جراحی دندان |
اقبال روز افزون به جراحیهای زیبایی و عواقب آن
مبحث اول: اقبال روز افزون به جراحیهای زیبایی و عواقب آن بهتر است پیش از ورود به مسئله جراحیهای زیبایی، وجوه تمایز این جراحیها با جراحیهای درمانی بررسی شود. شاخه جراحی زیبایی که یکی از شاخه های تخصصی پزشکی است مانند هر جراحی دیگری دارای مخاطراتی است که جزئی از آن به حساب میآید و حتی در صورتی که پزشک تمامی مسائل حرفه ای و فنی را رعایت نماید باز هم احتمال اینکه برای متقاضی این قبیل اعمال جراحی خطراتی پیش بیاید چه در اثر مشکلاتی که بیمار از قبل داشته و به دنبال این جراحی تشدید شده و چه بر اثر نقص دانش پزشکی در زمینهی اعمال جراحی زیبایی، وجود دارد. اما بهتر است بیش از هر چیز به این نکته توجه نمود که…
تصمیم گیری، حقوق عمومی، دندانپزشکی
اینکه دادگاه عالی از این دیدگاهها پیروی می کند تاخیر مشخص نیست اما آنها برای قانع ساختن مقامات دولتی در ارائه دلیل کافی برای دادگاه در دامنه گسترده از تصمیمات کافی هستند .درموسسه جراحی دندانپزشکی[۱۷۲] پرونده شامل ارائه دلیل برای انجام یک قضاوت آکادمیک است ،سرلی جی بعضی از پروند ه های اخیر مشابه را بیان کرده است . او گفته است که یک وظیفه کلی برای ارائه دلیل در تصمیم اخذ شده وجود ندارد و سوالی که برای دادگاه مطرح است این است که آیا یک تقاضای کلی از انصاف یا ویژگی یک تصمیم کلی را می توان برای این وظیفه به کار برد .اوگفت که : هر یک از پرونده ها بین دو قطب قرار می گیرند یا احتمالا و در صورت امکان در…
تخلفات انتظامی پزشکی
۳-۱-۲- تخلفات انتظامی پزشکی مسؤولیت انتظامی پزشک پزشکان ملزم به نظامات طبّی و پرهیز از امور خلاف شأن و حیثیت پزشکی می باشند. ماده ۱۴ آیین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلان حرفه های پزشکی و وابسته می گوید:«جذب بیمار، به صورتی که مخالف شؤون پزشکی باشد؛ همچنین، هر نوع تبلیغ گمراه کننده از طریق رسانه های گروهی و نصب آگهی در اماکن و معابر، خارج از ضوابط نظام پزشکی، ممنوع است. تبلیغ تجاری کالاهای پزشکی و دارویی، از سوی شاغلان حرفه های پزشکی، همچنین نصب علامات تبلیغی که جنبه تجاری دارند در محل کار آنها، مجاز نیست.» انجام امور خلاف شأن پزشکی و ارتکاب اعمالی که براساس ماده ۳ قانون مذکور، موجب هتک حرمت جامعه پزشکی می گردد، ممنوع…
قانون دیوان عدالت اداری، دیوان عدالت اداری، بودجه آموزش عالی
در وزارت دفاع[۲۲۶] دادگاه منطقه ای این قانون را ارائه داد که گرچه یک اصل کلی برای ارائه دلیل از جانب تصمیم گیرندگان در اخذ تصمیم وجود ندارد .وظیفه
رعایت انصاف به ارائه دلایل نیاز دارد ، که شرایط پرونده نیاز دارد . متقاضی از تصمیم دادگاه باخبر شده و درباره فعل متقاضی بدون هیچ گونه دلیلی حکم صادر شد. فعل متقاضی که خارج از حیطه است و یک گناه محسوب می شود با حذف مواد ضد اخلاقی ناشی شده است . بنابراین یک وظیفه مشخص در این قانون موضوعه وجود ندارد و دادگاه نیاز دارد که دلایل باانصاف ارائه شوند . در این حال متقاضی و یا اعضاء خانواده حق ارائه دلیل را دارند .در بخش رسمی جبران خسارت به نفع یک طرف[۲۲۷] و…
اصول موضوعه، تصمیم گیری، حقوق خصوصی
در همین حال خود پرونده جراحی دندان و دلایل مطرح شده درباره آن رد شدند چون بیا ن شده که دادگاه در وهله اول به دنبال تعیین کیفیت تصمیم اخذ شده نبوده است . در نتیجه سدلی ال جی نشان می دهد که دادگاه در این زمینه اقدام مناسبی انجام نداده است و در گروه پرونده هایی چون جراحی دندان ممکن است این کار چندان مشکل نباشد[۱۸۴].به هر حال می توان فرض کرد که قانون انگلیس یک وظیفه کلی برای ارائه دلیل را بیان کرده است .جالب توجه است که یک مطلب محدود کننده توسط سرآنتونی درهاسا[۱۸۵] مطرح شده است .مدعی که یک فلسطینی ساکن بیت لحم است اموالش توسط نیروهای اسرائیلی در سال ۲۰۰۵ تخریب شده و در مورد تصمیم وزیر کشور برای ارائه…
