نوجوانان بد سرپرست |
![]() |
پایان نامه : ۵-۲-۱- عوامل فردی و خانوادگی مؤثر بر خشونت و بد رفتاری
۵-۲-۱- عوامل فردی و خانوادگی مؤثر بر خشونت و بد رفتاری رفتارهای خشونت آمیز افراد با عوامل اجتماعی و روانشناختی از درون به هم پیوسته در رابطه است . عوامل خطرزای فردی می توانند به عنوان پاسخی به تغییرات محلی در نظر گرفته شوند . از عوامل فردی که موجب افزایش خشونت در دوره نوجوانی و جوانی می گردد می توان به موارد زیر اشاره کرد: ۱- اعتیاد به الکل و مواد مخدر . استفاده از الکل و موارد مخدر بویژه توسط نوجوانان و جوانان که در سطح زندگی پایینی قرار دارند خود پیامدهای نامطلوبی به همراه دارد این قبیل افراد تا جایی که تجربه شده است آسیب پذیرتر و بیشتر مرتکب جرایم می گردند ( شیخی ، ۱۳۸۲ : ۹۲ ) . هر چه میزان مصرف الکل یا مواد مخدر بیشتر باشد…
پایان نامه : ۵-۲-۱- عوامل فردی و خانوادگی مؤثر بر خشونت و بد رفتاری
۵-۲-۱- عوامل فردی و خانوادگی مؤثر بر خشونت و بد رفتاری رفتارهای خشونت آمیز افراد با عوامل اجتماعی و روانشناختی از درون به هم پیوسته در رابطه است . عوامل خطرزای فردی می توانند به عنوان پاسخی به تغییرات محلی در نظر گرفته شوند . از عوامل فردی که موجب افزایش خشونت در دوره نوجوانی و جوانی می گردد می توان به موارد زیر اشاره کرد: ۱- اعتیاد به الکل و مواد مخدر . استفاده از الکل و موارد مخدر بویژه توسط نوجوانان و جوانان که در سطح زندگی پایینی قرار دارند خود پیامدهای نامطلوبی به همراه دارد این قبیل افراد تا جایی که تجربه شده است آسیب پذیرتر و بیشتر مرتکب جرایم می گردند ( شیخی ، ۱۳۸۲ : ۹۲ ) . هر چه میزان مصرف الکل یا مواد مخدر بیشتر باشد…
بررسی جرائم اطفال و نوجوانان در قانون مجازات اسلامی جدید
تا پیش از تصویب قانون جدید، مطابق ماده ۴۹ قانون مجازات سابق، «اطفال» از مسئولیت کیفری معاف محسوب می شدند و تربیت آنها بر عهده کانون اصلاح و تربیت گذاشته شده بود. اما تبصره ذیل همین ماده با نادیده گرفتن تعریف بین المللی کودک، «طفل» را کسی محسوب می کرد که به حد بلوغ شرعی نرسیده است. بلوغ شرعی و نحوه تشخیص آن نیز در قانون سابق مورد اشاره قرار نگرفته بود و در عمل به قانون مدنی ارجاع می شد که در جای خود محل بحث بود. مطابق منابع اسلامی، ملاک مسئولیت کیفری رسیدن به سن بلوغ شرعی است که در جمهوری اسلامی بر مبنای نظر مشهور فقهای شیعه ۹ سال تمام قمری (۸ سال و نه ماه شمسی) در دختران و ۱۵ سال قمری (۱۴ سال و هفت ماه شمسی) در پسران…
فایل پایان نامه : تحقیقات مقدماتی جرایم اطفال و نوجوانان
ماده ۲۸۵- در معیت دادگاه اطفال و نوجوانان و در محل آن، شعبهای از دادسرای عمومی و انقلاب با عنوان دادسرای ویژه نوجوانان به سرپرستی یکی از معاونان دادستان و با حضور یک یا چند بازپرس، تشکیل میشود. تحقیقات مقدماتی جرایم افراد پانزده تا هجده سال به جز جرایم موضوع مواد (۳۰۶) و (۳۴۰) این قانون که بهطور مستقیم از سوی دادگاه صورت میگیرد، در این دادسرا به عمل میآید.تبصره ۱- تحقیقات مقدماتی تمامی جرایم افراد زیر پانزده سال بهطور مستقیم در دادگاه
