نوآوری سازمانی |
![]() |
مولفه های نوآوری سازمانی
۲- ۲- ۶- ۱- نوآوری تولیدی: نوآوری تولیدی فراهم کننده ابزاری برای تولید است (اوجاسالو[۱]، ۲۰۰۸) که به توسعه و ارائه تولیدات و خدمات جدید و بهبود یافته اشاره دارد. در واقع می توان گفت که منظور از نوآوری تولیدی این است که تا چه حد سازمان در ارائه خدمات جدید، اختصاص منابع مالی به تحقیق و توسعه و مواردی از این قبیل پیشتاز است. شاخص های کلیدی سنجش این بعد عبارتند از: پیشتاز بودن در ارائه خدمات (تولیدات جدید) تلاش برای توسعه خدمات (تولیدات) جدید در قالب آموزش افراد و تیم ها در سازمان توسعه کالا (خدمات) برای گروه های جدیدی از مشتریان (چوپانی، ۱۳۹۰) ۲- ۲- ۶- ۲- نوآوری فرایندی: نوآوری فرایندی ابزاری را در جهت حفظ و بهبود کیفیت و صرفه جویی هزینه ها فراهم می کند )جیمنز- جیمنز…
رابطه اعتماد سازمانی، انتقال دانش، خلق دانش و نوآوری سازمانی
مفهوم اعتماد و مسائل مربوط به آن در چند سال گذشته به طور فزایندهای محور مطالعه سازمانها گردیده است. امروزه اهمیت اعتماد در سازمانها به خوبی آشکار گردیده است چرا که برقراری ارتباطات و تحقق همکاری میان افراد نیازمند وجود اعتماد است. در عصری که روابط بین افراد و گروه ها سستتر شده و به سرعت در حال تغییر است، اعتماد که عمدتاً مبتنی بر استنتاجها و تفاسیر در مورد انگیزهها، شخصیت و باطن دیگران است، موضوع محوری سازمانها است که رشد وحیات آنها را تضمین می نماید. اهمیت آن به این دلیل است که مدیران به دنبال درک و شناخت چگونگی ایجاد همکاری موثر در سازمانها میباشند. اعتماد عامل کلیدی است زیرا همکاری را به وجود میآورد. وجود اعتماد منجر به شکل گیری ارتباطات سازنده در میان اعضای سازمان می شود ،…
قابلیت های تکنولوژیکی و نوآوری سازمانی
نوآوری سازمانی : سازمانها برای بقاء خود در دنیای متلاطم و متغیر امروز به اندیشه های نو و نظرات جدید نیاز دارند. افزایش تهدیدها از یک سو و استفاده از فرصتها از سوی دیگر در محیط متشنج و غیرقابل پیش بینی، سازمانها را با جزر و مدهای شدید روبرو میسازند و آنها را به سوی تغییرونوآوری به چالش میکشاند. نوآوری با واژه هایی مانند خلاقیت، اختراع و تغییر ارتباط مستقیم دارد اما با آنها هم معنی و مترادف نیست.خلاقیت (creation) پیدایی و تولید یک اندیشه و فکر نو است در حالیکه نوآوری(innovation) به معنای کاربردی ساختن آن افکار نو و تازه است. خلاقیت لازمه نوآوری است و تحقق نوآوری وابسته به خلاقیت است. اختراع(invention) به معنی ایده یا ساخت تکنولوژی جدید است و خلق محصول، خدمت یا فرآیندی جدید در هر سازمان را…
نوآوری سازمانی وقابلیت های تکنولوژیکی
نوآوری سازمانی (OI[1]) مقدمه روشهای سازمانی برای مدیریت کسب و کار در محل کار و یا در رابطه بین یک شرکت و عوامل خارجی است (اوسی دی، ۲۰۰۵). نوآوری سازمانی در حال حاضر یکی از مهمترین منابع مزیت رقابتی برای سازمانهاست و این بخاطر ماهیت وابسته به زمینه[۲] آن است (هامل، ۲۰۰۶، ۲۰۰۷، ۲۰۰۹). با وجود این، نوآوری سازمانی زیاد درک نشده است (هامل، ۲۰۰۶: ۸۲). موارد مفهومی و روش شناختی کمی هستند که در مورد کنترل نوآوری سازمانی صحبت میکنند (آرمبراستر، بیکفالوی، کینکل، ولی، ۲۰۰۸: ۶۴۵). تعداد مطالعات بر روی توسعه نوآوری سازمانی (آرمبراستر و همکاران، ۲۰۰۸؛ بیرکینشاو، هامل، و مول، ۲۰۰۸؛ هامل، ۲۰۰۶، ۲۰۰۷، ۲۰۰۹) و عواملی که این توسعه را تقویت میکنند (باتیستی و استونمن، ۲۰۱۰؛ بیرکینشاو و مول، ۲۰۰۶؛ مول و بیرکینشاو، ۲۰۰۹) در سالهای اخیر افزایش یافته است….
