اعداد فازی ذوزنقه ای، تئوری مجموعه فازی

: میزان خروجی rام برای واحد تحت بررسی: وزن داده ورودی iام (متغیرهای مجهول): وزن داده خروجی rام (متغیرهای مجهول)مدل CCR که توسط چازنز، کوپر و رودز در سال ۱۹۷۸ میلادی ارائه شده است را در زیر نشان داده ایم:همانطور که واضح است حل این مدل برنامه ریزی خطی به ازاء هر کدام از واحدهای تصمیم گیرنده، منجر به بدست آوردن کارایی نسبی برای هر کدام از واحدهای تصمیم گیرنده خواهد شد. ۴-۳- مدل تحلیل پوششی داده ای فازی برای ارزیابی عملکرد تحلیل پوششی داده ها(DEA) روش پیشنهادی چارنز و همکارانش بود، که یک روش ریاضی برای ارزیابی کارایی نسبی یک مجموعه از واحدهای تصمیم گیری (DMU )، با مجموعه ی مشخصی از ورودی ها و خروجی ها می باشد. فرض اصلی (DEA ) بر مبنای داده های دقیق قرار گرفته بود،اما در…

اندازه گیری عملکرد، تئوری مجموعه فازی

روش رتبه بندی بالا، روش کمینه حداکثر زیان یاMRA نامیده می شود که ویژگی های زیر را داراست :ویژگی ۱: اگر و دو بازه کارایی باشند. حال اگر و آنگاهویژگی ۲: اگر و دو بازه کارایی باشند. اگر A مشمول B باشد یعنی اما آنگاه :اگر آنگاه ،اگر آنگاه ،اگر آنگاه .ویژگی ۳: اگر ، و سه بازه کارایی باشد که مرکز یکسان دارند. اگر آنگاه وشکل( ۱-۲). سه بازه متحد المرکز A,B,C ویژگی اول نشان می دهد که برای دو بازه که تو در تو نیستند، هر بازه ای با حد پایین و بالا بزرگ تر، مطلوب ار است. ویژگی ۲ می گوید که چگ.نه روش MRA بازه های تو در تو را رتبه بندی می کند. در این وضعیت ترتیب ایجاد شده تنها به مرکز بازه ها بستگی…

بازده ثابت به مقیاس، تئوری مجموعه فازی

تحلیل پوششی داده ها(DEA) روش پیشنهادی چارنز[۲۴] و همکارانش بود،که یک روش ریاضی برای ارزیابی کارایی نسبی[۲۵] یک مجموعه از واحدهای تصمیم گیری DMU، با مجموعه ی مشخصی از ورودی ها و خروجی ها می باشد. فرض اصلی DEA بر مبنای داده های دقیق قرار گرفته بود، اما در دنیای واقعی، داده ها با اصطلاحاتی نظیر خوب ،بد، و… ارائه می شوند.معمولا داده ها دقیق نیستند و ارزیابی عملکردی که با استفاده از روش های متداول در برگیرنده این داده ها ،انجام می شود،منجر به خطاهایی در فرایند تصمیم گیری می شود و DEA مرسوم نمی تواند به سادگی عملکرد را اندازه گیری کند، به همین دلیل برای گرفتن تصمیمات معقول و مطابقت بیشتر با دنیای واقعی ضروری است که از منطق فازی به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف نهایی استفاده کنند….

اندازه گیری عملکرد، تئوری مجموعه فازی

تئوری منطق فازی(Fuzzy Theory)تئوری مجموعه های فازی برای سر و کار داشتن با مفهوم رتبه بندی ارزش واقعیت جزئی از کاملا درست تا کاملا غلط،توسعه داده شده است.تئوری مجموعه فازی به ابزار برجسته ای برای سر و کار داشتن با عدم دقت و تعیین ابهام در اندازه،ایجاد راه حل های قدرتمند و با حداقل هزینه برای مسائل دنیا واقعی، تبدیل شده است.برا ساس گفته های زاده (۱۹۷۵) نشان دادن معقول وضعیت های پیچیده توسط متغیرهای کمی قراردادی سخت است و ضروری است که از متغیرهای زبانی که ارزش آنها بوسیله کلمات یا جملاتی که به صورت زبان طبیعی یا ساختگی بیان می شوند،نشان داده می شود.ویژگیهایی مانند پتانسیل کار کردن با متغیرهای زبانی،هزینه پایین محاسبات و سهولت درک و فهم آن،باعث شهرت این رویکرد شده است.جبر تئوری فازی توسعه داده شده توسط زاده(۱۹۶۵)ساختار…