اطفال و نوجوانان به عمل میآید و دادگاه مذکور کلیه وظایفی را که طبق قانون بر عهده ضابطان دادگستری و دادسرا است انجام میدهد.تبصره ۲- در جرایم مشهود، هرگاه مرتکب، طفل یا نوجوان باشد، ضابطان دادگستری مکلفند نسبت به حفظ آلات، ادوات، آثار، علائم و دلایل جرم اقدام نمایند، لکن…
عوامل تکرار جرم در کودکان و نوجوانان کانون اصلاح و تربیت
گفتار سوم – عوامل تکرار جرم در کودکان و نوجوانان کانون اصلاح و تربیت کانون اصلاح و تربیت، مکانی است برای تربیت و تهذیب روحی و جسمی کودکان و نوجوانانی که به دلایل مختلف به سوی بزه و بزهکاری سوق داده شده اند. در این مکان تلاش میشود با تمام عواملی (که در فصل اول توضیح داده شد) این کودکان و نوجوانان را از نظر روحی به سمتی هدایت کنند که بعد از اتمام دوران محکومیت و آزادی، دیگر به سوی جرم تمایل پیدا نکنند. امّا متاسفانه با توجه به آمار و ارقامی که از سوی بخش مراقبت بعد از خروج اعلام شد و با توجه به مصاحبههایی که صورت گرفته و آماری که از خلال این مصاحبههای حضوری بدست میآید، دیده می شود که حدودا ۲۵% [۱]کودکان و نوجوانانی که برای…
الف- قانون حمایت از کودکان و نوجوانان:
گفتار دوم :قوانین داخلی با نگاهی گذرا در عرصه قانون گذاری داخلی نیز قانونی که مستقیما به نقش سازمانهای مردم نهاد در پیشگیری از جرایم علیه اطفال اشاره کرده باشد، به چشم نمیخورد. بنا بر این ما مجبوریم همچون گفتار قبل به قوانینی که به نوعی به پیشگیری و بزهدیدگی اطفال اشاره کرده اند، بپردازیم، و در این میان اشارات تلویحی که به مشارکت مردمی در تحقق این قوانین، بیان شده اند را ذکر کنیم. برای این منظور نیز ابتدا به قانون اساسی کشور که در واقع مادر قوانین میباشد و قوانین دیگر باید با الهام از آن و رعایت اصول آن به تصویب برسند، اشاره خواهیم کرد. سپس به قوانین عادی مملکتی میپردازیم و پتانسیل ها و کمبودهای آن را از نظر میگذرانیم. بند اول: قانون اساسی قانون اساسی مادر تمام قوانین…
حقوق کودکان و نوجوانان در فقه اسلامی
در متون فقهی اسلامی اصل بر عدم مسئولیت کیفری کودکان است (البته سن شرعی بلوغ را سن مسئولیت به حسب میآورند). حقوق کیفری کودکان اقتضاء میکند که کیفرهایی نظیر حدود و قصاص بر علیهی کودکان اجرا نشود ولی در فقه اسلامی کلمهی تأدیب یا تعزیر در حد مناسب و پرهیز از افراط و تفریط برای تربیت کودکان با توجه به شرایط کودک بکار برده شده است. کودکان از نظر فقه اسلامی به سه گروه تقسیم میگردند: ۱- گروه اول کودکان یک تا هفت ساله میباشند که به جهت نداشتن قوهی تشخیص کاملاً فاقد مسئولیت کیفری هستند. ۲- کودکان بالاتر از ۷ سال تا سن بلوغ که از نظر جزایی مسئولیت در صورت ارتکاب جرم را ندارند ولی تأدیب خواهند شد. ۳- کودکان بالغ یعنی کودکانی که به سن شرعی رسیدهاند و در صورت…
پایان نامه درباره ازدواج سرپرست با فرزند خوانده
