تصمیم گیری، توسعه دانش

 پایه هر علم، روش شناخت آن است و اعتبار و ارزش قوانین هر علم به روشِ شناختی مبتنی است که در آن علم به کار می رود (عزتی، ۱۳۷۶). دستیابی به اهداف علم یا شناخت؛ میسر نخواهد بود مگر زمانی که با روش شناسی درست صورت پذیرد. به عبارت دیگر تحقیق از حیث روش است که اعتبار می یابد نه موضوع تحقیق. از آنجا که هر روش نیازمند رویه ها و تجزیه و تحلیل های متفاوت و خاصی است، طبقه بندی یک تحقیق بر حسب روش، گام نخست هم در اجرای تحقیق و هم در بررسی آن است. انتخاب روش تحقیق مناسب به هدف ها، ماهیت و موضوع مورد تحقیق و امکانات اجرایی بستگی دارد و هدف از تحقیق دسترسی دقیق و آسان به پاسخ پرسش های تحقیق است (خاکی، ۱۳۸۲).در این فصل…

جوامع انسانی، توسعه دانش

روش تحقیق ۳-۱ مقدمهبرخی را عقیده بر این است که علم همان روش است. در هر حال می توان به خوبی پذیرفت که هیچ علمی فاقد روش نیست و دست آورد های هر پژوهش علمی به همان نسبت حائز ارزشند که با روشهائی درست اخذ شده باشند(ساروخانی،۱۳۸۲)برای اینکه پژوهش علمی انجام شود باید از روش های توصیه شده علمی استفاده گردد لذا برای این کار محقق پس از مطالعه و بررسی نمونه سوالات طراحی شده در این زمینه به طرح سوالات در ذهنش و پاسخ اولیه به سوالات اقدام نموده و پس از مشورت با صاحب نظران و انتخاب جامعه آماری، ابزارهای جمع آوری اطلاعات را طراحی و پس از کسب اطمینان از اینکه این ابزارها می توانند اطلاعات واقعی را برای محقق کسب نمایند، از طریق آن ها اطلاعات مورد نیاز را جمع…

نیازمندی‌ها، توسعه دانش

 3-1) مقدمه: علم از آن نقطه و زمان آغاز شد که بشر به فکر حل مسائل مختلف زندگی افتاد. به عبارت دیگر، تاریخ تولد علم مصادف با تاریخ تولد بشر است. انسان از زمان تولد نسبت به محیط زندگی کنجکاو بوده و تلاش کرده است که پدیده‌های پیچیده و بغرنج زندگی خود را حل کند. اما انسان برای جستجو و برای پیدا کردن حقیقت پدیدارهای جهان، پیش از خود شناخت به روش شناخت محتاج است. نقاط عطف تحول علمی در اثر تحول در روش‌شناسی به وجود آمده است و بدون تحول روش‌شناسی، شناخت متحول نخواهد شد.روش‌شناسی، کاربرد مجموعه‌ها یا ترکیبی از روش‌ها برای نیل به اهداف بالاتر و پیچیده‌تر می‌باشد. روش یک یا چند عمل معین نیست، بلکه فرآیندی از فعالیت‌های منظم و متوالی برای رسیدن به هدفی از پیش تعیین شده است.روش‌شناسی…

پایان نامه ارتباط فرهنگ سازمانی با رشد و توسعه دانش آموزان

۸-احترام گذاشتن به موسسه وسازمان: تعریف نظری: شامل آگاهی از قوانین واستانداردهای موسسه ورعایت آنهاوتلاش درجهت اهداف موسسه که باعث احترام به موسسه می شود(مورای وهمکاران۱۹۹۶،کمپل۲۰۰۸) تعریف عملیاتی: احترام گذاشتن به موسسه وسازمان: به میانگین نمراتی گفته می شود که پاسخگویان ازشماره ۲۰تا۲۲ پرسشنامه اخلاق حرفه ای کسب می کنندکه نشان دهنده میزان احترام وتوجه معلمان به مدرسه وسازمان آموزش وپرورش می باشد. ۹-فرهنگ سازمانی: تعریف نظری: جی پورج فرهنگ را به معنی اعتقادی بکار می برد که مدیران سطوح بالاتر یک شرکت مشترکاً دارند درباره ی اینکه چگونه باید خودشان و کارکنان را اداره کنند و چگونه بایستی امور شرکت خود را به پیش برند (به نقل ازهوی ومیسکل[۱]،۱۳۸۵). تعریف عملیاتی: فرهنگ سازمانی: به میانگین نمراتی گفته می شود که

