رابطه بین اعتماد و کنترل – پیامدهای کمبود اعتماد

۲-۱- رابطه بین اعتماد و کنترل رابطه بین اعتماد و کنترل[۱] خیلی پیچیده است و بر روی یک پیوستار در نظر گرفته شده است. در یک سر پیوستار مکانیزم های کنترل سلسله مراتبی قرار دارد و سر دیگر پیوستار نشان می دهد که اعتماد می تواند جایگزین برای مکانیزم های کنترل سلسله مراتبی باشد. مکانیزم های کنترل و اعتماد در توسعه نوآوری و کارایی سازمان ها، فرایندهای مکمل یکدیگر هستند. ما به اعتماد جهت ریسک‌پذیری، احساس راحتی هنگام اشتباهات و تجربه اندوزی از آن ها نیاز داریم. همچنین نیازمند مقداری بی اعتمادی[۲] به منظور کنترل و جلوگیری از اشکال مختلف سوء استفاده از قدرت رسمی و شخصی نیز می باشیم (داس و تنگ[۳]، ۱۹۹۸: ۴۹۴). شواهد زیادی وجود دارند که حاکی از نتایج منفی به کارگیری مکانیزم های کنترل رسمی است. این احتمال…

سبک رهبری تحول آفرین، ساختار سلسله مراتبی

یادگیری سازمانی، یعنی بازاندیشی مستمر رفتار، وارسی بی امان پیش فرض های ذهنی، آزمون مستمر تجربه ها و تبدیل دانش کاربردی و قابل دسترس برای همه افراد سازمان، به نحوی که در ارتباط با هدف های اساسی سازمان باشند. یادگیری علاوه بر افزایش توانایی سازگاری با محیط، به توسعه خلاقیت و نوآوری وی نیز یاری می رساند. یادگیری، ذهن انسان را انبان اندیشه های دیگران نمی خواهد، بلکه او را به تفکر، بازاندیشی و پذیرش مسئولیت های اجتماعی فرا می خواند (تورانی، ۱۳۸۵). فرض اساسی این است که یادگیری، عاملی کلیدی است که قابلیت دستیابی سریع به اطلاعات و انعطاف­پذیری در فرآیند نوآوری را در اختیار شرکت­ها می گذارد ((Jimenez & Valle, 2011. 2- 2- 5- 3- سرمایه فکری:اساساً نوآوری فرایندی دانش محور بوده و محصول و نتیجه سرمایه های فکری است و می…

فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، دیدگاه رشد و یادگیری

 ۲-۱-۷-۱ روش الگوی تحلیل سلسله مراتبی (AHP)یکی از روش های مهم قابل استفاده در این زمینه که در علم مدیریت نیز کاربرد زیادی دارد، روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی که از اصول اساسی تفکر تحلیلی زیر تبعیت می‌کند:▪ اصل ترسیم درخت سلسله مراتب▪ اصل تدوین و تعیین اولویت ها▪ اصل سازگاری منطقی قضاوت هاتصمیم گیری براساس روش AHP از مزیت های بسیاری از جمله الگوی واحد قابل فهم، تکرار فرآیند، اجماع و تلفیق قضاوت ها، داده و ستانده بین عوامل تشکیل دهنده گزینه ها، ترکیب مطلوبیت گزینه ها، رویکرد تحلیلی و نظام گرایانه، عدم اصرار بر تفکر خطی، ساختار سلسله مراتبی و اندازه گیری موارد نامشهود در تدوین و تعیین اولویت ها برخوردار است. روش AHP با طبقه بندی سلسله مراتب ساختاری و وظیفه ای براساس مقایسات زوجی اولویت ها بنا شده است…

فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، ارزش دفتری حقوق صاحبان

بازار در پایان پنج سال قبل. حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری دانشگاه عمومی است که به عنوان مهم ترین وسیله ارتباط جمعی نقش بزرگی در تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایفا می‌کند. همچنین در این رهنمودهای ارزنده بر رسالت و وظایف خطیر صدا وسیما و نقش مؤثر برنامه‌های گوناگون آن در شکوفایی فرهنگی جامعه و رفع تنگناها و چالش‌های اجتماعی تأکید شده است. بر همین مبنا، اجرای سیاست‌های فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، از وظایف قانونی و رسمی صدا وسیما است. قانون برنامه سوم توسعه نیز در مواد ۱۵۹ و ۱۶۷ خود سازمان صدا وسیما را موظف به انجام مطالعات و تحقیقات، ارزیابی مستمر اثربخشی فعالیت‌ها، تقویت هنرها و علوم و فنون، تکمیل پوشش جمعیتی، انعکاس و نقد عملکرد دستگاه‌های اجرایی،ترویج آموزش‌های عمومی، فنی و حرفه‌ای…

