داستان سیاوش |
![]() |
پناهندگی و حمایت از پناهنده در دوران قبل از جامعه ملل
«مفهوم پناه جستن که عموما با یک محل یا مکان ملازم است در تاریخ بشری ریشه ای بسیار کهن دارد و همچون بسیاری دیگر از مفاهیم اجتماعی پیش از آن که ردپایی در تاریخ مکتوب بر جای گذارد، در جوامع بشری وجود داشته است[۲].»به گونه ای که تاریخ آن را پدیده ای بس دیرپا و همزاد زندگی اجتماعی انسان می داند، چنان که گروهی «آدم و حوا» را نخستین پناهندگان تاریخ خوانده اند[۳]. پدیده ترس از جان در مقابل یک خطر خارجی و پناه گزیدن در یک محل امن را می توان غریزه مشترک در همه جانداران توصیف کرد. «همین ترس غریزی انسان اولیه را به جانب غارها و شکاف های کوه های صعب العبور کشانید. بعدها با گردآمدن انسان ها به دور یکدیگر و تشکیل جوامع ابتدایی، ترس از نیروهای مافوق الطبیعه…
عشق در ادبیات حماسی
عشـق همواره از مهم ترین مفاهیم در ادبیات محسوب شده است، امّا نوع گرایش به آن و نمودش در دوره های گوناگون، متفاوت بوده است. حضور این مضمون در آثار شعرا جاذبه ای وصف ناپذیر ایجاد کرده است. در اکثر قریب به اتّفاق منظومه های فارسی به داستان های عشقی پرداخته شده است. حتّی درآثار حماسی که جایگاه بیان دلاوری ها و جنگ های یک ملّت محسوب می شود نیز، به مناسبت، گریزی به یک ماجرای عشقی زده می شود. در تعریف این نوع آثار می خوانیم: «آثار حماسی انتقال دهنده ی خاطرات جمعی یک ملّت است که در یک فرآیند دراز مدّت تاریخی شکل گرفته است. شخصیت ها و قهرمانان آثار حماسی معمولاً ابرمردهایی هستند که برای دفاع از ارزش های موجود در یک جامعه با نیروی اهریمنی و شر نبرد می…
مسئولیت کیفری، قرارداد
بند دوم:مسئولیت کیفری در ایران باستانبنابر آن چه که در تاریخ تمدن «ویل دورانت» آمده است، در ایران باستان نیز چون روم و یونان باستان، اصل مسئولیت از اعمال دیگران نسبت به افراد بی گناه یعنی فرزندان و بستگان مجرم وجود داشته است و هرگاه نسبت به وجود تقصیر یا بی تقصیری متهم شک و تردیدی به وجود آمده یکی از ادله اثبات جرم بوده است که سرنوشت نهایی متهم یعنی رهایی یا محکومیت او به وسیله ی اردلی مشخص می شده است.ویل دورانت، در این باره می نویسد: «از اینکه، ممکن است این رو یه در زمان ساسانیان ابداع شده باشد، دلیلی در دست نداریم و باید گفت از دوران های قدیم تر، در ایران «اردالی» معمول بوده، چنان که در محاکمات دوران هخامنشی واگذاشتن متهم به اردلی یا (آزمایش ایزدی) مرسوم…
عشق در شعرهای شاملو و نیما
ب ـ عشق به مفاهیم انسانیدر این دوره¬ نیما به جهان هستی و انسانی به عنوان یک کل می نگرد نه انسانی جزئی به عنوان یک معشوق. در این دوره عشق شایسته ی آن است که نثار انسان و انسانیت گردد. عشق سرشار از همدردی و شفقت. آرمان های انسانی و آرزوی رستگاری و رهایی انسان، دردهای انسان معاصر، عدالت برای همه و آزادی انسان ها دغدغه ی اوست. نیما از بی¬¬عدالتی و رنج انسان ها دردمند و آزرده است:من به تن دردم نیستیک تب سرکش تنها پکرم ساخته و دانم این را که چراو چرا هر رگ من از تن من سفت و سقط شلّاقی¬ ستکه فرود آمده سوزان دم به دم در تن منتن من یا تن مردم، همه را با تن من ساخته اندو به یک جور و صفت می…
جایگاه زن در شاهنامه فردوسی