ازشماره ۱تا۳۳ پرسشنامه فرهنگ سازمانی بدست می آورندکه…

پایان نامه مدیریت دانشگاهی : نقش توسعه منابع انسانی در کارآیی و اثربخشی فرآیندها

به طور کلی توسعه منابع انسانی در ابعاد زیر به ارتقا سطح کارآیی و اثربخشی فرآیندهای سازمان منجر می شود: ۱- تلفیق نگرش کارآمدی و اثر بخشی در چگونگی کار : برای اینکه فرآیندهای کاری و سازمانی به شکل مطلوب و بهره وری انجام شود نیازمند این است که کاربران فرآیندها به شکل معقول و مطلوبی کارآیی و اثربخشی فرآیندها را با همدیگر ادغام نمایند‏، برای این کار آنچه مهم است ایجاد نگرش تلفیقی است ، در صورتی که کارکنان فقط به کارآیی فرآیندها توجه نمایند محور توجه فرآیندها شده و تحقق هدف ها کمتر مورد توجه است و زمانی که اثربخشی ملاک عمل باشد فرآیندها کمتر مورد توجه و بازنگری قرار می گیرد. بر این اساس مجهز شدن به نگرش تلفیق کارآیی و اثربخشی فرآیندها موجب می شود که بهره وری…

پایان نامه مدیریت دانشگاهی : نقش توسعه منابع انسانی در کارآیی و اثربخشی فرآیندها

به طور کلی توسعه منابع انسانی در ابعاد زیر به ارتقا سطح کارآیی و اثربخشی فرآیندهای سازمان منجر می شود: ۱- تلفیق نگرش کارآمدی و اثر بخشی در چگونگی کار : برای اینکه فرآیندهای کاری و سازمانی به شکل مطلوب و بهره وری انجام شود نیازمند این است که کاربران فرآیندها به شکل معقول و مطلوبی کارآیی و اثربخشی فرآیندها را با همدیگر ادغام نمایند‏، برای این کار آنچه مهم است ایجاد نگرش تلفیقی است ، در صورتی که کارکنان فقط به کارآیی فرآیندها توجه نمایند محور توجه فرآیندها شده و تحقق هدف ها کمتر مورد توجه است و زمانی که اثربخشی ملاک عمل باشد فرآیندها کمتر مورد توجه و بازنگری قرار می گیرد. بر این اساس مجهز شدن به نگرش تلفیق کارآیی و اثربخشی فرآیندها موجب می شود که بهره وری…

فرایندهای مدیریت دانش، توسعه محصولات جدید

دانش به عنوان یک رشته نسبتاً جدید ممکن تصور شود که این مشکل ناشی از فقدان یک تئوری است ، اما حتی یک بررسی کوتاه از نوشته ها روشن می سازد که موضوع چیز دیگری است . یک توصیف از مدیریت دانش به عنوان ترکیبی از افراد ، فرایند و فن آوری به خوبی شناخته شده است(جان ادوارز[۱]، ۲۰۱۳). شکل۴-۲: مدل تحلیل عاملی تاییدی(ضرایب معناداری) ۴-۳-۱-۱) متغیر اول: بازاریابی درونی همانطور که در فصل۳ ذکر شد، این متغیر دارای ۱۶ عامل(سوال) تشکیل دهنده است که در جدول (۴-۷) ضریب استاندارد، واریانس تبیین شده و عدد معناداری هر یک آمده است. ضرایب استاندارد کلیه سوالات عدد…