خلاقیت کارکنان، نوآوری سازمانی
۶ The Relationship Between Organizational Justice Components and Innovative Behavior in Arab Society. Evidence from Government Department in Jordan Almansour & Minai ۲۰۱۲/ Jordan/ Middle-East Journal of Scientific Research بررسی تأثیر مستقیم جنبه های مختلف عدالت سازمانی بر رفتار نوآورانه کارکنان.(رفتار نوآورانه هیچ مولفه ای ندارد و معادل خلاقیت کارکنان درنظر گرفته شده) همبستگی ۱۹۰ پرسشنامه برای مدیران شرکت های زیر مجموعه شهرداری عمان فرستاده شده که از این میان ۱۷۵ مورد آن مناسب است. رابطه بین عدالت توزیعی و عدالت رویه ای با رفتار نوآورانه مورد تأیید قرار داده و عدالت تعاملی را بر نوآوری بی اثر دانسته است. اگرچه تعریف از رفتار نوآورانه در دو پژوهش متفاوت بوده و جنبه های عدالت سازمانی نیز متفاوت بوده است اما به طور کلی یافته های این پژوهش در بعد عدالت توزیعی و رویه…
انواع نوآوری سازمانی، سازمان های بزرگ
سازمانی که از ظرفیت جذب دانش بالایی برخوردار است ، اتصالاتی با منابع دانش خارجی ایجاد می کند که به مثابه کانالهایی برای انتقال افکار نو به درون سازمان عمل می کنند . بنابراین ظرفیت جذب دانش از طریق شناسایی دانش خارج از سازمان می تواند نقش مؤثری در مرحله نخست نوآوری داشته باشد . اجزای دیگر ظرفیت جذب دانش از قبیل جو ارتباطات و دانش مرتبط قبلی مراحل بعدی فرایندی نوآوری ، یعنی حمایت ، بهبود و استقرار را تقویت و تسهیل می کنند ( حسینی و حاجی پور ، ۱۳۸۷ ، ص ۱۶۱ ).هر چند نوآوری به عنوان یک عامل کلیدی در موفقیت سازمانی است اما الگویی مهم در سازمان تبدیل شده است . نوآوری مدیریت همانند سایر فرایندهای مدیریتی در ارتباط با روشهای و ایده های جدیدی است که از…
انواع نوآوری سازمانی، در فرایندهای سازمان
۲-۱-۳-۱- تعاریف نوآوری صاحب نظران جهان، با توجه به دورانی که در آن بوده اند و با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی کشور خود و یا وضعیت اقتصادی کل جهان در زمان خود، و همچنین بنا به تکنولوژی و شرایط حاکم بر آن دورانها و از همه مهمتر با عنایت به استنباطی که انجام تحقیقات خود در این خصوص داشته اند، و همینطور نگاهی که به نوآوری داشته اند، تعاریف مختلفی از نوآوری را بدین گونه بیان نموده اند: شومپیتر (۱۹۳۴)، نو آوری را این گونه تعریف کرده است: کالای جدید یا یک محصول با کیفیت برتر از انچه وجود دارد. معرفی روش جدید تولید محصول و یا توزیع کالا. گشایش یک بازار جدید عرضه منبع جدید مواد خام یا کالای نیمه تولیدی معرفی شکل جدیدی از سازمان اقتصادی. دراکر (۱۹۸۵): نوآوری تنها…
مدیریت دانش و نوآوری سازمانی، مدیریت دانش و نوآوری