اعداد فازی ذوزنقه ای، تئوری مجموعه فازی

: میزان خروجی rام برای واحد j: میزان ورودی iام برای واحد تحت بررسی: میزان خروجی rام برای واحد تحت بررسی: وزن داده ورودی iام (متغیرهای مجهول): وزن داده خروجی rام (متغیرهای مجهول)مدل CCR که توسط چازنز، کوپر و رودز در سال ۱۹۷۸ میلادی ارائه شده است را در زیر نشان داده ایم:همانطور که واضح است حل این مدل برنامه ریزی خطی به ازاء هر کدام از واحدهای تصمیم گیرنده، منجر به بدست آوردن کارایی نسبی برای هر کدام از واحدهای تصمیم گیرنده خواهد شد. ۴-۳- مدل تحلیل پوششی داده ای فازی برای ارزیابی عملکرد تحلیل پوششی داده ها(DEA) روش پیشنهادی چارنز و همکارانش بود، که یک روش ریاضی برای ارزیابی کارایی نسبی یک مجموعه از واحدهای تصمیم گیری (DMU )، با مجموعه ی مشخصی از ورودی ها و خروجی ها می باشد….

اندازه گیری عملکرد، تئوری مجموعه فازی

گام ۴- مراحل بالا را تا آن جایی تکرار می کنیم که فقط یک کارایی بازه ای- باقی بماند.رتبه بندی نهایی به صورت می باشد، که نماد < به معنی بهتر و مقدم تر می باشد(صانعی و همکاران، ۹۰).روش رتبه بندی بالا، روش کمینه حداکثر زیان یاMRA نامیده می شود که ویژگی های زیر را داراست :ویژگی ۱: اگر و دو بازه کارایی باشند. حال اگر و آنگاهویژگی ۲: اگر و دو بازه کارایی باشند. اگر A مشمول B باشد یعنی اما آنگاه :اگر آنگاه ،اگر آنگاه ،اگر آنگاه .ویژگی ۳: اگر ، و سه بازه کارایی باشد که مرکز یکسان دارند. اگر آنگاه وشکل( ۱-۲). سه بازه متحد المرکز A,B,C ویژگی اول نشان می دهد که برای دو بازه که تو در تو نیستند، هر بازه ای با حد…

بازده ثابت به مقیاس، تئوری مجموعه فازی

۹-۱- روشهای تحلیل داده ها تحلیل پوششی داده ها(DEA) روش پیشنهادی چارنز[۲۴] و همکارانش بود،که یک روش ریاضی برای ارزیابی کارایی نسبی[۲۵] یک مجموعه از واحدهای تصمیم گیری DMU، با مجموعه ی مشخصی از ورودی ها و خروجی ها می باشد. فرض اصلی DEA بر مبنای داده های دقیق قرار گرفته بود، اما در دنیای واقعی، داده ها با اصطلاحاتی نظیر خوب ،بد، و… ارائه می شوند.معمولا داده ها دقیق نیستند و ارزیابی عملکردی که با استفاده از روش های متداول در برگیرنده این داده ها ،انجام می شود،منجر به خطاهایی در فرایند تصمیم گیری می شود و DEA مرسوم نمی تواند به سادگی عملکرد را اندازه گیری کند، به همین دلیل برای گرفتن تصمیمات معقول و مطابقت بیشتر با دنیای واقعی ضروری است که از منطق فازی به عنوان ابزاری برای…