۳-۱-۱-۳ جایگاه زن در شاهنامه فردوسیبسیاری از قهرمانان و شخصیت های برجسته ی شاهنامه، زنان هستند که در داستان های عشقی شاهنامه نیز نقش های اساسی را ایفا می کنند. بررسی جایگاه و سیمای زن در شاهنامه، تنها با توجّه به جایگاه و وضعیت زن در فرهنگ و ادبیات این سرزمین قابل بررسی است.در عصر سرودن شاهنامه، زن جایگاه ممتازی در جامعه نداشته است و همواره به عنوان جنس دوّم در مقامی پایین تر از مرد قرار گرفته است. فردوسی نیز مانند همه ی اندیشمندان کهن از تأثیر شرایط اقتصادی سیاسی، اجتماعی و به طور کلّی شرایط فرهنگی روزگار خویش در امان نبوده و این مسأله در شاهنامه نیز انعکاس یافته است.به زنان در شاهنامه به دو صورت پرداخته شده است؛ گاه با زنانی وفادار، باهوش و خردمند مواجه ایم و گاه با…
عاشق شدن با نخستین نگاه
ب ـ عاشق شدن با نخستین نگاهرستم، یکّه تاز عرصه ی پهلوانی شاهنامه، پس از حضور شبانه ی تهمینه در خوابگاهش، با شنیدن سخنان دختر جوان، و دیدن چهره ی او به او دل باخت، تا مقدمات سرودن، بزرگترین تراژدی شاهنامه، مرگ سهراب، را فراهم آورد:چو رستم بدانسان پری چهـره دید ز هر دانشـی بهر او بهــره دید…بفـــرمود تـا مــوبد پُـر هنــــر بیایــد بخــواهد ورا از پـــدر(همان: ۹۰ـ۸۷)در ادامه ی همان داستان با ماجرای نسبتاً عاشقانه ی سهراب و گردآفرید مواجه ایم. گردآفرید با لباس مردانه به جنگ می آید، سهراب بر او چیره می شود و کلاه خود از سرش برمی دارد. سهراب با دیدن چهره ی گردآفرید، به او دل می بازد و به فرمان دل با او مدارا می کند. امّا در نهایت اسیر فریب گردآفرید می گردد.سودابه، همسر زیبای…
اظهار عشق اغلب از طرف زنان صورت می¬گیرد
د ـ اظهار عشق اغلب از طرف زنان صورت می گیرددر بررسی کلّی ماجـراهای عاشقانه شاهنامه نکته قابل توجه که در سیاق ادب فارسی کمتر به چشم می-خورد؛ حقّ اظهار عشق و پیشقدم شدن در همسرگزینی از جانب زنان است. در شاهنامه عموماً زن ابتدا عاشق می شود و به فراخور حماسه، بی مهابا و بی پرده به مرد محبوب خود ابراز عشق می کند؛ عشقی بی پروا و در عین حال آمیخته با عفت و وفاداری.در ماجرای دلباختن تهمینه به رستم؛ این تهمینه است که نیمه شب بر بالین رستم می رود و عشق خود را به او اظهار می کند. همچنین در ماجراهای سودابه و سیاوش، گلناز و اردشیر، آرزو دختر ماهان گوهرفروش و بهرام گور، زنان در ابراز عشق پیشگام هستند.در سایر موارد، این مرد است که معشوق را از…
مقدمه مقدمه: یکی از موضوعات مطرح در حقوق عمومی، حقوق شهروندی است که از مباحث مهم نظام های دینی و غیر دینی است. حقوق شهروندی، منعکس کننده آرمان جهانی عدالت و جامعه ای است که در آن هر انسانی بتواند از زندگی شرافتمندانه همراه با صلح، امنیت و رفاه برخوردار گردد. این حقوق توامان با پیدایش انسان بوده و با وجود او به وجود آمده است چرا که انسان موجودی است که کرامت خویش را از آفریدگار به ارمغان گرفته است. جایگاه حقوق و امتیازات شهروندان از مولفه های مهم اجتماعی، سیاسی و حقوقی دولت مدرن در جهان معاصر است. وقوع انقلاب در هر جامعه ای همراه با تحولات بنیادین و…
لیست پایان نامه ها
پایان نامه : تعیین مقادیر اجزاء بتن در یک متر مکعب پایان نامه : آئیننامه حفاظتی کارگاههای ساختمانی پایان نامه : بررسی و مقایسه تئوریهای دانشگاهی و عملیات اجرایی در کارگاه پایان نامه : بررسی هنر معماری ایران در دوره ساسانیان پایان نامه:روابط خارجی ایران در زمان نادر شاه دانلود پایان نامه:تأثیر تکنولوژی بر پیشرفت تحصیلی و درسی دانش آموزان ابتدایی پایان نامه:تجدید ارزیابی داراییها پایان نامه :خصوصی سازی و کاستی های سیستم مالی پایان نامه درباره اصلاحات پایان نامه:تأمین اجتماعی دانلود پایان نامه:مفهوم بازار و کارکردهای آن پایان نامه:گذر بین مد پیوسته و
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 08:56:00 ق.ظ ]
|