شارما[۵۵](۲۰۱۲) به بررسی تاثیر جو سازمانی و ویژگی های دموگرافیک در پروژه هایی در زمینه صنعت نرم افزاری هندوستان پرداخته است. در این پژوهش از تحلیل عاملی جهت تحلیل اهداف تحقیق استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد بین ابعاد جو سازمانی و ابعاد ریسک در انجام پروژه ها ارتباط معناداری وجود دارد.چن هانگ[۵۶](۲۰۱۰) به بررسی تأثیر ساختار و جوّ سازمانی بر مدیریت دانش و نوآوری سازمانی با دیدگاه تعاملات اجتماعی پرداخته است. براساس یافته های این پژوهش، مدیریت دانش تأثیر مثبتی بر نوآوری دارد؛ درحالی این اثرگذاری از طریق تأثیر مثبت جوسازمانی حمایتی و ساختارغیرمتمزکز، رسمیت نیافته و منسجم بر مدیریت دانش کاماروا [۵۷](۲۰۱۰) در مطالعه خود روی رقصندگان حرفه ای دریافت که هیچ گونه ارتباط معنی داری بین درک رفتار رهبری مربی و اَشکال مختلف انگیزش وجود ندارد .آلوارز[۵۸]…
پایان نامه تجزیه وتحلیل اعتمادسازمانی،انتقال دانش،خلق دانش و نوآوری سازمانی
۱-۱- چارچوب نظری تحقیق طی دهه اخیر، مشاهده شده است که سازمانها با چالشی جدید مواجه بودهاند از جمله ویژگیهای چالشی افزایش رقابت، افزایش نرخ تولید، نوآوری فرآیند و خدمات و افزایش تاکید بر مدیریت زمان قابل ذکر هستند (وانگ، ۲۰۱۱). علاوه بر این، به نظر میرسد که تداوم رقابت بیشتر وابسته به چگونگی ارتقاء و مدیریت قابلیتهای نوآوری سازمان باشد. افزایش نوآوری برآورده ساختن نیازهای مشتری، ربودن بازارهای جدید، کاهش هزینهها افزایش نرمش پذیری تولید و غیره را میسر میسازد. نوآوری که در محیط سازمانی رخ میدهد تحت عنوان نوآوری سازمانی اطلاق میشود که میتواند به تفسیر گیرندگان در بهینهسازی عملکرد سیستم از طریق، صرف منابع و تلاش بیشتر بر روی عوامل شناسایی شده مهم یاری رساند (وانگ، ۲۰۱۱). چرا که در جهان امروز به ویژه جهان سازمان ها، دستخوش تغییر و…
پایان نامه رابطه بین اعتماد سازمانی و نوآوری سازمانی در بیمه آسیا.
۲-۱- تعریف اعتماد سازمانی فرهنگ آکسفورد، اعتماد را به اینصورت تعریف کرده است: اطمینان یا اتکاء به برخی از ویژگیها یا خصایص یک شخص یا سازمان پذیرفتن یا اعتباردادن به شخص یا سازمان بدون بررسی و دریافت شواهد و قرائن باور یا اعتماد و یا اتکاء به صداقت یک فرد یا سازمان داشتن انتظارات مطمئن نسبت به یک فرد یا سازمان صداقت، درستی و وفاداری(فرهنگ آکسفورد). فرهنگ وبستر،، اعتماد را به اینصورت تعریف کرده است: تکیه مطمئن بر افراد و اشیاء و نیز وابستگی مطمئن به ویژگیها، تواناییها، قدرت و درستی افراد. شایستگیهای طرف دیگر و عمل کردن براساس اصول اخلاقی و قابلپیشبینی وی. اعتماد، این باور است که کسانی که به آنها وابستهایم، انتظارات ما را از خودشان، برآورده خواهند کرد(فرهنگ آکسفورد). شاکلی ـ زالاباک، الیس و وینوگراد (۲۰۰۰) در تعریف اعتماد…
پایان نامه میزان رابطه بین انتقال دانش و نوآوری سازمانی در بیمه آسیا.
