تحلیل محتوایی، تعاریف مفهوم

3-1-مقدمهپژوهش عبارت است از فعالیتی سازمان یافته و روشمند برای پاسخ به یک یا چند پرسش و یا حل یک مسئله . پژوهش فرایندی منطقی و معقول است که طی آن پژوهشگر با استفاده از روش علمی به جستجو و گردآوری دادهها و اطلاعات لازم می­پردازد تا از طریق تحلیل به آنها بتواند پاسخ مناسبی برای سوال خود به دست­آورده ، استنباط و نتیجه­گیری معتبری درباره آن ارائه نماید. بنابراین پژوهش فرایند رسیدن به راه­حل­های قابل اطمینان مسائل از طریق گردآوری ، تحلیل و تفسیر داده­ها به گونه­ای برنامه­ریزی شده و نظام­مند است.روش پژوهش همان متدولوژی است. فرهنگ آکسفورد برای واژه متدولوژی تعریفی ارائه کرده است که بیشتر معنای شیوه و راه از آن استنباط می­شود. روش پژوهش مجموعه­ای از فنون و مهارت­هایی است که از طریق آن می توان پدیده­ها و موضوعات…

تحلیل محتوایی، تعاریف مفهوم

3-1-مقدمهپژوهش عبارت است از فعالیتی سازمان یافته و روشمند برای پاسخ به یک یا چند پرسش و یا حل یک مسئله . پژوهش فرایندی منطقی و معقول است که طی آن پژوهشگر با استفاده از روش علمی به جستجو و گردآوری دادهها و اطلاعات لازم می­پردازد تا از طریق تحلیل به آنها بتواند پاسخ مناسبی برای سوال خود به دست­آورده ، استنباط و نتیجه­گیری معتبری درباره آن ارائه نماید. بنابراین پژوهش فرایند رسیدن به راه­حل­های قابل اطمینان مسائل از طریق گردآوری ، تحلیل و تفسیر داده­ها به گونه­ای برنامه­ریزی شده و نظام­مند است.روش پژوهش همان متدولوژی است. فرهنگ آکسفورد برای واژه متدولوژی تعریفی ارائه کرده است که بیشتر معنای شیوه و راه از آن استنباط می­شود. روش پژوهش مجموعه­ای از فنون و مهارت­هایی است که از طریق آن می توان پدیده­ها و موضوعات…

پایان نامه ارشد تحلیل ساختاری و محتوایی امتحانات نهایی

اهمیت و ضرورت تحقیق بدون تردید ایجاد هر تحول در سطح ملی نیاز به برنامه­ریزی اساسی و تفصیلی دارد که در آن تحولات جهان و نیازهای ملی، تفاوت­های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و ویژگی­های مشترک و غیر مشترک فراگیران به دقت مورد بررسی قرار گرفته است. به این دلیل به هر ایده­ای که قصد تحول در سیاست­های آموزشی و ارزشیابی دارد باید به همین دید نگریست(رستگار، ۱۳۸۸، ص۱۵۳). شناسایی مناسب­ترین نظام گزینش دانشجو برای انتخاب شایسته­ترین افراد امری ضروری است تا پذیرفته شدگان بتوانند تحصیلات دانشگاهی خود را با علاقه و پشتکار طی نمایند و نیاز جامعه به داشتن نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده برطرف شود. در این میان آنچه ضرورت دارد انجام مطالعات گسترده و علمی به منظور جایگزینی نظام جدید گزینش دانشجو می­باشد و در کنار گذاشتن شیوه­های سنتی نیز باید…

بررسی حقوقی : تحلیل کیفیت تأثیر گذاری پیشگیری در میزان جرائم پیش فروش ساختمان بدون تنظیم سند رسمی

گفتار سوم :تحلیل کیفیت تأثیر گذاری پیشگیری در میزان جرائم پیش فروش ساختمان بدون تنظیم سند رسمی الف-استفاده از راهکارهای پیشگیری وضعی پس بطور کلی در خصوص کلیه جرائم ما می توانیم قبل از اینکه جرمی محقق شود و یا مجرم دست به جرم بزند یا افرادی که بدون هیچ دخالتی و بدون هیچ گونه اطلاع از وضعیت و موقعیت خود در دام یکسری افراد سودجو و مجرم می افتد و در نهایت آنها نیز یا مال باخته می شوند و یا ضرری به آنها وارد می آید سپس برای اینکه جلوی این جرائم