پایان نامه روانشناسی در مورد : ویژگیهای ابعاد معنویت و تجارب معنوی
جیمز (۱۹۱۰) چهار خصوصیت مهم را برای تجارب معنوی بر میشمارد: غیر قابل توصیف بودن شهود گذرا بودن فعل پذیری. نیلسن و کانترل (۱۹۸۰، به نقل از فونتانا، ۱۳۸۵) معتقدند که معنویت شش ویژگی دارد: اعتقاد به واقعیت فوق طبیعی، تمایز بین واقعیت امر دنیوی و امر قدسی، تلاش برای دستیابی به سطوح برتر آگاهی، اعتقاد به آخرت، نظام نامه اخلاقی، رشد هماهنگی درونی، که در کل معنویت بیانگر شیوهای از زندگی است که اتحاد بخش هر یک از این کیفیات است. الدز (۱۹۹۳، به نقل از وست، ۲۰۰۰) نیز از دیدگاه الهیات به دوازده موضوع عمده و حساس در معنویت عصر جدید اشاره میکند که عبارتند از: معنویت عصر جدید برآگاهی یافتن فرد از خود تاکید میکند، برمسئولیت و انتخاب شخصی تأکید میورزد،…
پایان نامه روانشناسی در مورد : ویژگیهای ابعاد معنویت و تجارب معنوی
جیمز (۱۹۱۰) چهار خصوصیت مهم را برای تجارب معنوی بر میشمارد: غیر قابل توصیف بودن شهود گذرا بودن فعل پذیری. نیلسن و کانترل (۱۹۸۰، به نقل از فونتانا، ۱۳۸۵) معتقدند که معنویت شش ویژگی دارد: اعتقاد به واقعیت فوق طبیعی، تمایز بین واقعیت امر دنیوی و امر قدسی، تلاش برای دستیابی به سطوح برتر آگاهی، اعتقاد به آخرت، نظام نامه اخلاقی، رشد هماهنگی درونی، که در کل معنویت بیانگر شیوهای از زندگی است که اتحاد بخش هر یک از این کیفیات است. الدز (۱۹۹۳، به نقل از وست، ۲۰۰۰) نیز از دیدگاه الهیات به دوازده موضوع عمده و حساس در معنویت عصر جدید اشاره میکند که عبارتند از: معنویت عصر جدید برآگاهی یافتن فرد از خود تاکید میکند، برمسئولیت و انتخاب شخصی تأکید میورزد،…
سقط جنین غیر درمانی
گفتار چهارم: سقط جنین غیر درمانی این نوع سقط جنین بیان کننده ی دیگر مواردی است که از دیگر مصادیق مجاز سقط جنین در دنیا است و با توجه به اینکه مقنن ما آنها را از موارد مجاز سقط جنین عنوان نکرده است آنها را تحت عنوان سقط جنین غیر درمانی ذکر کرده ایم؛ که نقطه ی مقابل سقط جنین درمانی است؛ که تحت عنوان چند بند به ذکر آنها می پردازیم. بند اول: سقط جنین به دلیل مشکلات اقتصادی آنگاه که انفجار جمعیت یعنی رشد ناموزون و مشکل آفرین جمعیت به گونه ای باشد که امکانات جامعه توان پذیرای آن را نداشته باشد در این صورت مساله سقط جنین موضوعیت پیدا می کند و اگر انفجار جمعیت منجر به معضل اقتصادی نگردد این گونه…
بررسی رابطه عسر و حرج با اضطرار
تفاوت عسر و حرج با اضطرار در این است که قاعده نفی عسر و حرج می گوید: هر حکمی که از قبل آن عسر و حرج لازم آید از حیطه ی تشریع و قانونگذاری مرفوع است چه آن حکم، حکم وضعی باشد و چه تکلیفی؛ و در این صورت فرقی نمی کند که حکم تحریمی باشد یا ایجابی. اما ادله اضطرار می گوید: اعمالی که شخص از روی ضرورت و اضطرار انجام می دهد در صورتی که از نظر شرع و قانون ممنوع باشد، مسئول آن نیست. به این معنا که حکم تکلیفی برداشته می شود، اما حکم وضعی برداشته نمی شود.[۱] در حقوق مصادیق متعددی وجود دارد که در آنها هم عسر و حرج و هم اضطرار صدق می کند؛ مثلا کسی که به…
خطای پزشکی -مسئولیت مدنی پزشکان -مصادیق عمومی خطای پزشک
بررسی مصادیق خطر پزشکی – که عنصر اساسی موضوع بیمه نامه های مسؤولیت پزشکی را تشکیل می دهد – بدون مطالعه مفهوم و معیارهایی که برای سنجش خطای پزشکی به کار می رود، میسر نیست. هدف اصلی این گفتار، مطالعه این امور است. الف) مفهوم و معیار سنجش خطای پزشکیحقوقدانان میان خطای شغلی و خطای عادی تفکیک قائل می شوند. خطای حرفه ای تخلف از موازین و الزاماتی است که در یک حرفه، صاحب فن باید آن را انجام دهد ولی خطای عادی، تخلف از اصول و قواعد عمومی است، بدون اینکه ربطی به حرفه خطاکار داشته باشد.[۴۵] ثمره تفکیک خطای شغلی از خطای معمولی این است که برای تشخیص خطای شغلی باید به عرف صاحبان حرفه رجوع کرد ولی خطای عادی را باید با…