تصمیم گیری چند معیاره، ساختار سلسله مراتبی

از لحاظ کیفی: از لحاظ کیفی این روش به تجزیه یک مسئله تصمیم گیری مطابق با اینکه در بالاترین سطح، هدف کلی برای مجموعه ای از خوشه ها و زیر خوشه های قابل کنترل و در سطح پایین که معمولا شامل سناریوها و گزینه های مد نظر می باشد، کمک میکند.از لحاظ کمی:از لحاظ کمی این روش از مقایسات زوجی برای تخصیص وزن ها به عناصر موجود در خوشه ها و زیر خوشه ها و در نهایت محاسبه وزن کلی برای ارزیابی گزینه ها مفروض در پایین ترین سطوح، استفاده میکند[۷۹].فرض اصلی در روش AHP، شرط وجود توابع مستقل بالاترین سطح یا خوشه از ساختار سلسله مراتبی از تمام لایه های زیرین و از معیارها یا گزینه ها در هریک از سطوح ساختار سلسله مراتبی است [۸۰].بسیاری از مسائل تصمیم گیری نمیتوانند به…

سلسله مراتب اجتماعی، اندیشه ایرانشهری

۱-۵- نظریه ی قراردادی عدالتاین نظریّه مأخوذ از نظریّهء قرارداد اجتماعی‏ اندیشمندانی مانند هابز،روسو،و جان لاک است. در اندیشهء قرارداد افراد توافق می‏نمایند که منافع‏ خودشان را چگونه پیگیری کنند و وقتی همگان‏ براساس توافق منافع خود را پیگیری کردند،عمل‏ آنها عادلانه خواهد بود.به عنوان نمونه ژان ژاک روسو (۱۷۷۸-۱۷۱۲ م)هم‏سخن با لاک،انسان ابتدایی را در وضع سعادت‏آمیزی تصوّر می‏کند که برخوردار از عدالت،آزادی و امنیّت کامل است امّا پیدایش‏ مالکیّت خصوصی عدالت موجود در وضع طبیعی‏ را با تهدیدی جدید مواجه ساخت.انسان نجیب‏ وضع طبیعی،مغرور و تسلّط طلب شد.آزادی‏ طبیعی از بین رفت و بی‏عدالتی ها و نابرابری رواج‏ یافت.بنابراین مردم برای صیانت و امنیّت خودشان‏ به قرارداد اجتماعی پناه بردند.براساس این پیمان‏ افراد تحت هدایت عالی ارادهء عمومی قرار می‏گیرند و هرعضو، بخشی جدایی‏ناپذیر از کل‏ می‏شود و بدین‏ترتیب با اصلاح…

روش تحلیل سلسله مراتبی فازی، بکارگیری فناوری اطلاعات

۳-در سال ۲۰۱۱، گری رایان،کلود بری بی، مگان بکت، استفان تایلور،الین کوآیتر، میشل چو تحقیقی با عنوان ” مهندسی مجدّد شرکت تحقیقات بالینی شامل پزشکان جامعه” و با استفاده از ” طراحی یک مدل برای سازماندهی مجدّد تحقیقات بالینی به منظور ترویج مشارکت دراز مدت از پزشکان جامعه ارائه شده، بر اساس متون و مصاحبه با پزشکان و سایر ذینفعان، فرض مدل، انجام مصاحبه ها بیشتر به تست زنده ماندن مدل، و بیشتر از آن اقتباس شده است”صورت دادند و یافته های پژوهش ” پیشنهاد یک سیستم سه بعدی از کنترل و توازن، برای حمایت از پزشکان جامعه با استفاده ازسازمان های حمایت از تحقیقات، توسعه جامعه، مطالعات مبتنی بر خدمات آموزش، ممیزی کیفیت، و یک مکانیزم بازخورد برای پزشکان فعال در زمینه تحقیقات.“بود.۴-در سال ۲۰۱۱ ،زهرا دنزی ترهان ، ازالپ واوی ،سمرا…