ازدواج سرپرست با فرزندخوانده حقوق موضوعه ایران مبحث اول- سابقه قانونی موضوع تاکنون، نه در قانون فرزندخواندگی مصوب ۱۳۵۳ و نه در قوانین مدنی … اشاره ای به ازدواج فرزندخوانده و سرپرست نشده بود. و با توجه به مواد مندرج در فصل سوم از باب کتاب هفتم قانون مدنی که درخصوص موانع نکاح می باشد، اشاره ای به حرمت یا ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده و سرپرست نشده، ضمن اینکه تصریحی هم به صحت و مجاز بودن این ازدواج وجود نداشت. در واقع از لحاظ حقوقی این موضوع مسکوت بود. تا اینکه در لایحه ی پیشنهادی دولت مورخ ۱۳/۱۱/۸۷ موسوم به لایحه ی «حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست»، در راستای شفاف سازی، سکوت و ابهامی که در قوانین مدونه ی پیشین وجود داشت، این موضوع در ماده ی ۲۴ لایحه پیش بینی شده…
پایان نامه ازدواج سرپرست با فرزند خوانده
از جمله مسائلی که در فقه در باب ارث مطرح است و افرادی که هیچگونه رابطه نسبی و سببی ندارند، میتوانند طی قراردادی از یکدیگر ارث ببرند. مسئله ولاء ضمان جریره است که میتواند به عنوان یک راه مناسب برای ارث بردن فرزندخوانده و فرزندپذیر از یکدیگر مطرح نمود که در خصوص روایات متعددی از طریق شیعه و سنی وارد شده و براساس آن فقهای اسلام اعم از شیعه و سنی فتوا دادهاند و نوعی تقابل میان ارث و دیه در این قرارداد دیدهاند و به تعبیر دیگر، مصداق معروف قاعده (من له الغنم فعلیه الغرم) کسی که سود را میبرد باید خسارت را نیز بپردازد، دانستهاند.(نجفی،ج۳۹،ص۲۵۴) اگرچه این قاعده، قاعده ای عمومی نیست اما در بسیاری از موارد مصداق دارد. خصوصاً در ولاء ضمان جریره (قراردادی که میان دو نفر یا بیشتر…
دریافت پایان نامه : ازدواج سرپرست با فرزند خوانده
کودکی که به فرزندخواندگی پذیرفته می شود، برابر قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست باید دارای شرایطی باشد ۱. شرط سنی کلیه ی کودکان و نوجوانان نابالغ و نیز افراد بالغ زیر شانزده سال را که به تشخیص دادگاه، عدم رشد و یا نیاز آنان به سرپرستی احراز شود و واجد شرایط بیان شده در ماده ی هشت قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست باشند، می توان مورد سرپرستی قرارداد. ۲. ناشناس بودن خانواده کودک کودکان و نوجوانانی درصورتی به فرزندخواندگی پذیرفته می شود که شامل یکی از مواد ذیل باشند: الف – امکان شناخت هیچ یک از پدر، مادر و جد پدری آنان وجود نداشته باشد. ب – پدر، مادر، جدپدری و وصی منصوب ازسوی ولی قهری آنان در قید حیات نباشند. ج- …
دانلود پایان نامه ازدواج سرپرست با فرزند خوانده
۲-۲) مشروعیت فرزندخواندگی از آنچه گفته شد چنین برداشت میشود که از مفهوم فرزند خواندگی، پاره ای از آثار خارج گردیده و در رابطه با سایر آثار، سکوت شده است. این، به معنی جرح و تعدیل و پاکسازی آن است: همانگونه که از اسم و اهداف و کارکردهای درنظر گرفته شده برای فرزندخواندگی در میان اعراب برمی آید، نهادی مفید و دارای مزایای اجتماعی نبود و بالعکس با هدف اصلی خانواده و کرامت انسانی اعضای آن در تنافی بود. در چنین شرایطی، نهی و قیود شارع نسبت به نهادهای مخرب و ضداجتماعی واکنش نشان دهد. حقیقت این است که در مورد فرزندخواندگی نیز شارع به نسخ و واژگونی اقدام نکرده و تنها آثار غیرقابل پذیرش آن را نفی نموده و به موازات آن ، اهداف و کارکردهای جایگزین را مورد تایید قرار داده…
