حامل های انرژی |
![]() |
برنامه ریزی استراتژی، کشورهای توسعه یافته
در سال ۲۰۰۴ شورای عالی برنامه ریزی استراتژی اصلاح بخش برق را تصویب کرد. قانون بازار برق ترکیه از سال ۲۰۰۱ به اجرا درآمد. بر اساس آن بازار آزاد برای تولید و توزیع برق ایجادشد. طبق قانون مذکور، شرکت دولتی که هر سه بخش تولید، توزیع و انتقال برق را برعهده داشت به تفکیک حوزههای تولید و بازرگانی در اختیار بخش خصوصی قرار داده شد.در سال ۲۰۰۲ چهار مرحله برنامه رقابتی کردن بازار برق به شرح ذیل اعلام شد: مجوز تاسیس شرکت برق و گاز طبیعی به بخش خصوصی. اعطای حق انتخاب تولید شرکت برق به مصرف کنندگان عمده. راه اندازی مرکز توافقات مالی برای تسویه و تراز مبادلات. بهره برداری کامل از مرکز مالی فوق. در سال ۲۰۰۴ پارلمان ترکیه طرحی را به تصویب رساند که طی آن هزینههای تولید نفت داخل…
معیارهای ارزیابی عملکرد، معیارهای ارزیابی
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق ۲-۱، مقدمه اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها و اصلاح قیمت حاملهای انرژی، با توجه به اثرگذاری بر متغیرهای اقتصاد کلان، مصرف بخش خصوصی و تولید زیر بخشهای صنعت از حساسیت بالایی در اقتصاد کشور برخوردار است. یکی از مهمترین مزیتهای اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها، که موجب شد اقتصاددانان زیادی از این قانون حمایت کنند این بود که حذف یارانههای غیر مستقیم در بازار انرژی، میتواند موجب شفافیت بیشتر و واقعی شدن قیمتهای نسبی در بازار و در نتیجه اصلاح علامتدهی قیمتها در تخصیص منابع در اقتصاد کشور شود. البته انتظار میرود که این دستاورد به مرور و در بلند مدت ایجاد شود. بر اساس مبانی علم اقتصاد، قیمتهای نسبی در بازار آزاد، آشکارکننده فرصتهای کسب سود و رفع کننده کمبودها و مازادها در بازار است….
الگوریتم بهینه سازی علف های هرز، فرآورده های سوختی نفتی
از طرفی تأثیر نفت و حامل های انرژی به ویژه بنزین ، گازوئیل و … در اقتصاد کشور برکسی پوشیده نیست، بنابراین تحقق توسعه پایدار ، در گرو آن است که تولید و بهره برداری از انرژی همراه با سایر نهادها نظیر تکنولوژی، منابع انسانی ، مواد اولیه ، منابع مالی و… بطور هماهنگ و هم ساز برنامه ریزی شود. مصرف فراورده هایی همچون نفت سفید[۳] ، نفت کوره[۴] ، بنزین موتور[۵] و نفت گاز[۶] با در نظر گرفتن اهمیّت آن در بخش های مختلف ، نقش اساسی در رشد و توسعۀ اقتصادی کشورها ایفا میکند . بررسی مصرف آتی تقاضای فرآورده های نفتی در جهت شناخت دقیق و صحیح از ساختار رفتاری مصرف ، به منظور برنامه ریزی دقیق در راستای تحقق اهداف مورد نظر، امری ضروری است. آگاهی از میزان تقاضای…
پایان نامه با موضوع مشعل های دوگانه سوز
چکیده با توجه به وجود مشکلاتی که در موتورخانههای تاسیساتی و اداره جات بزرگ و همچنین کارخانجات صنعتی از نظر قحطی گاز و غیره وجود دارد میتوان از مشعلهای دوگانه سوز در موتورخانههای تاسیساتی استفاده کرد. معمولاً در مناطقی از قبیل مناطقی که سر خط لوله کشی سراسری گاز میباشند مشکلاتی همچون قعطی گاز و تعمیرات وجود دارد که برای جلوگیری از مشکلات گرمایشی در کارخانجات و ادارهها و همچنین ساختمان مسکونی از مشعلهای دوگانه سوز، یا دو سوخته استفاده میشود. با استفاده از مشعلهای دوگانه سوز (دو سوخته) میتوان با استفاده از یک مخزن ذخیره گازوئیل در موتورخانه در زمان قطعی گاز سوخت مشعل را تغییر داده و به جای گاز از گازوئیل برای گرم کردن آب دیگ استفاده کرد. مقدمه در ادامه مطالبی در مورد کاهش مصرف انرژی و همچنین طول…
شنود از طریق فیشینگ
