دختران چاق |
![]() |
مقاله حقوق : جرم قاچاق زنان در سطح بین الملل
در عصر حاضر استفاده از فن آوری های جدیدی که مرزهای ملی را از بین برده و تجارت های پر سود و غیر قانونی فراملی نیز گسترش یافته است و به موازات آن جرائم بین المللی و فراملی نیز روز به روز در حال افزایش است . این جرائم معمولا به صورت سازمان یافته انجام می شوند . «جرم سازمان یافته یک گروه تشکیل شده است که حداقل از سه نفر تشکیل شده و برای مدت زمان معینی (شرایط استمرار) وجود داشته باشد و هدف آن نیز اقدام هم آهنگ برای ارتکاب یک یا چند جرم شدید به منظور کسب مستقیم و غیر مستقیم منافع مالی و یا دیگر منافع مالی باشد»[۱] در این جنایات نوعا توسط گروه ها و سازمان های ارتکاب می یابند که دارای تشکیلات عظیم و بنیه مالی…
مقاله حقوق : جرم قاچاق زنان در سطح بین الملل
در عصر حاضر استفاده از فن آوری های جدیدی که مرزهای ملی را از بین برده و تجارت های پر سود و غیر قانونی فراملی نیز گسترش یافته است و به موازات آن جرائم بین المللی و فراملی نیز روز به روز در حال افزایش است . این جرائم معمولا به صورت سازمان یافته انجام می شوند . «جرم سازمان یافته یک گروه تشکیل شده است که حداقل از سه نفر تشکیل شده و برای مدت زمان معینی (شرایط استمرار) وجود داشته باشد و هدف آن نیز اقدام هم آهنگ برای ارتکاب یک یا چند جرم شدید به منظور کسب مستقیم و غیر مستقیم منافع مالی و یا دیگر منافع مالی باشد»[۱] در این جنایات نوعا توسط گروه ها و سازمان های ارتکاب می یابند که دارای تشکیلات عظیم و بنیه مالی…
دانلود پایان نامه حقوق درباره علل قاچاق زنان
گفتار چهارم : علل قاچاق زنان علل رواج پدیده قاچاق زنان در سه بخش می توان بررسی نمود : ۱ـ علل فرهنگی ۲ـ علل اقتصادی ۳ـ علل حقوقی ۱) علل فرهنگی برخی از صاحب نظران ، فقر و بیکاری را عامل گرایش قاچاقچیان به این شغل کثیف می دانند ! اما ذکر این نکته ضروری است که فقر تنهایی باعث انجام جرم نمی شود . فقر زمانی تاثیر گذار است که به موازات آن ، گفتار یا آرزوهای بلند پروازانه ارائه شود ؛ در آن صورت فقر غیر قابل تحمل می گردد و ثروتمندی ، ارزش محسوب می گردد. ۲ـ۱) ضعف اعتقادات دینی از آنجا که شغل قاچاقچیان انسان یک شغل غیر قانونی و یک فعل حرام است مستلزم ارتکاب محرمات بی شمار می باشند ، لذا هر گونه یک مؤمن…
دانلود پایان نامه حقوق درباره علل قاچاق زنان
گفتار چهارم : علل قاچاق زنان علل رواج پدیده قاچاق زنان در سه بخش می توان بررسی نمود : ۱ـ علل فرهنگی ۲ـ علل اقتصادی ۳ـ علل حقوقی ۱) علل فرهنگی برخی از صاحب نظران ، فقر و بیکاری را عامل گرایش قاچاقچیان به این شغل کثیف می دانند ! اما ذکر این نکته ضروری است که فقر تنهایی باعث انجام جرم نمی شود . فقر زمانی تاثیر گذار است که به موازات آن ، گفتار یا آرزوهای بلند پروازانه ارائه شود ؛ در آن صورت فقر غیر قابل تحمل می گردد و ثروتمندی ، ارزش