تدابیر بهداشتی و وظایف مسئولین کانون اصلاح و تربیت
در قسمت بعد، وظایف مسئولین کانون که شامل مدیر کانون، مددکاران اجتماعی، مراقبین تربیتی و انتظامی کانون مورد بررسی قرار میگیرد. مطابق آییننامه اجرایی کانون اصلاح و تربیت و دستورالعمل تنظیمی توسط مسئولین کانون هر یک از مسئولین کانون دارای وظایف و اختیاراتی هستند و موظفند که آنها را رعایت نمایند و در صورت تخلف و عدم رعایت آن مواخذه و تنبیه میگردند. الف- تدابیر کمیته بهداشت و درمان و تغذیه مطابق ماده۱۱۰ آیین نامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور« بهداری موسسه یا زندان مکلف است برای پیشگیری از سرایت بیماریهای واگیردار مانند بیماریهای آمیزشی، سل، ایدز و نظایر آن وارد عمل شده، با بهره گرفتن از همکاری و کمک مالی و فنی وزارتخانهها و موسّسات و انجمنها نسبت به…
مسئولیت مدنی و کیفری پزشکان
ماهیت و ارکان مسؤولیت مدنی پزشک مسؤولیت مدنی، به معنای تعهد به جبران خسارت است. دو نظریه مرسوم که مبانی مسؤولیت مدنی را تشکیل می دهند نظریه خطر و نظریه تقصیر می باشند. در میان فقها، از تقصیر، به تعدّی و تفریط یاد می گردد و مواد ۹۵۱ تا ۹۵۳ قانون مدنی، متضمن این معنا می باشد. ریشه فقهی نظریه خطر را در قاعده «من لَه الغنم فعلیه العزم» می توان یافت. براساس نظریه تقصیر، زیان دیده باید تقصیر زیان رساننده را ثابت کند. اما در نظریه خطر (که با وقوع انقلاب صنعتی و گسترش خسارت، در اروپا، مورد توجه قرار گرفت)، جهت سهولت در طرح دعاوی مدنی، زیان دیده نیازی به اثبات تقصیر زیان رساننده ندارد و تنها باید وجود رابطه علیت میان ضرر…
بیمههای اجتماعی، بیمههای اشخاص
غرامت دستمزد ایامی که کارگر بیمه شده به دلیل بیماری یا مصدوم شدن (عادی یا ناشی از کار) به گواهی پزشک معتمد نیاز به معالجه یا استراحت داشته باشد و نتواند سر کار خود حاضر شود، بیمه اجتماعی، مبالغی متناسب با آخرین دستمزد وی تا مدت معینی به وی میپردازد. شرایط پرداخت غرامت دستمزد از کشوری به کشور دیگر فرق میکند. مطابق با بررسیها و مصاحبه با این وجود شباهتهایی، بین آنها مشهود است. ویژگیهای عمده پرداخت غرامت دستمزد به شرح زیر است:اصل شایستگی کمتر: مبالغ پرداختی از طرف بیمه اجتماعی به بیمه شده معمولاً کمتر از دستمزد قبلی وی میباشد. دلیل این امر را عدم تشویق کارگر به تمارض و کمکاری، ذکر نمودهاند. درصد غرامت دستمزد نسبت به مزد بتدریج افزایش یافته به طوریکه…
نرخگذاری تجربی، تشخیص بیماری
گاهی اوقات لازم است که به جهت تشخیص بیماری، آزمایشات متعددی از قبیل عکسبرداری انجام شود که این گونه هزینهها را میتوان تحت شرایط اینگونه قراردادهای گروهی پوشش داد.بیمه گروهی دندانپزشکی[۳۱] در تمام جهان هزینههای دندانپزشکی، همیشه از گرانترین نوع خدمات بیمههای درمانی محسوب میشود. اخیراً در بسیاری از شرکتهای بیمه در کشورهای پیشرفته و صنعتی این پوشش را ارائه دادهاند. غرامت قابل پرداخت در شرایط این بیمهنامه به دو صورت تامین میگردد. یا شرایط قرارداد طوری تنظیم شده که حداکثر هزینههای قابل پرداخت در سال برای هر بیمه شده معین و مشخص شده است که مبلغ آن از یک شرکت به شرکت دیگر متفاوت و با توجه به میزان حق بیمه و تعداد افراد گروه متفاوت است. یا در بعضی از طرحها، هزینههای دندانپزشکی…
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 09:34:00 ب.ظ ]
|