گفتار دوم : شنود از طریق فیشینگ هر روزه دزدان اینترنتی راه های جدیدی را برای بدست آوردن هویت شخصی افراد و دست یابی به اطلاعات شخصی آنها به کار می برند . یکی از روش هایی که اخیراً بسیار مورد توجه آنها قرار گرفته و البته کمی هم پیچیده می باشد ، فیشینگ نام دارد . فیشینگ در حال حاضر یکی از مهمترین جرایم در فضای سایبر است . عبارت فیشینگ برای توصیف نوعی از جرم که با تلاش فریبکارانه برای بدست آوردن اطلاعات حساس است شناخته می شود . ( گرکی ، ۱۳۸۹ ، ۴۹ ) فیشینگ یک تکنیک قدیمی ( بیشتر از بیست سال پیش ) برای شنود اطلاعات کاربران است که همچنان امروزه هم مورد استفاده هکرها است . فیشینگ به زبان ساده یعنی صفحه ای شبیه صفحه لاگین…
تاریخچه ارزیابی عملکرد، ارزیابی عملکرد سازمان
توزیع یارانهها در دهههای اخیر با هدف پایین نگه داشتن سطح عمومی قیمتها وافزایش رفاه مصرفکنندگان، مانع از ایجاد تحرک و پویایی لازم در اقتصاد شده بود، به گونهای که حجم بسیار زیاد حمایتهای دولتی(تخصیص یارانه،حدود ۲۶% تولید ناخالص داخلی) دولت را با مشکلات بسیار زیادی مواجه کرده بود و تولید ناخالص داخلی طی سه دهه رشد چندانی نداشته است.این دلایل ضرورت اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها را دو چندان کرده بود(علیزاده، ۱۳۸۹).هدفمندی در مرکز پژوهشهای مجلس اینگونه تعریف شده است:”هدفمند سازی بر این فرض استوار است که بخشی از جامعه برای دریافت کمکهای انتقالی در اولویت بیشتری هستند و از آنجا که منابع محدود است، باید در توزیع این کمکها، اولویتها رعایت شود. منظور از هدفمندسازی، تعیین کسانی است که واجد شرایط دریافت کمکهای انتقالی هستند، به نحوی که رفاه حاصل از پرداختهای…
صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی
آثار کوتاه مدت حاصل از برنامه فوق کاهش ۲۴ درصدی تولیدات صنعتی ورشد ۱۵٫۷ درصدی بیکاری بود. با تقویت بخش خصوصی، به تدریج آثار اولیه رفع و این بخش به موتور محرک اقتصاد تبدیل شدو با ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی توسط این بخش در سال۱۹۹۲ نرخ بیکاری کشور کاهش قابل توجهی یافت. براساس نتایج مطالعه ای در مورد منافع و زیانهای افزایش قیمت انرژی بر خانوار در لهستان، میزن رفاه از دست رفته با کششهای قیمتی ارتباط داشته و در اثر افزایش قیمت حاملهای انرژی، خانوارهای پردرآمد رفا بیشتری از دست میدهند. بلغارستان کشور بلغارستان قبل از ایجاد اصلاحات اقتصادی برای حمایت از خانوارهای کم درآمد و تولیدکنندگان از بخش انرژی به شدت حمایت میکرد. با شروع برنامههای آزادسازی اقتصادی، به منظور کاهش بدهیهای عمومی و افزایش سرمایه گذاری، حمایتها در این…
محاسبه ارزش افزوده اقتصادی، نرخ بازده حقوق صاحبان سهام
نمودار ۱ ۱-۷، پیشینه علمی و مطالعات انجام شده گذشته فاز اول قانون هدفمندکردن یارانهها با دستور رییس جمهور وقت، از یکشنبه آذر ماه ۱۳۸۹ با اجرای طرح (( اصلاح قیمتها )) آغاز شد. با این اعلام رسمی، قیمت حاملهای انرژی در مرحله اول اصلاح گردید، حاملهای انرژی ذکر شده در این اطلاعیه، بنزین، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع، گاز خودرو، نفت سفید، گاز طبیعی و برق بودند. در همین رابطه به هر ایرانی که در طرح ثبت نام نموده بود، برای هر دو ماه مبلغ ۸۱۰۰۰ تومان یارانه پرداخت شد. (اکبری وموذن زاده، ۱۳۹۱)با شروع اجرای فاز اول طرح هدفمندی یارانهها، صنایع انرژی بر با مشکلاتی از جمله بالا رفتن بهای تمام شده و پایین آمدن سود ناخالص و سود خالص مواجه شدند، از جمله این صنایع میتوان، صنایع…
قانون هدفمند سازی یارانه، تولید ناخالص داخلی
نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بند ۴ سیاستهای کلی قانون برنامه توسعه اول (مصوب ۱۳۶۸) به موضوع تغییر سهمیههای اساسی پرداخته شد. به نحوی که یارانههای پرداخت شده در چارچوب نظام تامین اجتماعی کشور به تدریج صرفا متوجه افراد کم درآمد جامعه شد. قانون برنامه دوم توسعه (مصوب ۱۳۷۳) به موضوع ادامه سیاست پرداخت یارانه برای کالاهای اساسی و دارو و حتی الامکان علنی کردن بخشی از یارانههای پنهان و همزمان با آن تقویت نظام اجتماعی، بیمه امداد و برقراری و تامین کمکهای مستقیم در موارد لازم تاکید گردید. همچنین در قانون برنامه سوم توسعه (بند الف ماده ۴۶)، دولت مکلف به انجام اقدامات قانونی به منظور هدفمندکردن پرداخت یارانه کالاهای اساسی وحاملهای انرژی و سایر موارد شد. علاوه بر این فصل، فصل هشتم قانون برنامه چهارم توسعه (مصوب ۱۳۷۳)…
محاسبه ارزش افزوده اقتصادی، نرخ بازده حقوق صاحبان سهام
۱-۷، پیشینه علمی و مطالعات انجام شده گذشته فاز اول قانون هدفمندکردن یارانهها با دستور رییس جمهور وقت، از یکشنبه آذر ماه ۱۳۸۹ با اجرای طرح (( اصلاح قیمتها )) آغاز شد. با این اعلام رسمی، قیمت حاملهای انرژی در مرحله اول اصلاح گردید، حاملهای انرژی ذکر شده در این اطلاعیه، بنزین، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع، گاز خودرو، نفت سفید، گاز طبیعی و برق بودند. در همین رابطه به هر ایرانی که در طرح ثبت نام نموده بود، برای هر دو ماه مبلغ ۸۱۰۰۰ تومان یارانه پرداخت شد. (اکبری وموذن زاده، ۱۳۹۱)با شروع اجرای فاز اول طرح هدفمندی یارانهها، صنایع انرژی بر با مشکلاتی از جمله بالا رفتن بهای تمام شده و پایین آمدن سود ناخالص و سود خالص مواجه شدند، از جمله این صنایع میتوان، صنایع فولاد سازی،…
نرخ بازده حقوق صاحبان سهام، قانون هدفمند سازی یارانه
همانطور که از سخنان بارنارد نیز پیداست، هدف تشکیل سازمانهای تولیدی و بازرگانی کسب انتفاع پولی است. از طرفی افزایش قیمت نهادههای انرژی، به طور مستقیم هزینه تولیدکنندگان داخلی را افزایش داده است. به عبارت دیگر انتفاع پولی که مد نظر بارنارد است را تهدید کرده است. زمانزاده بر این باور است که :“افزایش قیمت نهادههای انرژی، به طور مستقیم هزینه تولید کنندگان داخلی (البته به نسبت میزان انرژی بر صنایع مختلف) را افزایش داده است. در مقابل با توجه به کنترل قیمتی بسیاری از محصولات صنایع از سوی دولت، درآمد بنگاههای تولیدی به طور متناسب با هزینهها افزایش نیافته است. این افزایش ناگهانی هزینهها، حاشیه سود بنگاهها را در کوتاهمدت تحت تاثیر قرار داده و ممکن است با زیانده شدن بسیاری از شرکتها، موجی از تعطیلی و ورشکستگی بنگاهها ایجاد کند.”(زمان زاده،۱۳۹۰)در…
تولید ناخالص داخلی، هدفمندسازی یارانه
فصل اول: کلیات تحقیق ۱-۱، مقدمه اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها و اصلاح قیمت حاملهای انرژی، با توجه به اثرگذاری بر متغیرهای اقتصاد کلان، مصرف بخش خصوصی و تولید زیر بخشهای صنعت از حساسیت بالایی در اقتصاد کشور برخوردار است. افزایش قیمت حاملهای انرژی مدتهاست که در اقتصاد ایران محل بحث و منازعه بوده است و با توجه به اهمیت موضوع و تاثیر آن بر اقتصاد و رفاه جامعه، مطالعهها و و بررسیهای بیشتر و جامعتر در این حوزه ضروری به نظر میرسد. قیمتگذاری حاملهای انرژی در اقتصاد ایران به وسیله دولت انجام شده و همیشه پایینتر از قیمتهای جهانی بوده است. به نظر میرسد ادامه این شیوه برای اقتصاد ایران سخت و پرهزینه است و به همین دلیل، دولت و نهادهای سیاستگذاری سعی در اصلاح این شیوه قیمتگذاری حاملهای…
قانون تجارت الکترونیکی، اطلاعات دیجیتالی
به عنوان مثال : چنانچه شخصی صحبت دو نفر را از کنار آیفون منزل بشنود و یا به طور عادی صحبت دو نفر را استراق سمع کند ، نمی توان اقدام او را مشمول ماده ۲ دانست . بنابراین به توضیح مختصری در خصوص این چهار سامانه می پردازیم .۱ . سامانه های رایانه ای :این واژه که ترجمه عبارت ( system computer ) می باشد ، دارای تعاریف مختلفی است و شاید تعریفی که بند A و@
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 10:18:00 ق.ظ ]
|