۲-۱- رابطه بین اعتماد و کنترل رابطه بین اعتماد و کنترل[۱] خیلی پیچیده است و بر روی یک پیوستار در نظر گرفته شده است. در یک سر پیوستار مکانیزم های کنترل سلسله مراتبی قرار دارد و سر دیگر پیوستار نشان می دهد که اعتماد می تواند جایگزین برای مکانیزم های کنترل سلسله مراتبی باشد. مکانیزم های کنترل و اعتماد در توسعه نوآوری و کارایی سازمان ها، فرایندهای مکمل یکدیگر هستند. ما به اعتماد جهت ریسکپذیری، احساس راحتی هنگام اشتباهات و تجربه اندوزی از آن ها نیاز داریم. همچنین نیازمند مقداری بی اعتمادی[۲] به منظور کنترل و جلوگیری از اشکال مختلف سوء استفاده از قدرت رسمی و شخصی نیز می باشیم (داس و تنگ[۳]، ۱۹۹۸: ۴۹۴). شواهد زیادی وجود دارند که حاکی از نتایج منفی به کارگیری مکانیزم های کنترل رسمی است. این احتمال…
دانلود پایان نامه بررسی رابطه بین خلق دانش و نوآوری سازمانی در بیمه آسیا.
۲-۱- اعتماد سازی دست کم دو دلیل وجود دارد که چرا افراد هنگامی که اعتماد بیشتری به مدیرشان پیدا می کنند بیش تر احساس توانمندی می کنند: نخست: از رفتارهای غیر مولد و بی فایده ناشی از عدم اعتماد و سوء ظن اجتناب می شود. هنگامی که افراد به دیگری اعتماد ندارند، گوش نمی کنند، به وضوح ارتباط برقرار نمی سازند؛ سخت نمی کوشند و همکاری از خود نشان نمی دهند. از طرف دیگر وقتی اعتماد وجود دارد، افراد آزادند که تجربه کنند؛ بیاموزند و بدون ترس از تنبیه ، همکاری کنند. دوم: افرادی که قابل تمجید و شرافتمند هستند همیشه برای دیگران نیروی مثبت ایجاد می کنند و آنان را وادار می سازند تا خود را لایق تر احساس کنند (و تن و کمرون، ۱۳۸۱: ۵۸ و ۵۹) افراد نمی توانند به…
پایان نامه بررسی رابطه معنی دار میان مدیریت دانش و نوآوری سازمانی
فرضیه های فرعی رابطه معنی داری میان کسب دانش و نوآوری سازمانی وجود دارد. رابطه معنی داری میان خلق دانش و نوآوری سازمانی وجود دارد. رابطه معنی داری میان حفظ دانش و نوآوری سازمانی وجود دارد. رابطه معنی داری میان انتقال دانش و نوآوری سازمانی وجود دارد. رابطه معنی داری میان کاربرد دانش و نوآوری سازمانی وجود دارد. ۱-۷- اهداف تحقیق ۱-۷-۱- هدف اصلی بررسی ارتباط مولفه های مدیریت دانش با نوآوری در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان ۱-۷-۲- اهداف فرعی بررسی ارتباط میان خلق دانش و نوآوری در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان بررسی ارتباط میان حفظ دانش و نوآوری در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان بررسی ارتباط میان انتقال دانش و نوآوری در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان بررسی ارتباط میان کاربرد دانش و نوآوری در سازمان تامین اجتماعی استان گیلان…
پایان نامه رابطه معنی دار میان مدیریت دانش و نوآوری سازمانی
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای تحقیق ۱-۱۰-۱- مدیریت دانش تعریف مفهومیاغلب کتاب های مربوط به حوزهی تکنولوژی با تعدادی تعریف شروع می شود، اما تعریف مدیریت دانش کار آسانی نیست. نویسندگان مختلف از دیدگاه های مختلف و با رویکرد های متفاوت و انگیزه های گوناگون، به تعریف مدیریت دانش پرداختهاند. اغلب، مدیریت دانش به طور کلی تعریف شده و آن را به عنوان هر آنچه که سازمان برای داشتن نحوهی انجام وظایف و فعالیت هایش نیاز دارد، تعریف کردهاند. این تعریف از مدیریت دانش، شامل دانش رسمی، قوانین برنامه ها و رویه ها و دانش فنی ناملموس، مهارت ها و تجارب افراد است. همچنین تعریف بالا از مدیریت دانش، شامل روش انجام کار توسط سازمان ها، ارتباط، تجزیه و تحلیل موقعیت، ارایهی راه حل های جدید برای مسائل و توسعهی روش های جدید انجام…
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 02:10:00 ب.ظ ]
|