بکارگیری فناوری اطلاعات، ساختار سلسله مراتبی

۳-بهبود و بهینه سازی عملکرد نظام ها؛۴-کاهش ریسک و مخاطره فعّالیت ها و به ویژه پیش گیری از فعّالیت ها و سرمایه گذاری های بدون برنامه؛۵-افزایش بهره وری کارشناسان و کارکنان؛۶-ایجاد فرهنگ اجراگرایی و بهینه سازی فعّالیت ها در سازمان.(حیدری،۱۳۸۹:ص۳۸۰)۲-۴۴ عوامل توسعه و بکارگیری فناوری اطلاعات در سازمان هاسازمان ها و مؤسسات به شکل های مختلفی از فناوری اطلاعات استفاده می کنند.برخی برای نگارش و پردازش کلمات و برقراری ارتباط میان واحدها از فناوری اطلاعات استفاده می کنند.در برخی از سازمان ها فناوری اطلاعات بخشی اساسی از محصول و یا خدماتی است که به مشتری ارائه می شود.بنابراین فناوری اطلاعات به طور گسترده ای برای اهداف مدیریتی ، ارتباطات درون و بیرون سازمانی و توسعه سریع محصول استفاده می شود. افزایش محتوای اطلاعاتی فعّالیت های اقتصادی در سطح جهان ، فناوری اطلاعات را…

سلسله مراتب نیازهای مازلو، رضایت شغلی و عملکرد شغلی

۲-۲-۴-۵- قوه عقلانیقوه عقلانی به تمایل و تعهد به مطالعه درباره موضوعات معنوی متون مقدس اشاره دارد.۲-۲-۴-۶- ضربه روحیضربه روحی به تحریکات و فشارهایی اشاره دارد که بر فرد وارد می‌شود و از عواملی مثل مریضی خود فرد یا دیگران ویا مرگ عزیزان نشأت می‌گیرد.۲-۲-۴-۷- معنویت دوران کودکیمعنویت دوران کودکی تجارب معنوی دوران کودکی مثل شرکت در جلسات مذهبی و یا خواندن کتاب‌های مذهبی توسط والدین را شامل می‌شود.۲-۳- رضایت شغلیانسان‌ها برای فراهم کردن زندگی بهتر برای خود و خانواده خود باید شغلی را برگزینند. شغل به عنوان وسیله‌ای درنظر گرفته می‌شود که جایگاه انسان را در پهنه هستی انسانی مستحکم‌تر کرده و او را برای رسیدن به آمال و آرزوهایش یاری می‌کند. ولی نکته مهمی که در اینجا مطرح می‌شود بحث رضایت داشتن فرد از شغلش است. تحقیقات نشان داده‌اند که می‌توان…

ساختار سلسله مراتبی، آزادی و مسئولیت

افراد را بر می انگیزد تا مانند مالکان سازمان(سهامداران) عمل کنند. ۲-با تعیین حدود، خود مختاری ایجاد کنید(ایجاد خودگردانی در قلمرو جدید). از دیدگاه مکتب­های مدیریتی، ‌خود مختاری بدون قید و شرط و حدود سبب هرج و مرج و بی نظمی در سازمان می­شود. آزادی عمل یا خود مختاری بایستی متناسب با نوع کار و مسئولیتی باشد که برعهده فرد است. بین آزادی عمل و اختیارات اعطا شده به فرد بایستی تعادل و تناسب باشد. خود مختاری بایستی خلاقیت، خود شکوفایی، خود کنترلی و استقلال فکر و عمل را به دنبال داشته باشد.از این منظر می­توان به دیدگاه بلانچارد و همکاران اشاره کرد. آنان عقیده دارند که ‌تعیین حدود خودمختاری مغایرتی با ساختار سازمانی ندارد اما بایستی به گونه ای عمل کرد که در بند قواعد و مقررات محدود نشوند. ساختار می تواند…