محسوب می گردد. ۲ـ۱) ضعف اعتقادات دینی از آنجا که شغل قاچاقچیان انسان یک شغل غیر قانونی و یک فعل حرام است مستلزم ارتکاب محرمات بی شمار می باشند ، لذا هر گونه یک مؤمن…
قوانین و کنوانسیون های موجود در زمینه مبارزه با قاچاق انسان
گفتار اول: در سطح بین الملل پاسخ های اولیه اسناد بین المللی اغلب در قالب راهکارهای پیشگیرانه (ماده اول مقاوه نامه ۹۰۴) و ماده قرارداد بین المللی ۱۹۲۱)، دعوت دولت ها به همکاری های بین المللی (ماده سه قرارداد ۱۹۳۳ و ماده هشت قرارداد تکمیلی بردگی)، بازگرداندن بزه دیدگان به وطن (ماده سه مقاوله نامه ۱۹۰۴) و الزام آن ها به جرم انگاری جلوه های ابتدایی قاچاق انسان است. بر این پایه، به استثنای ماده پنج قرارداد بین المللی چهار مه ۱۹۱۰ که به طور ضمنی مجازات تبعید را برای بهره کشی جنسی از زنان مقرر نموده است. اسناد بین المللی، پاسخ مشخصی را به کشورها دیکته نکرده بلکه آن ها را مکلف به پاسخ در قبال این پدیده کرده اند. افزون بر واکنش سازمان ملل به مظاهر اولیه قاچاق انسان که از…
سازمان های مسئول در زمینه مبارزه با قاچاق انسان در سطح بین المللی
مبحث اول:راهکارهای کاهش و مبارزه با قاچاق انسان الف) پیشگیری اجتماعی در یک تقسیم بندی کلی، پیشگیری اجتماعی و وضعی قابل تقسیم است[۱].پیش نویس لایحه پیشگیری از وقوع جرم در کنار پیشگیری قضایی از پیشگیری اجتماعی نیز نام برده است. به موجب بند الف ماده یک این لایحه، پیشگیری اجتماعی عبارت است از تدابیر و روش های آموزشی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دولت و نهادها و سازمان های غیر دولتی و مردمی در زمینه سالم سازی محیط اجتماعی و محیط فیزیکی برای حذف یا کاهش عوامل اجتماعی وقوع جرم . از نظر علمی این نوع پیشگیری که به پیشگیری اجتماعی جامعه مدار و پیشگیری اجتماعی رشد مدار تقسیم بندی می شود، به معنای ایجاد تغییرات و اصطلاحات فردی و محیطی است که منجر به اصلاح جامعه و فرد جلوگیری از جرم به صورت…
قانون مبارزه با قاچاق انسان، اسناد بین المللی
جامعه بین المللی، نهایتاٌ در ماده ۳ پروتکل قاچاق انسان، پس از گفتگوهای طولانی این جرم را استخدام، حمل و نقل، انتقال، پناه دادن یا دریافت اشخاص با تهدید یا اعمال زور یا دیگر شکلهای تحمیل، آدمربایی، دسیسه، فریب، سوء استفاده از قدرت یا موقعیت آسیبپذیری ازرهگذر داد و ستد پول یا منافع برای به دست آوردن رضایت فردی که بر شخص دیگری کنترل دارد به منظور بهرهکشی تعریف کرد. [۳۴]قاچاق، یعنی انتقال پنهانی یک چیز از یک نقطه به نقطه دیگر همانگونه که میتواند به شکلهای مختلف و تمهیدات پنهانسازی متنوع صورت گیرد میتواند گونههای مختلف داشته باشد. به عبارت دیگر بر اساس نوع چیزی که به صورت پنهانی از مکانی به مکان دیگر منتقل میشود میتوان از قاچاق اسلحه، قاچاق مواد هستهای، قاچاق اعضای بدن، قاچاق آثار فرهنگی، قاچاق حیوانات کمیاب…
قاچاق، قاچاق زنان