اندازه گیری عملکرد، تئوری مجموعه فازی

بازده به مقیاس متغیر بازده به مقیاس متغیر یعنی هر مضربی از ورودی ها، می تواند همان مضرب از خروجی ها یا کمتر از آن و یا بیشتر از آن را، در خروجی ها تولید می کند.الگوی(BBC)، بازده به مقیاس را، متغیر فرص می کند(خواجوی و همکاران، ۱۳۸۴)تئوری منطق فازی(Fuzzy Theory)تئوری مجموعه های فازی برای سر و کار داشتن با مفهوم رتبه بندی ارزش واقعیت جزئی از کاملا درست تا کاملا غلط،توسعه داده شده است.تئوری مجموعه فازی به ابزار برجسته ای برای سر و کار داشتن با عدم دقت و تعیین ابهام در اندازه،ایجاد راه حل های قدرتمند و با حداقل هزینه برای مسائل دنیا واقعی، تبدیل شده است.برا ساس گفته های زاده (۱۹۷۵) نشان دادن معقول وضعیت های پیچیده توسط متغیرهای کمی قراردادی سخت است و ضروری است که از متغیرهای زبانی…

اعداد فازی ذوزنقه ای، تئوری مجموعه فازی

مدل CCR که توسط چازنز، کوپر و رودز در سال ۱۹۷۸ میلادی ارائه شده است را در زیر نشان داده ایم:همانطور که واضح است حل این مدل برنامه ریزی خطی به ازاء هر کدام از واحدهای تصمیم گیرنده، منجر به بدست آوردن کارایی نسبی برای هر کدام از واحدهای تصمیم گیرنده خواهد شد. ۴-۳- مدل تحلیل پوششی داده ای فازی برای ارزیابی عملکرد تحلیل پوششی داده ها(DEA) روش پیشنهادی چارنز و همکارانش بود، که یک روش ریاضی برای ارزیابی کارایی نسبی یک مجموعه از واحدهای تصمیم گیری (DMU )، با مجموعه ی مشخصی از ورودی ها و خروجی ها می باشد. فرض اصلی (DEA ) بر مبنای داده های دقیق قرار گرفته بود،اما در دنیای واقعی، داده ها با اصطلاحاتی نظیر خوب ،بد، و… ارائه می شوند. معمولا داده ها دقیق نیستند و…

تئوری مجموعه فازی، مجموعه های فازی

این نشان می دهد که بازه کارایی با کمینه حداکثر افت کارایی، بهترین بازه کارایی می باشد.از آنجایی که حداکثر فقدان کارایی اعداد نسبی هستند آن ها با توجه به حداکثر کارایی میان همه بازه های کارایی محاسبه می شوند. بنابراین آن ها می توانند برای انتخاب مرغوب ترین بازه کارایی از میان مجموعه بازه های کارایی به کار روند. ولی نمی توان از آن ها برای رتبه بندی مستقیم آن ها استفاده کرد(Wang and el, 2005).حال برای رتبه بندی DMU ها، گام های حذفی زیر را داریم:گام ۱- ماکزیمم عدد کارایی را محاسبه می کنیم، بهترین بازه کارایی، بازه کارایی است که کمترین مقدار افسوس را دارد به طور مثال را در نظر می گیریم کهگام ۲- را حذف می کنیم و دوباره عدم کارایی را برای بقیه بازه ها محاسبه می…

پایان نامه ارزیابی عوامل موثر بر رضایت مشتری شرکت­های بیمه با استفاده از تئوری خاکستری و کانو فازی مورد شرکت­های بیمه

چکیده:اکنون که در اقتصاد جهانی، مشتریان بقای شرکت را رقم می­زنند، شرکت­ها دیگر نمی­توانند به انتظارات و خواسته­های مشتریان بی­توجه باشند. آن­ها باید همه فعالیت­ها و توانمندی­های خود را متوجه رضایت مشتری کنند. میزان رضایت مشتری، موفقیت یا شکست هر سازمانی را تعیین می­کند، بنابراین آگاهی از اینکه مشتریان تا چه حد راضی هستند اهمیت خاصی دارد. در این پژوهش ابتدا به شناسایی عوامل مؤثر بر رضایت مشتریان شرکت­های بیمه پرداخته شده و تعداد آن­ها ۲۶ عدد تعیین، سپس با استفاده از تکنیک تئوری خاکستری این عوامل پالایش و به ۱۰ عدد تعدیل و پس از آن به کمک روش کانو فازی عوامل باقی­مانده دسته بندی و در طبقه­های اساسی، عملکردی و انگیزشی قرار گرفتند، بدین صورت که اتخاذ برنامه­های لازم جهت حفظ مشتریان و شناسایی و اصلاح مشکلات موجود در واحد­های خدمت­رسانی…