گرفته شود و لااقل کمت شوند می بایست از طریق اطلاع رسانی عمومی از تلوزیون، رادیو و کلیه وسایل ارتباطات جمعی عمومی اطلاع رسانی شود که مثلاً اگر چنین عملی را انجام دهید ممکن است در دام افراد مجرمین…

تکنیک های متداول در تحلیل کتابهای درسی :

در تحلیل کتابهای درسی آموزشی عمومی اغلب دو تکنیک ذیل بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد: الف ) ابزارهای فهرستی [۱] این روش تحلیل گر را متوجه موارد دیگری که توسط فرمول های خوانایی اندازه گیری نمی شود می کند . بدین ترتیب پرسش های این فهرست نظر خواننده را به مواردی از کتاب درسی مانند به کار بردن وسایل کمک آموزشی دیداری ، جهت گیری های فرهنگی ، کتاب راهنمای معلم ، کیفیت کار ، کیفیت سواد ، هزینه ها و کیفیت نوشتار جلب می کند.(همان منبع،ص۱۴۳ ). ب ) فرمول های خوانایی [۲]از فرمول های ذیل برای تعیین درجه پیچیدگی زبانی متن کتاب یا به عبارت دیگر درجه خوانایی متن استفاده می شود: ۱ ـ روش کلوز [۳]( ۱۹۴۳ ) : این روش بر کل نگری تاکید دارد و یک روش…

فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، ارزش دفتری حقوق صاحبان

بازار در پایان پنج سال قبل. حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری دانشگاه عمومی است که به عنوان مهم ترین وسیله ارتباط جمعی نقش بزرگی در تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایفا می‌کند. همچنین در این رهنمودهای ارزنده بر رسالت و وظایف خطیر صدا وسیما و نقش مؤثر برنامه‌های گوناگون آن در شکوفایی فرهنگی جامعه و رفع تنگناها و چالش‌های اجتماعی تأکید شده است. بر همین مبنا، اجرای سیاست‌های فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، از وظایف قانونی و رسمی صدا وسیما است. قانون برنامه سوم توسعه نیز در مواد ۱۵۹ و ۱۶۷ خود سازمان صدا وسیما را موظف به انجام مطالعات و تحقیقات، ارزیابی مستمر اثربخشی فعالیت‌ها، تقویت هنرها و علوم و فنون، تکمیل پوشش جمعیتی، انعکاس و نقد عملکرد دستگاه‌های اجرایی،ترویج آموزش‌های عمومی، فنی و حرفه‌ای…

تجزیه وتحلیل آماری، سیستم های اطلاعاتی

۳-۵ روایی و پایایی متغیرهای تحقیق روایی[۱۰۹] یک آزمون (ابزار اندازه گیری) بدان معناست که آن وسیله یا آزمون بتواند صفت یا پدیده ای که ادعای اندازه گیری آن را دارد، عملاً اندازه بگیرد (نادری و همکاران، ۱۳۹۰). در هر پرسشنامه علمی، روایی وسیله اندازه‌گیری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه‌گیری واقعاً بتواند خصیصه مورد نظر و نه متغیر دیگری را اندازه‌گیری کند. به عبارتی چیزی را اندازه‌گیری کنیم که قصد اندازه‌گیری آن را داریم. باید تأکید کرد که تنها یک روایی وجود ندارد. یک آزمون یا مقیاس برحسب هدف علمی یا عملی که استفاده کننده آن دارد، روایی پیدا می‌کند. در این تحقیق، محقق به منظور قوت بخشیدن به ابزار اندازه‌گیری، جهت بررسی هرچه بیشتر روایی پرسشنامه مورد استفاده، پرسشنامه اولیه تهیه و مراحل تنظیم…