راهنمای پایان نامه – ازدواج سرپرست با فرزند خوانده
فصل اول ) مفهوم ، سابقه تاریخی و مبانی و ماهیت حقوقی فرزند خواندگی مبحث اول- مفهوم فرزند خواندگی با توجه به آثار حقوقی و فقهی که بر نهاد فرزند خواندگی مترتب می باشد، شناخت لغوی و اصطلاحی فرزند خواندگی و دقت در این مطلب از اهمیت بسیاری برخوردار است.لذا در این مبحث به برسی مفهوم لغوی و اصطلاحی فرزند خواندگی پرداخته ایم. ۱- فرزند خواندگی در لغت فرزند خواندگی از حیث لغوی از”فرزند خواندن “گرفته شده است و به این معنی است که شخص ،بیگانه ای را که با او نسبت فرزندی ندارد فرزند خود بخواند.(دهخدا ،۱۳۷۷ ،ج۷، ص۱۰۰۴۲) معادل انگلیسی فرزندخواندگی، Adoption می باشد و به زن و شوهری که فرزند را می پذیرند، Adoptor می گویند و به کودکی که به فرزندی گرفته می شود ،Adoptee می گویند (آریانپور ،۱۳۸۴…
کنوانسیون حقوق کودک، کودکان و نوجوانان، کودکان و نوجوان
۱-آراء دادگاه ها۲-تأییدیه دفتر مقام معظم رهبری ، دفاتر نمایندگی ولی فقیه در مراکز استان ها ، مراجع عظام تقلید.۳- تأئیدیه و گواهی کتبی امام جماعت مسجد محل به همراه شهادت و گواهی دو نفر از معتمدین محلی.۴- مراجعه به سوابق و اسناد سجلی پدر و پدر بزرگ و تعمیم آن به افراد وابسته نسبی.آراء دادگاه ها پس از قطعیت از طریق درج در اسناد سجلی و مدارک هویتی متقاضی از طریق بخشنامه ۱۶۹۶/۱ به افراد وابسته متقاضی تعمیم داده شده و در مدارک ایشان نیز درج می شود.دیگر بندهای بخشنامه نیز از طریق طرح موضوع در هیأت حل اختلاف و صدور رأی مقتضی در این باره به مورد اجرا گذاشته می شود. گفتار سوم – فرزند خواندگیپذیرش کودکان بی سرپرست و یتیمان به فرزندی ، خواه به منظور کمک به آنان و خواه…
بزهکاری اطفال و نوجوانان، قانون استخدام کشوری، قانون مجازات اسلامی
با تصویب قوانین جدید -بدون توجه به نتایج مطالعات علمی- کلیه مقررات سابق در مورد اطفال بزهکار ملغی شد و سن مسوولیت کیفری دختران به ۹ و پسران به ۱۵ تقلیل یافت. به عبارت دیگر، این نصاب برای دختران حدود ۹ و برای پسران قریب ۳ سال عقب کشیده شد.آنچه مسلم است در بسیاری از نظام های کیفری دنیا حسب برخی شرایط مثلاً افزایش شدید بزهکاری جوانان- امکان تقلیل حد سن مسوولیت کیفری یا تشدید مجازات به صورت مقطعی فراهم می شود، اما این تغییرات به حدی در بخش حقوق کیفری اطفال حساب شده، علمی و با احتیاط انجام می شود که کمتر در تعارض با سیاست کیفری آنان در این باره قرار خواهد گرفت.متاسفانه نادیده گرفتن یافته های تقنینی که تبلور استحاله فرهنگی و تاریخی گذشته کشور ما است، صرفاً مربوط به…
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-04-20] [ 06:49:00 ق.ظ ]
|