تصمیمات سلسله مراتبی، تصمیم‌گیری استراتژیک

۲-۲-۵ تصمیمات برنامه‌ریزی شده و برنامه‌ریزی نشده تصمیمات برنامه‌ریزی شده، تصمیماتی را شامل می‌شوند که بر حسب عادت، قانون، و رویه اخذ می‌شوند. برای حل مشکلات و وضعیتهای خاص، معمولا از رویه‌های متداول استفاده می‌شود. لذا تصمیمات به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌شوند که در حل مسائل تکراری و روزمره که از رویه‌های معین استفاده می‌کنند بیشترین کارآیی را داشته باشد. در صورتی که مسئله تکرار شود، و بتوان عوامل تشکیل دهنده آنرا تعریف، بررسی، تحلیل و پیش‌بینی کرد، چنین مسئله‌ای در چارچوب برنامه‌ریزی طبقه‌بندی می‌شود. این نوع تصمیمات تا حدودی آزادی عمل مدیر را محدود می‌سازد، زیرا سازمان به جای مدیر تصمیم‌ می‌گیرد. از این رو، وقت مدیر برای پرداختن به سایر مسائل آزاد می‌شود. اما تصمیمات برنامه‌ریزی نشده، تصمیمات جدید از قبل پیش‌بینی نشده‌اند، و بنابراین بدون ساختار هستند، از این رو نمی‌توان…

فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، شبکه های عصبی مصنوعی

در این مباحث،مواردی مانند سودآوری،کیفیت و کمیت محصولات و اهداف بازاریابی محصولات بررسی می شود.حمایت[۱۴]این معیار موارد زیر را بررسی می کند :آیا حمایت مالی داخلی از شرکت یا بنگاه صورت می گیرد؟آیا نقدینگی یا سایر وثایق موجود است؟آیا حمایت خارجی، مانند ضمانت بانکی وجود دارد؟پرداختها[۱۵]در این معیار مواردی چون اعتبارات پرداخت نشده،اطلاعات مربوط به پرداختهای گذشته، قابلیت نقدینگی و دارایها،کیفیت و بدهی های خارجی برررسی می شود.شمای کلی آینده[۱۶]آیا شرکت برای آینده راهبرد برنامه های خاصی دارد یا اینکه در این زمینه مبتدی است؟باانجام بررسی هاو ارزشیابی های فوق،تصمیم گیرندگان اعتباری قادر خواهند بود در خصوص اعطای تسهیلات و چگونگی سقف اعتبار و شیوه های کنترل آن و نیز مدت زمان پرداخت تسهیلات اظهار نظر کنند. همچنین متغیرهای استخراج شده از معیارها در ساخت مدلهای امتیاز دهی اعتباری به کار گرفته می…

ساختار سلسله مراتبی، تجزیه وتحلیل

ANP روش کلی تری از AHP است.در AHP گزینه ها از معیارها مستقلند ولی در ANP این محدودیت برطرف شده است و امکان وابستگی عناصر در یک مجموعه )وابستگی معیارها به هم یا گزینه ها به هم ( و وابستگی عناصر در مجموعه های مختلف (وابستگی معیارها به گزینه ها) وجود دارد.در کل می توان گفت که ساختار سلسله مراتبی در AHP خطی است و سطوح بر اساس صعودی و یا نزولی مرتب شده اند و هر سطح فقط با سطوح بالایی و پایینی ارتباط مستقیم دارد و این ضعف ساختار سلسله مراتبی است ولی در ANP این مشکل بر طرف شده و ساختار به صورت شبکه ای تعریف می شود و وابستگی هایی که در یک تصمیم گیری معیارها و گزینه های انختاب با هم داشتند به صورت شبکه بیان می شود.شکل۲-…

سلسله مراتب چهار گانه تاثیرها، سیستم مدیریت اطلاعات پروژه

مقدمه در این فصل ادبیات موضوع و پیشینه­ای از تحقیقات انجام شده مطرح می گردد و در انتها به جمع بندی و ارائه مدل مفهومی پرداخته می شود. نخست به مبحث رفتار و قصد انجام رفتار و بعد سلسله مراتب باورها، نگرش ها و رفتارها بررسی می شود. در ادامه به توضیح پدیده های سیستم، اطلاعات و مدیریت پرداخته شده است و بعد به بررسی متخصصان اطلاعاتی که شامل تحلیل‌گر سیستمها، مدیران پایگاههای داده، متخصصان شبکه، برنامه‌نویس ها و اپراتورها پرداخته می شود. بعد از بررسی اجزای MIS به سیستم‌های اطلاعات مدیریت در حالت کلی پرداخته می‌شود. سیستمهای پشتیبانی تصمیم(DSS) ، سیستم مدیریت اطلاعات پروژه و اداره مجازی از این دسته سیستم ها می باشند که مورد بررسی قرار گرفته اند.چون مبنای فناوری­های مدیریت اطلاعات پروژه مبتنی بر فناوری اطلاعات می­باشد از…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...