شیوه های تجزیه و تحلیل اطلاعات، قابلیت اعتماد یا پایایی

مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه گیری بتواند خصیصه و ویژگی مورد نظر را اندازه بگیرد (خاکی، ۱۳۸۷). در این تحقیق روایی[۲۳] پرسشنامه به روش محتوایی انجام گرفته است. بدین صورت که سوالات پرسشنامه مطابق با فرضیه های پژوهش به رویت استاد راهنما رسیده و پس از بررسی و اصلاح نهایتا نظر بر مناسب بودن آن داده اند. قابلیت اعتماد یا پایایی یکی از ویژگیهای فنی ابزار اندازه‌گیری است. مفهوم یاد شده به این امر سر و کار دارد که ابزار اندازه‌گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می‌دهد (مقیمی، ۱۳۹۱). دامنه ضریب قابلیت اعتماد از صفر (عدم ارتباط) تا ۱+ (ارتباط کامل) است. ضریب قابلیت اعتماد نشانگر آن است که تا چه اندازه ابزار اندازه‌گیری ویژگی های با ثبات آزمودنی و یا ویژگیهای متغیر و موقتی…

سلسله مراتب ارزش ها، نظریه های محتوایی

قرارداد گرایان: دراین آموزه عدالت مبتنی بر این است که هر شخصی مایل است برای نیل به بیشترین آزادی های اساسی، از حقی مساوی و سازگار برخوردار باشد.منفعت گرایان : براساس این دیدگاه الزامات عدالت باید به حداکثرسازی سعادت یارضایت کامل برای جامعه منجر شود.فمنیسم: عدل باید به گونه ای باشدکه خانم ها از فرصت های مشابه برخوردار باشند به طوری که بتوانند قابلیت های خود را توسعه دهند، در قدرت سیاسی سهیم شوند و به انتخاب های اجتماعی نفوذ نمایند و از امنیت اقتصادی برخوردار گردند (جعفرپور، صحت، ۱۳۹۱، ص ۷۲).عدالت اسلامی : عدالت اسلامی را در گفتار شهید مطهری به سادگی می توان درک نمود. ایشان سه معنی را برای کلمه عدالت بیان می کند :۱- موزون بودن ۲- تساوی و نفی هرگونه تبعیض است ۳- رعایت استحقاق ها و عطا…

محاسبه آلفای کرونباخ، تحلیل عاملی تائیدی

مقصود از اعتبار آن است که وسیله اندازه­گیری بتواند خصیصه و ویژگی مورد نظر را اندازه بگیرد. اهمیت اعتبار از آن جهت است که اندازه­گیری­های نامناسب و ناکافی می­تواند هر پژوهشی علمی را بی ارزش و ناروا سازد. اعتبار در اصل به صحت و درستی اندازه­گیری محقق بر می­گردد (خاکی، ۱۳۸۸، ۲۸۸). برای سنجش اعتبار ابزار پژوهش از دو روش اعتبارسنجی استفاده شده است. اعتبار محتوا[۱۱۷] و اعتبار صوری[۱۱۸]. اعتبار محتوا بر این امر دلالت دارد که آیا شیوه یا ابزار جمع­آوری داده­ها به خوبی معرف همان محتوایی است که باید اندازه­گیری شود یا نه. این روش با پوشش کل محتوای یک سازه معین سر و کار دارد و معمولا از طریق ضریب لاوشه (CVR) یا نسبت اعتبار محتوا گزارش می­شود (میرزایی، ۱۳۸۸، ۲۰۵). لاوشه[۱۱۹] یک روش پر کاربرد را برای سنجش اعتبار…

