگیرد زیرا ممکن است یک ریسک با ریسک دیگر همبستگی منفی داشته باشد. و این دو باعث پوشش همدیگر شود و یا برعکس دو ریسک در کنار هم بر کل پرتفوی موسسه مالی اثر مضاعف یا منفی بگذراند بنابراین نقش مدیریت یکپارچه ریسک های موسسات مالی آشکارمی شود(رحیمی، محمدی، سایت مرجع دانش،۱۳۸۶).۲-۲-۱-۱۲-مفهوم ریسک تسهیلات(وام ها) تسهیلات اعطایی، از زمره مهم ترین و با ارزش ترین دارایی های بانک محسوب می شوند و بخش عمده ای از درآمد بانک ها…

تسهیلات اعطایی، ریسک های مالی

ثانیاً: تا زمان حصول و ملموس شدن نتایج نمی دانیم کدامیک حاصل خواهدشد. ثالثاً:حداقل یکی از نتایج ممکن الوقوع می تواند پیامدهای نامطلوبی رابه همراه داشته باشد. ۲-۲-۱-۱۳-مهمترین ریسک های بانکیمهمترین ریسک هایی که مؤسسه مالی مانند بانک با آنها مواجه است به ۳ دسته تقسیم می شوند:۱- ریسک اعتباری: ریسک مربوط به زیان های ناشی از عدم بازپرداخت یا بازپرداخت با تأخیر اصل یا فرع وام از طرف مشتری.۲- ریسک بازار: ریسک مربوط به زیان های محتمل بر دارایی های بانک براساس تغییرات و نوسانات عوامل بازار (مانند نرخ ارز، نرخ بهره، قیمت سهام و …).۳-ریسک عملیاتی: ریسک مربوط به زیان های مستقیم یا غیرمستقیم که منشاء آنها فرایندهای ناکافی یا ناصحیح داخل سازمان، افراد، سیستم و یا وقایع خارج از سازمان می باشند.از آنجا که نیاز به شناسائی ومدیریت انواع ریسک…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...