توسعه اقتصادی و اجتماعی، استفاده از دانش

 فصل اول: کلیات 1-1- مقدمه:امروزه با متحول بودن محیط, سازمانها برای بقاو رقابت با سایر سازمانها و برای اینکه بتوانند فعالیت خودراتداوم ببخشند ناچارند در برابر تغییرات محیط پویا باشندو با شرایط محیط خود را وفق بدهند یکی ازعوامل موفقیت درمحیط متحول امروزی استفاده از دانش میباشد.دانش در مقایسه با سایر عوامل تولید مانند زمین، سرمایه و ماشین آلات و… از ارجحیت بیشتری برخوردار شده است به طوری که در این اقتصاد، دانش به عنوان مهمترین عامل تولید محسوب می شود و از آن به عنوان مهمترین مزیت رقابتی سازمانها یاد برده می شود.یکی ازویژگیهای این دانش آن است که نامشهود می باشد، یعنی غیر قابل لمس و محسوس است و ارزشگذاری و اندازه گیری آن خیلی سخت و مشکل است. در صورتی که در گذشته سازمانها با استفاده از روشهای حسابداری قادر بودند…

استراتژی مدیریت دانش، استراتژی های توسعه

۱-۱: مقدمه از اواخر قرن گذشته میلادی تا زمان حال، بحث مدیریت دارایی ­های نامشهود سازمان به عنوان بخشی از منابع حیاتی سازمان بسیار مورد توجه واقع شده است از بین این داراییها، دانش بیشترین توجه را به خود معطوف ساخته و به عنوان مهمترین دارایی نامشهود سازمان مورد تأکید قرار گرفته است. اکنون بحث مدیریت دانش به یکی از موضوعات اصلی در تحقیقات مدیریت در سراسر دنیا تبدیل شده است و آن را به عنوان ابزاری کلیدی برای مدیریت کردن اطلاعات و ابزاری استراتژیک برای مدیریت و راهی مؤثر برای کسب مزیت رقابتی پایدار می دانند(شفیعی نیکابادی، ۱۳۹۱). از جمله تحولات چشمگیر در قلمرو علوم مدیریت، بروز و ظهور پدیده هایی همچون مدیریت دانش و توسعه محصول جدید می باشد. برای موفقیت سازمان، دانش به عنوان یک سرمایه، باید بین…

فرآیندهای مدیریت دانش، فرایندهای توسعه محصول

۲) رویکرد سریع ترین دنباله رو: در این رویکرد سازمان نمى خواهد همچون حالت قبل اولین عرضه کننده محصول جدید در بازار نام بگیرد، ولى راغب است سریعترین شرکتى باشد که همان محصول را به بازار عرضه مى دارد.۳) رویکرد دنباله رو عادی: سازمان اولین دنباله رو نیست، ولى در زمره دنباله روهاى تولیدکننده و عرضه کننده محصول جدید قرار خواهد گرفت. در عصر حاضر، شتاب تغییرات در علوم و فناوری های سطح بالا به قدری فزونی یافته است که بسیاری از متفکرین بر این باورند که شتاب در نوآوری محصولات تولید شده با تکنولوژی سطح بالا و ایجاد دانش و توسعه آن از سرعت یادگیریی بشر فراتر رفته است. پس سازمانهای متولی حتی اگر تمام راهبردها، زمان و سرمایه های انسانی در اختیار خود را صرف یادگیری نمایند، باز هم ممکن است…

انتقال و یکپارچه سازی دانش، توسعه شایستگی های کارکنان

۲-۲-۱۲- مولفه های یادگیری سازمانی از دیدگاه گومز و همکاران[۵۱] گومز و همکاران (۲۰۰۵) چهار مولفه ی یادگیری سازمانی را قابلیت های یادگیری سازمان شامل:۱-تعهد مدیریت۲- دید سیستمی۳- فضای باز و آزمایشگری۴-انتقال و یکپارچه سازی دانش می دانند (میرحیدری و همکاران،۱۳۹۱). 2-2-13- ابعاد یادگیری سازمانی از دیدگاه نیفه[۵۲]۱-چشم انداز مشترک: اهمیت چشم انداز مشترک برای تبدیل شدن به سازمان یادگیرنده بسیارزیاد است. اول اینکه چشم انداز مشترک، تمرکز و انرژی برای یادگیری را فراهم می سازد، دوم اینکه، چشم انداز مشترک افراد را به عمل سوق می دهد. چشم انداز بیانگر آمال و رویاهای آن هاست و به آنها معنی می بخشد. سوم اینکه، کشش به سمت هدف مطلوب بالاتر با نیروی حاکم بر وضع موجود مقابله می کند. چشم انداز مشترک، هدف نهایی را ایجاد کرده، خطرپذیری و نوآوری را تشویق می کند،…