در سطح جهانی، همکاریها بر پایه اسناد بینالمللی است. برجستهترین این اسناد، کنوانسیون بینالمللی ضد بزههای سازمان یافته فراملی و پروتکلهای پیوست آن است که پیوندنامه پیشگیری، سرکوب و کیفر سوداگری اشخاص به ویژه زنان و کودکان در زمینه قاچاق زنان به طور مستقیم کارساز است. با آنکه نزدیک به یک دهه از تصویب این کنوانسیون و پیوندنامههای آن میگذرد، ولی ایران هنوز گامی برای تصویب آن به عنوان قانون عادی برنداشته، در حالی که بدون پیوست به کنوانسیون و پیوست های آن، نمیتوان در بستر جهانی با قاچاقچیان زنان ایران پیکار کرد و آنها را از میان برداشت.قانونگذار پیش از انقلاب در زمینه پشتیبانی از زنان در برابر سوداگری و قاچاق گامهای بهتر و استوارتری و به برخی از اسناد جهانی پیوسته است که این اسناد دربردارنده برخی تدبیرهای پیگیرانه در زمینه…
قاچاق، خانواده
در هر جامعه وقتی ارزشها و آداب بومی و مذهبی ضعیف شد و جای خود را به ارزشهای مادی داد، در این صورت باید منتظر لوازم و مقتضیات آن بود و در یک جمله، ضعف اخلاقی، سست شدن بنیانهای اعتقادی و تأثیر رسانههایی همچون ماهواره، اینترنت و مدگرایی شخص را در معرض آسیبهای جدی قرار میدهد و یکی از پیامدهای شوم آن این است که زنان و دختران، مورد شکار آدمربایان قرار گرفته و در نهایت به تنفروشی رو میآورند.یافتههای تحقیقی که از ۵۰ نوجوان و جوان دختر و پسر فراری در سنین ۱۲ـ ۱۸ سال صورت گرفته، نشان میدهد که فقر مالی و فرهنگی و … نقش مؤثری در فرار جوانان و سپس ارتکاب جرم داشته است (سنجرى، ۱۳۸۲، ۱۳ـ۱۴). مطابق بررسی دیگر که در سال ۱۳۷۹ در تهران از ۹۸۴ نفر…
قاچاق، قاچاق زنان
معمولاً قاچاق زنان از کشورهای فقیرتر به کشورهای غنی تر صورت می گیرد؛ برای مثال فعالان حقوق بشر در کشوری نظیر تاجیکستان از سیر رو به رشد قاچاق زنان و دختران تاجیک به کشورهای ایران، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس اظهار نگرانی بسیار می کنند.هر چند بر اساس میزان اخبار و پرونده های به دست آمده در این زمینه، نمی توان ایران را در ردیف کشورهای اصلی مبدأ، مقصد و یا حتی واسطه در خصوص قاچاق زنان گنجاند اما مسلم است که این تجارت شوم، می تواند ایران را با آسیب های اجتماعی فراوان و عواقب وحشتناک آن حتی در آینده ای نزدیک مواجه کند.بدیهی است که مسئله مذکور به دلیل اینکه در هر صورت، این زنان بنا به عواملی خاص که ریشه در ابعاد روانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و … دارد،…
قرارداد، قاچاق
قاچاقچیان با ترفندهای گوناگونی جوانان و زنان را در دام خود گرفتار کرده و آنان را برای انتقال به کشورهای مقصد شکار میکنند که مهمترین این ترفندها از این قرار است:الف. فرار برای ساختن آیندهای بهتر: بسیاری از زنان و دختران به پندار رسیدن به یک شغل مناسب و درآمدزا و در نهایت داشتن زندگی خوب، مورد فریب قاچاقبران قرار میگیرد. این طیف از فریبدادهشدهها به گمان استخدام برای محافظت و پرستاری از بچهها، کار در هتلها و آشپزخانهها به کشورهای غربی برده میشوند. پس از رسیدن به کشور مقصد خود را تنها دیده و احساس اینکه هیچ چیز در بساط ندارند و برای ادای دین به قاچاقبران و ادامه زندگی، جز تسلیم به خودفروشی راه دیگری وجود ندارد (شهبازى، ۱۳۸۲، ۲۰).ب. ازدواج مناسب: یکی از شگردهای فریب دادن دختران جوان، دادن وعده…