تحلیل محیط بیرونی، موضوعات استراتژیک

هدف بزرگ مورد نظر به صورت کمی یا کیفی بیان شود. جلو زدن از یک رقیب اصلی را مبنا قرار دهد. یک سازمان شاخص را مدل قرار دهد. تحول درونی به سوی سازمانی بزرگ و موفق را محور قرار دهد. (کیانی،۱۳۷۳) تعیین ارزش­های سازمانی ارزش­های بنیادی اصول اعتقادی و اخلاقی اساسی سازمان است. ارزش‌های بنیادی اهمیت ذاتی دارند و نه توجیه اقتصادی. ارزش­های بنیادی به سادگی با تغییر شرایط تغییر نمی­کنند. ارزش‌های بنیادی واقعی حتی در صورت بروز ضرر نیز ترک نمی­شوند. ارزش‌های بنیادی را نباید باسیاست‌های کاری که ارزش پایدار نیستند نظیر کیفیت، اگر واقعاً ارزش نباشد( اشتباه گرفت. نکته مهم در ارزش­های بنیادی این است که باید عمیقاً مورد اعتقاد و عمل مدیران سازمان باشد. این متن می­تواند به عنوان مبنای منشور اخلاق انسانی- حرفهای کارکنان سازمان پذیرفته و تبلیغ شود….

تحلیل محتوای کتاب های درسی، محتوای کتاب های درسی

برای تحلیل محتوای کتاب های درسی زمینه ها وکاربردهای متنوّعی را می توان در نظر گرفت که موارد زیر از جمله آن ها می باشند:بند اوّل : کاربرد توصیفیاین نوع کاربرد در پی شناخت پدیده ها و بیان و توصیف دقیق آن ها می باشد. این کاربرد، نوعی عکس برداری از واقعیّت ها و پدیده ها می باشد که در آن پژوهشگر به شناخت و درک پدیده ها از جوانب و زوایای مختلف دست می یابد. درواقع کاربرد توصیفی، شامل مطالعه جنبه­های ظاهری کتاب درسی همچون تعداد واژه ها، طول جمله ها، حجم کتاب، تعداد تصاویر، مثال­ها، تنوع رنگ ها ومیزان تمرین ها می باشد. این مطالعه هم چنین می تواند به شناخت روابط متغیّرها با یکدیگر و متغیّرهای دیگری مانند سهولت تدریس، پیشرفت تحصیلی فراگیران و… بپردازد. رویکرد توصیفی در مطالعات تحلیل…

اهداف برنامه درسی، مراحل تحلیل محتوا

مبحث سوم : روش شناسی تحقیقتحقیق عبارت است از فرایندی منظم و سیستماتیک به منظور حقیقت یابی کردن، تبیین روابط بین متغیرها و به طور کلی کسب شناخت راجع به موقعیّت های نامعیّن.در انجام این پژوهش محتوای کتب درسی مورد مطالعه، از نظر محتوایی تجزیه گردیده، سپس به تحلیل این مفاهیم و میزان انطباق آن ها با اصول حاکم بر محتوای کتب درسی پرداخته خواهد شد.به طور کلی روش تحقیق در این پژوهش، به شیوه تحلیل محتوا و با تأکید بیشتر روی داده های کیفی است. در ادامه به بررسی این روش تحقیق خواهیم پرداخت.گفتار اوّل : تحلیل محتواتحلیل محتوای کتب درسی کمک می کند تا مفاهیم، اصول، نگرش ها، باورها، و کلیه اجزاء مطرح شده در قالب دروس کتاب، مورد بررسی علمی قرار گرفته و با اهداف برنامه درسی، مقایسه و ارزشیابی…

دانلود پایان نامه مدیریت با موضوع مدل انسان پیچیده

مدل انسان پیچیده مدل انسان پیچیده بر اساس نگرش سیستمی از سوی اسکین طراحی شد. پیچیدگی در این مدل به دلیل وجود تعامل بین ابعاد مختلف افراد و محیط کار، حاصل می شود. در این مدل از طریق ایجاد پاداش های مادی و غیرمادی که بر روی عملکرد تاثیر می گذارند، عملکرد بهتری به دست می آید. پاداش ها به دنبال عملکرد حاصل شده و می توانند آن را تحت تاثیر قرار دهند؛ ولی در ایجاد شرایط مناسبی که به عملکرد بالاتر منجر گردد، ابزار مناسبی نیستند. نگاره ذیل تعامل اجزای مدل انسان پیچیده را نشان می دهد: ( شکل ۲-۱۱) : مدل انسان پیچیده مبتنی بر نظریه سیستمی در انگیزش چنان که مشاهده می شود، با استناد به مدل انسان پیچیده عوامل اثرگذار بر عملکرد افراد از عوامل متعددی سرچشمه…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...