استفاده از دانش، توسعه تکنولوژی

فصل دومادبیات تحقیق فصل دومبخش اول۲-۱- تحقیق و توسعه۲-۱-۱- تاریخچه تحقیق و توسعه در جهانتحقیق و توسعه مفهومی کاملاً نو است که تنها از آغاز سده بیستم و به صورت جدی مورد توجه و بحث قرار گرفته و پیش از آن تنها تعداد معدودی از مؤسسات خصوصی، خدماتی برای صنایع انجام می­دادند. قبل از جنگ جهانی دوم، فعالیت­های تحقیق و توسعه ای عمدتاً در صنایع نظامی آمریکا، اروپا و ژاپن متمرکز بود. در آن سال­ها مسائل در دو سطح سازمانی و ملی، از طریق ارائه راه حل مناسب و سرمایه­گذاری بر روی آن، حل می گردید. در آن زمان مؤسسات تحقیقاتی کوچک بودند و مدیریت آنها نیز پیچیده نبود و رویارویی فعالیت­های تحقیق و توسعه ای با دیگر عوامل به سادگی انجام یافت. پس از جنگ جهانی دوم، ایالات متحده آمریکا از طریق سرمایه­گذاری…

استفاده از دانش، توسعه تکنولوژی

فصل دومبخش اول۲-۱- تحقیق و توسعه۲-۱-۱- تاریخچه تحقیق و توسعه در جهانتحقیق و توسعه مفهومی کاملاً نو است که تنها از آغاز سده بیستم و به صورت جدی مورد توجه و بحث قرار گرفته و پیش از آن تنها تعداد معدودی از مؤسسات خصوصی، خدماتی برای صنایع انجام می­دادند. قبل از جنگ جهانی دوم، فعالیت­های تحقیق و توسعه ای عمدتاً در صنایع نظامی آمریکا، اروپا و ژاپن متمرکز بود. در آن سال­ها مسائل در دو سطح سازمانی و ملی، از طریق ارائه راه حل مناسب و سرمایه­گذاری بر روی آن، حل می گردید. در آن زمان مؤسسات تحقیقاتی کوچک بودند و مدیریت آنها نیز پیچیده نبود و رویارویی فعالیت­های تحقیق و توسعه ای با دیگر عوامل به سادگی انجام یافت. پس از جنگ جهانی دوم، ایالات متحده آمریکا از طریق سرمایه­گذاری بر روی…

توسعه اقتصادی و اجتماعی، استفاده از دانش

تحقیق در صنعت عبارت است از استفاده از دانش کاربردی برای پاسخگویی به نیازهای شرکتها در مواجهه با تکنولوژی پیشرفته و دستاورد های عملی مربوط به توسعه و ساخت محصولات و یا فرآیندهای جدید. توسعه نیزبه معنی بکارگیری دانش مهندسی و یا علمی برای توسعه فعالیتهای شرکت در یک زمینه خاص است. (راسل، ۱۹۹۷) با توجه به تعاریف، معیارهایی برای تعریف تحقیق و توسعه تعیین گردیده­اند که بتوانند هم با واقعیات سازمانهای کشور ما سازگار باشند و هم کلیه ابعاد تحقیق توسعه را دربر گیرند. معیارهایی که برای این منظور تعیین شده اند، عبارتند از: هدف، فرآیند، حوزه عمل و ماهیت تحقیق و توسعه. (شبلی، ۱۳۷۵)بر اساس معیارهای فوق این تعریف ارائه می شود: ” تحقیق و توسعه عبارت است از مجموعه­ای از یک سلسله فعالیت­های منظم خلاق به اتکاء ذخیره دانش و…

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...