قاچاق، قاچاق زنان
زنان قوّاد، بدنام و فاسدی که تلاش میکنند، با فریب دادن دختران و زنان جوان آنان را اغفال کرده یا با شکار دختران فراری آنها را از طریق واسطهها به کشورهای دیگر بفرستند(رمضان نرگسى، ۱۳۷۵، ۲۵) . جوانان اوباش و شرور که عمدتا دختران سرگردان و زنان خیابانی را میربایند و پس از آزار و اذیت جسمی و روحی، آنان را به وسیله مراکز فحشا یا قاچاق به کشورهای همسایه میفروشند(روزنامه ایران، ۱۳۸۱، ۲۶) . پیرمردان ثروتمندی که در این رفتار خیانتکارانه نقش خریدار را دارند و دختران قاچاق شده را به کشورهای قطر، کویت، دبی و … قاچاق میکنند (رمضان نرگسى، ۱۳۷۵، ۲۶) و بسیاری از خریداران از شیوخ پولدار عرب هستند(کریمىمجد، ۱۳۸۸ ۲). 2 : وضعیت بزهدیدهها سن قربانیان: سن قربانیان قاچاق شده از ۱۴ تا ۲۵ سال است که طبقات گوناگون…
قاچاق، خشونت
در گام پسین، باید پیشینه قاچاق زنان به عنوان یک بزه یا رفتار ممنوع بررسی گردد و در گام پایانی نیز با بررسی ساختار پدیده مجرمانه قاچاق انسان کوشش خواهد شد، تا شناخت این پدیده به انجام برسد. در واقع شناسایی پدیده قاچاق زنان به عنوان یک بزه، باید از جهت مفهوم، منبع و ساختار بررسی گردد. گفتار اول : مفهوم قاچاق قاچاق در اصل واژهای ترکی و به معنای فراری است. قاچاق گونههای چندی دارد که قاچاق کالا از همه شایعتر و با پیشینهتر است و به جهت گستردگی و در نوردیدن مرزهای سرزمینی و پیچیدگیهایی که دارد، یکی از مهمترین رفتارهای ناقض امنیت اقتصادی به شمار میرود؛ چندانکه به نظر بکاریا «قاچاق به راستی جرمی است که هم ساحت هیأت حاکمه و هم ملت را جریحهدار میکند. این جرم ناشی از خود…
قاچاق، مهاجرت
هم چنین این راهبردها باید با توجه به اصل «عدم تبعیض» در پی ارتقاء حقوق اولیهی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قربانیان میباشد؛ چرا که محرومیت از این حقوق، معضل قاچاق را تداوم بخشیده است(کارشناس ارشد حقوق کیفری و جرم شناسی). بخش دوم : در آمد در دههی اخیر، به منظور مبارزه با معضل قاچاق انسان، برای مثال به خدمت گرفتن، انتقال و ترانزیت افراد به منظور نیروی کار اجباری یا اقدامات شبه بردگی، قوانین ملی، منطقهای و بین المللی توسعه و ارتقاء زیادی داشتهاند. واکنشهای حقوق نسبت به این مشکل، حول سه محور تعقیب نمودن قاچاق چیان، حمایت از افراد قاچاق شده و پیش گیری از بزه قاچاق، متمرکز شده است و در عمل این واکنشها بیش تر بر تعقیب نمودن قاچاقچیان تاکید دارد تا حمایت از قربانیان، ولی به طور کلی، واکنشهای قانونی نسبت…
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 08:45:00 ق.ظ ]
|