پایان نامه ارزیابی عوامل موثر بر رضایت مشتری شرکت­های بیمه با استفاده از تئوری خاکستری و کانو فازی مورد شرکت­های بیمه

چکیده: اکنون که در اقتصاد جهانی، مشتریان بقای شرکت را رقم می­زنند، شرکت­ها دیگر نمی­توانند به انتظارات و خواسته­های مشتریان بی­توجه باشند. آن­ها باید همه فعالیت­ها و توانمندی­های خود را متوجه رضایت مشتری کنند. میزان رضایت مشتری، موفقیت یا شکست هر سازمانی را تعیین می­کند، بنابراین آگاهی از اینکه مشتریان تا چه حد راضی هستند اهمیت خاصی دارد. در این پژوهش ابتدا به شناسایی عوامل مؤثر بر رضایت مشتریان شرکت­های بیمه پرداخته شده و تعداد آن­ها ۲۶ عدد تعیین، سپس با استفاده از تکنیک تئوری خاکستری این عوامل پالایش و به ۱۰ عدد تعدیل و پس از آن به کمک روش کانو فازی عوامل باقی­مانده دسته بندی و در طبقه­های اساسی، عملکردی و انگیزشی قرار گرفتند، بدین صورت که اتخاذ برنامه­های لازم جهت حفظ مشتریان و شناسایی و اصلاح مشکلات موجود در واحد­های…

کاربرد منطق فازی در انتخاب تامین کننده

کاربرد منطق فازی در انتخاب تامین کننده مسئله انتخاب تامین کننده می تواند یک مسئله تصمیم گیری چند معیارهیا چند هدفه باشد که در آن اهمیت معیار ها و اهداف با توجه به استراتژی های زنجیره تامین متفاوت می باشد و می توانند با یکدیگر در تعارض بوده و بسته به موقعیت خرید دارای اهمیت و اولویتی متفاوت باشند. همچنین انتخاب تامین کننده در صنایع یک فرآیند تصمیم گیری جمعی است یعنی سطوح وگروه های مختلف سازمان در این فرآیند مشارکت دارند.یک گروه تصمیم گیری می تواند از پرسنل،کارشناسان و یا مدیران از واحدهایی چون تحقیق و توسعه ،تضمین کیفیت و غیره تشکیل شود.در چنین شرایطی در فرآیند انتخاب و ارزیابی تامین کنندگان هر یک از گروه های تصمیم گیری می توانند به طور مستقل به اعلام نظر در مورد ویژگی های مختلف…

تاریخچه سیستم فازی

دهه ۱۹۶۰ را می توان دهه آغازین تئوری فازی نامید. منطق فازی برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ توسط دکتر لطفی زاده[۱]، دانشمند ایرانی‌تبار واستاد علوم کامپیوتری دانشگاه برکلی کالیفرنیا، ابداع شد ولی نخستین بار در پی تنظیم نظریه مجموعه‌های فازی به وسیله پروفسور لطفی زاده در سال ۱۹۶۵ در صحنه محاسبات نو ظاهر شد. کلمه فازی به معنای غیر دقیق، ناواضح و مبهم است. اگر بخواهیم نظریه مجموعه‌های فازی را توضیح دهیم، باید بگوییم نظریه‌ای برای اقدام در شرایط عدم اطمینان می باشد. این نظریه قادر است بسیاری از مفاهیم و متغیرها و سیستم‌هایی را که نادقیق و مبهم هستند، صورت‌بندی ریاضی ببخشد و زمینه را برای استدلال، استنتاج، کنترل و تصمیم‌گیری در شرایط عدم اطمینان فراهم آورد(عادل آذر و فرجی، ۱۳۸۹). منطق فازی یکی از بهترین ابزارها برای تبیین مفهوم…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...